26-04-10

EERSTE OPGAVE....

Voor het eerst in mijn  carriere.. een opgave... en dan nog op een marathon...

Eigenlijk is het verslag heel kort.. Goede benen, mee op 100 meter van de groep 2'59, die eigenlijk aan 4'10 per km liep... Nog voor 10 K laten Johan en Serge Deblauwe mij achter, ik kies voor mijn eigen tempo... aan de bevoorrading van 15 K loopt het nog redelijk lekker, ik moet helaas wel stoppen, voor mijn drankbus, ik moet lang zoekn...en start terug uit stilstand.. waarschijnlijk iets te snel.. enkele meters verder voel ik een lichte pijnscheut in mijn dij... 

ik loop nog verder, het gaat wel even over, ik passeer nog de halve marathon aan 1'29'20, maar het wordt moeilijker.. de kasseien aan km 25 doen pijn, veel pijn.. het wordt te moeilijk..

ik beslis na 30 km om uit te stappen... om erger te vermijden.... mocht ik doorlopen, zou ik wel aangekomen zijn, maar ten koste van wat ? zeker niet voor een tijd onder 3 (was niet meer mogelijk gezien het komende verval), ik was waarschijnlijk wel nog onder3'10  aangekomen, maar dan wel met een mogelijke zwaardere blessure..

Vrijdag mogen we nog eens proberen lopen, weliswaar rustig aan.. niets forceren...Nieuwe stad is nu bij deze heel onzeker, Brussel komt niet in het gedrang (als we niet zot doen..)

22:01 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

13-04-10

ZONDAG IN OOSTENDE

nr 2632, dat was mijn startnummer in oostende.. door mijn laattijdige inschrijving een beetje "gestraft"... twas ook al weer meer dan 4 jaar geleden dat ik er nog liep en aan het plannetje van het parcours te zien, was het hier duidelijk meer dan 10 k....

de wedstrijd was kort en krachtig, net als de windstoten.. Eigenlijk heb ik de hele wedstrijd moeten inhalen.. de eerste 4 K verloor ik veel tijd, ik kon niet goed inhalen, te druk, te smal sommige momenten... enfin veel om te vergeten..pas nadat ik de dijk opdraai, kom ik in het ritme..

Even een snelle "dag' aan 2 aandachtige toeschouwers (alain en Clint), en voor ik het weet zit ik aan km 8, die ik nog passeer in 30'10...maar dan  krijg ik de wind op kop.. 2 km beuken.. en daarbij.. ik krijg geen medewerking van een aantal "volgers".. ik moet het werk alleen oplossen.. aan de finish deel ik geen cadeaus uit en spurt ik van de groep weg...

10.4 in 39'20 (mijn tijd gemeten van mat tot mat op 10.4 Km) mag er zijn, net geen 16k per uur, goed gevoel en niet echt het gevoel gehad dat ik diep ben gegaan...de uithouding is goed, de snelheid redelijk, de vechtlust is er zeker... We zien wel binnen 2 weken in Antwerpen, ik verwacht er niet veel van, de doelen zijn licht bijgewerkt (onder 3 uur ben ik niet binnen, daarvoor is de conditie nog niet optimaal), maar ik zal er zeker van genieten... tot dan !!

09:27 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |