25-05-09

KEIGNAERT... snotter, snotter..

Vrijdagavond was er 1 van mijn westrijden préférés van het oostends criterium, de keignaerrtloop... ik zal het eigenlijk wel zitten om terug te vlammen.. zeker na mijn goede prestatie in de wjikloop Nieuwe stad.. maar... ware het niet dat een dekselse verkoudheid mij veldde.. tijdens de week bleef ik wel doortrainen, enkel ging alles veel moeizamer.. de ademhaling was er niet echt.. de benen waren stram...

Na het inlopen had ik geen super gevoel, maar toch.. ik wou het persé eens proberen.. Bij de start, even mee met Frederiek Fiers, maar al snel lostte ik de rol.. het ging te snel.. dan maar wijselijk bij Peter Hamers en Koen Tackx gebleven, dit in de hoop dat ik het tempo kon houden.. aanvankelijk leek dit te lukken.. maar na de eerste ronde, moest ik toch Koen en Peter laten gaan.. de JAnssen brothers kwamen bij mij, Alain kwam erbij, Francis was ook vlakbij.. de tweede ronde haakte ik aan bij Alain.. de Janssens trokken aan de kop.. spijtig genoeg moest Francis eraf (steken in de zij.. ), bij het ingaan van de laatste ronde, komt Super Martin mij voorbij.. even probeer ik zijn "pace" te volgen, maar het gaat te snel.. Alain moet ook lossen.. De laatste ronde laat ik Alain gaan.. ik heb teveel last van mijn verkoudheid, de adem wil echt niet mee.. Uiteindelijk kom ik aan op een 31e plaats en dit in 33'23 (mijn tijd 33'16).. op een parcours van 8.8 K, is dit geen 16Km/uur meer..

Ondanks dat ik dit jaar even 10 seconden trager ben dan vorig jaar, ben ik toch tevreden.. de verkoudheid heeft mij parten gespeeld, ik kon niet echt "diep" gaan in de finale.. versnellen en gaten toelopen zat er zeker niet in.. Ik hoop wel dat Brussel mij beter zal liggen.. het scenario voor zondag zit al in mijn kop.. 10 K doorkomen onder 39'.. dan moet er nog een cartouche over zijn om tussen 16 en 20 wat te versnellen zodat wij eindelijk eens onder 1'20 binnenkomen op het Jubelpark.. loop ze !!IMG_2192 

12:44 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Planning Een héél correcte lange-termijn-planning heb je op mijn blogje gezet. Ik heb deze week terug een schema gevraagd aan mijn begeleider. Startend met snelheidstrainingen voor een 5 km. Later op het jaar naar 10 km. Begin 2010 naar 16/21 km en in oktober weer de M van Eindhoven. Ik zit momenteel wel echt nog op het randje om -3u te lopen. Jouw tijden op de kortere afstanden zijn al een stuk beter. Daar zou ik in eerste instantie ook naartoe moeten. Het is wel nog een beetje vroeg om er al wedstrijden op te plakken.

Gepost door: Wim | 25-05-09

snif snif een verkoudheid kost je al snel 10 seconden hé; uiteindelijk is deze prestatie alles in acht genomen dus beter dan die van 1 jaar geleden.

Gepost door: geert | 25-05-09

Mooi Toch een mooie prestatie hé ondanks de verkoudheid...succes in Brussel.

Gepost door: natalie | 25-05-09

brussel we zullen er een leuk loopje van maken in brussel he
maar de 20 is geen 9 km he
zal het moeilijk hebben om bij jullie te blijven maar zal mn best doen
het is niet de bedoeling om elkaar eraf te lopen he
elk zal wel op een moment een lastige periode krijgen
tot zondag ik verlang er al naar
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 26-05-09

Hey Vince, Alain ... 1u20', OK, daar gaan we voor hé. Geen concurrenten deze keer, maar morele steun kan volstaan, we gaan ervoor (als het weer het toelaat, want vorig jaar viel dat dik tegen!). Nu we zien mekaar wel in't startvak en vermoedelijk ook tijdens de 20K én ernà! We zitten allemaal goed, nu zien of dat ook over zo'n 20 km blijkt.

Veel succes zondag!
Grtz,
Martin

Gepost door: Martin | 26-05-09

De commentaren zijn gesloten.