16-06-09

Verslagje Vuurtorenloop.

Wegens tijdsgebrek kon ik niet eerder het verslagje brengen van mijn laatsgelopen wedstrijd.. de Vuurtorenloop.. vorig jaar schitterde ik hier met een 18e plaats algemeen, en ik liep toen voor het eerst boven 16.5km/h... dit jaar zou dat moeilijker gaan.. en het was ook zo..

Bij het inlopen had ik toch wat "zware benen".. eigenlijk het resultaat van nogal zware trainingen.. alles met het oog op een goed najaar..Ik train nog wel met de "Verheul-methode", maar toch, ook dat kan best zwaar zijn... 

Bij de start had ik me duidelijk voorgenomen niet té snel te starten.. het groepje met Peter Hamers (in vorm) Jan Janssen, Koen Tackx en zelfs Alain Poppe kregen enkele meters.. Alain moest nogal snel lossen (jammer).. Francis kwam reeds in de eerste ronde bij mij en samen namen we Frederik te grazen (slechte dag).. bij de tweede ronde nam Francis even wat afstand en in één van de korte bochten, geeft hij even wat gas bij.. hij loopt wat weg van mij (ik kom even uit mijn cadans).. Ondertussen speel ik jojo met Frederiek Ameloot (een loper uit een andere categorie die ook een slechte dag heeft).. Die dekselse Clint komt dan in de laatste 500 m nog aansluiten.. en door zijn korte tempoverhoging, laat ik mij verrassen.. Hij neemt enkele meters... ik hoop dat hij nog stil valt, maar nee.. ik kom tekort... Net als Clint, blijven de sterk lopende Francis en Johan buiten schot.. merde hier verlies ik toch veel kostbare punten... ik kom aan in een "magere" 41'25 (16/km uur), en dat op een  25e plaats.. (11e in mijn categorie)...

Vanaf nu komen er nogal wat wedstrijden.. Vrijdag 19/06 : de Nacht van Vlaanderen (10K), de week erop Ruddervoorde, de week daarna de Konterdam...enz..

De verwachtingen voor de Nacht liggen niet erg hoog.. 37"30 voor 10K zou een onverwachte verrassing zijn...vuurtoren 1

22:38 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Toch heb je een behoorlijke wedstrijd gelopen hoor. Succes vrijdag in Torhout.

Gepost door: natalie | 17-06-09

verheul Tijdens de wedstrijd moet je doorlopen hé en niet op zijn verheuls . 16km/h zouden velen blij mee zijn , maar jij kan stukken beter , het komt wel terug !!!

Gepost door: roadrunnerke | 17-06-09

16 km/u over 11 km, en finishtijd 41m25s is toch een sterk resultaat hoor, Vincent! Daar kan ik alleen maar van dromen! 'k Heb zopas je verslag van de Vuurtorenloop eens doorgenomen, daarmee mijn reactie. Goed nieuws: ik zal op de Conterdam van de partij zijn. Het wordt mijn allereerste deelname ooit aan deze wedstrijd. Met wat geluk kan ik je misschien bijbenen (als ik in goeie doen ben tenminste, want men weet nooit hoe de "form" op die dag zal zijn...kan schoon meevallen, kan evengoed ferm tegenvallen hé ;-))
Rest mij nog van je alvast veel succes te wensen met je wedstrijd in Torhout! Tot binnenkort, groeten!

Gepost door: Niek (alias Roadrunner) | 17-06-09

Vince,
alvast veel succes in de 10 km.vrijdag!!
Gr.Guy

Gepost door: guy | 18-06-09

16km/uur Daar droom ik al heel lang van,maar naar ik zie ben jij nog vlugger,amaai,je wedstrijd was toch meer dan behoorlijk naar mijn mening hoor Vincent!!!

Gepost door: patrick aerts | 22-06-09

De commentaren zijn gesloten.