26-12-09

JAAROVERZICHT

Eindelijk nog eens een gaatje gevonden om eens te bloggen.. en dan nog maak ik slechts een jaaroverzicht.. klopt, voor mij is het loopjaar al afgesloten..

2009 is het jaar van de verandering.. Op Familiaal vlak doet mijn zoon zijn eerste communie (een hele stap voor die kerel), de dochter moet in 2010 naar school, geen dagmoeder meer, op Persoonlijk vlak verander ik na bijna 10 jaar dienst van werk, ik krijg meer tijd voor mijn gezin en trainingen... Op Spotief vlak verandert er ook veel, ik kom nogal tekort tegenover mijn concurrenten, ze lopen mijn tijden van 2008, ik sukkel nogal met de conditie en gezondheid...

Het jaar zelf dan...Het voorjaar stond in het teken van Rotterdam.. trainen als de beesten, veel kilometers dit jaar (iets meer dan het schema van Eindhoven 2008), maar toch, vol goede moed eraan begonnen.. De wedstrijden in aanloop van de marathon liepen goed, De duurlopen samen met Peter waren gezellig,  Cadzand was onvergetelijk, een leuke top 10 plaats in Axel en dat tegen 75%, alleen.. Rotterdam viel wat tegen.. de benen waren niet top, ik liep niet echt lekker, nou ja, de pr op het parcours mocht er zijn...

De rest van het jaar stond in het teken van meer snelheid.. maar de snelheid kwam er niet.. ik bleef lang "doorkwakkelen". De concurrenten in het Oostends loopcriterium, liepen verder uit, ik kon niet meer vechten.. Brussel 20K moest een top worden, maar die bleef uit.. heel even lijkt het te beteren....In de Nacht van Vlaanderen loop ik goed tot aan 5K, dan gaat het licht uit..De rest van de zomer neem ik het er eens goed van.. af en toe rusten, slechts 3 dagen trainen, ik proef even van het luilekker leven.. pas na september gaat het weer beter.. ik kom in de buurt van mijn concurrenten, af en toe kom ik heel dicht (Olifantenloop en Westerkwartier), maar ik kom te laat.. een 10e plek is alles wat ik bereik dit jaar.. in 2008 was ik nog goed voor een 4e stek.. Wordt ik nu ouder ? kan ik niet meer mee ??

Ik leg nog eens alles in de schaal op 11 november in Ploegsteert, mijn wedstrijd préféré... Tot 15K kan ik makkelijk mee, ik zet zelfs de tred in de groep.. maar een kleine helling en een klein "trekje" in de linkerbil zorgt voor een teleurgang.. Ik loop de wedstrijd uit, maar ik ben teleurgesteld.. heb ik dit jaar teveel verwacht, lag mijn lat te hoog in het voorjaar ? te hard getraind ? Pas begin december kan ik weer trainen zoals ik wil..

Ik train terug volgens mijn principes van begin 2008, veel (of beter), enkel Verheultrainingen.. geen onnodige duurloopkilometers meer.. neen, al na 1 maand volop trainen met Verheul (4 à 5 trainingen per week), voel ik terug de vechtlust komen..

Planning 2010 ? ik kan er nog niet veel van zeggen.. zeker is dat ik een heel pak "andere" wedstrijden zal lopen.. het oostendscriterium blijft in mijn hart, ik zal er zeker een heel pak van meelopen, ook al weet ik dat het in 2010 terug knokken zal worden met dezelfde bende...een bende die ik respecteer, die ik bewonder.. een bende toffe kerels die nog lopen voor de fun, aangevuld met een vleugje competitiedrang..

Gasten : merci voor dit mooie loopjaar.. ik wens jullie allen een zalig, gezond en gelukkig 2010 !!!

 

21:37 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

mooi jaaroverzicht vince !
beste wensen voor het nieuwe jaar !!
cheers !!!!

Gepost door: kj | 27-12-09

mooie samenvatting van een toch mooi seizoen.Het kunnen niet altijd geen PR's zijn hé en je loopt nog altijd aan 16 km per uur waar er veel van dromen!Prettige eindejaarsfeesten en hopelijk kan ik volgend jaar wedijveren met je.

Gepost door: Johanbeton | 27-12-09

Hopelijk komt de oude conditie in 2010 terug. Succes. Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar.

Gepost door: natalie | 28-12-09

2010 laat de doelen voor wat ze zijn en laat je benen spreken!
En uiteraard ook voor jou en je familie een prachtig 2010 gewenst!!

Gepost door: geert | 04-01-10

Op een schitterend 2010! Ik wens je heel veel loopplezier in 2010! We komen elkaar ongetwijfeld wel ergens onderweg tegen (Eindhoven, Ploegsteert, OLC-wedstrijd?). Ik weet het zelf nog niet zo goed, maar veronderstel dat ook jouw planning nog niet echt vastligt.

Gepost door: Sven | 12-01-10

De commentaren zijn gesloten.