05-04-09

PR EN TOCH GEEN PR...

zoals de titel het al zegt.. ik heb een PR gelopen.... helaas enkel een Pr op het parcours van Rotterdam.. maar.................

 geen PR op de marathon....

de westrijd duurde wel 42 km lang, maar is snel samen te vatten...... vroeg uit de veren deze morgen, weinig rust gekend deze week  (kindjes houden ons soms bezig snachts..), maar ondanks dat voelden de benen redelijk goed aan... na het inlopen zei ik nog tegen mario (jawel die was er ook, samen met de andere bendeleden..), dat ik een goed gevoel had, ik zou resoluut de aanval kiezen.... de eerste 5 k bijna samen met Jan (roadrunnerke) gelopen, maar na 8 km liet ik hem gaan, ik vond dat het te snel ging... 10 K passeerde ik onder 42', perfect op schema..maar die benen.. merde.. ze voelden al te zwaar aan.. het was zwoegen om 4'15 te blijven lopen.... dankzij het vrouwtje van mijn naamgenoot (vincent), kon ik na 24K wisselen van drank.. het gaf mij even vleugels.. aan KM 32 besloot ik om aan te vallen  en ondanks de lichte achterstand (20 miles in 2'18, eigenlijk moest ik hier onder 2'17 zitten), probeerde ik de verloren tijd goed te maken.. het leek aanvankelijk te gaan lukken, maar aan km 37 was het over.. 2'41'15.. die cijfers ga ik niet snel meer vergeten.. ik zie dat ik de laatste 5 K onmogelijk onder 20'00 kan lopen.... het liedje is uit.... ik besluit de marathon "rustig" uit te lopen, en laat mijn tempo zakken.... blijkbaar ben ik toch redelijk diep geweest, want de laatste 2 K loop ik in meer dan 10'..... eindtijd : 3'05'27 ... een PR op dit parcours...

Rotterdam ligt mij duidelijk niet.... of beter, een voorjaarsmarathon ligt mij niet... ik heb al mijn beste tijden al in het najaar gelopen....... verdere marathon-plannen zijn momenteel opgeborgen.... tenzij ik ergens begin oktober beslis om terug te starten in dat gezellige Eindhoven......

 

22:11 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Meezitten Voor een supertijd moet ook alles meezitten. Als de vorm van de dag er niet is, dan is ie er niet. Niks aan te doen. Toch een mooie tijd vind ik. En nu kun je je terug focussen op de kortere wedstrijden, zodat je me kunt voorbijsnellen in Torhout? Ik zal kijken of ik je zie in Oostende of Knokke.

Gepost door: Fré | 05-04-09

Je hebt jezelf niets te verwijten, soms valt de puzzel niet ineen. Maar ik blijf in je geloven, ergens heb je een tijd van 2h5XminXXs in je, mss als je kinderen wat groter zijn?

Gepost door: lorenzo | 05-04-09

Lopen / Gezin Lopen en een gezin onderhouden ik zou het bijna niet kunnen minder rust en dergelijke toch een goede tijd hoor knap gelopen echt waar echt goed gelopen , het is niet dat je net niet onder 3uur loopt dat het minder is. Alle streekgenoten liepen zeer goed vandaag zowel in Rotterdam(live op tv) en Parijs

Gepost door: Clint | 05-04-09

proficiat Een mooie tijd gelopen Vincent. Het was een warm werkje!!

Gepost door: Tiny | 06-04-09

toch proficiat Ik vind het een prachtige prestatie, natuurlijk is het jammer dat die - 3 uren niet gelukt is maar toch chapeau ! Werken, gezin, trainen het moet allemaal meezitten en ik weet dat je die - 3 aankan. Als amateur en druk bezet mens vind ik dat je een prachtprestatie hebt neergezet, proficiat !

Gepost door: wim | 06-04-09

Toch een pracht prestatie hoor...het blijft een marathon hé...proficiat.

Gepost door: natalie | 06-04-09

Close TJa, 't is 42 km hé... Alleszins een mooie tijd, maar ik kan me voorstellen dat je wel net iets meer verwacht had. Laat alles eerst eens goed bezinken en maak daarna maar plannen voor een nieuwe poging. Niet afgeven voor je een -3u hebt hé! En wat die voor/najaarsmarathon betreft... ik heb die conclusie ook al getrokken. Na Antwerpen geen voorjaarsmarathons meer!

Gepost door: Wim | 06-04-09

Het waren voor jou niet de ideale omstandigheden ... rust is wellicht het allerbelangrijkste in een marathonvoorbereiding ... (heb ik me laten vertellen hé want ik heb nog nooit een marathon gelopen) ... dus een grote Proficiat met je eindtijd!!!

Gepost door: stijn spriet | 06-04-09

mooie prestatie Goed gelopen Vince,die drie uurmuur zal wel es gesloopt worden.Nu goed recupereren om goed voor de dag te komen op de kortere afstanden.

Gepost door: gino | 06-04-09

toch een sterke tijd Zeer sterk gelopen van je Vincent ;jammer dat de 3 uur -grens niet lukte !Maar toch de meeste marathon liep je tussen 3 uur en 3 uur 5 min ;wat er niet veel kunnen.
Maar op de korte afstand kunnen er veel jouw niet volgen zelfs marathonlopers onder de drie uur kunnen niet aan je tippen .Dus niet getreurd er staat nog een schitterend 2009 voor je.

groetjes

Johan

Gepost door: Johanbeton | 06-04-09

toch proficiat toch proficiat met uw prestatie, ik zou het niet kunnen...
heb het ook meegemaakt een mentale tik en de benen die zwaar beginnen wegen... het zijn dan nog lange kms en afzien..

Gepost door: luypaert | 06-04-09

Proficiat Toch een meer dan verdienstelijke poging. Die tijd zal voor mij altijd een droom blijven.

Gepost door: Marc | 06-04-09

3uur grens Bekijk het zo: je bent weeral een marathonervaring rijker die je gaat kunnen gebruiken om de volgende keer onder de magische 3uur grens te duiken.

Gepost door: Hank | 06-04-09

Marathon van Rotterdam Toch gefeliciteerd Vince. Ik heb het gevolgd op NOS1 en zelfs de winnaar viel na de aankomst op de grond, weliswaar in en supertijd, maar de zon en warme weer zal ook een rol gespeeld hebben naast het tekort aan rust.
Toch een proficiat waard en chapeau voor je prestatie. Loopgroeten Willy.

Gepost door: Willy Lefevere | 06-04-09

Dromen Dag Vince,
schitterende tijd gelopen toch!Sub 3 in de Nacht...?
Proficiat!
Gr.Guy

Gepost door: Guy | 06-04-09

Niet bij de pakken neer zitten hoor. Je hebt weer een topprestatie neergezet. Het zal je wel al meer gezegd zijn, maar het gaat je zeker nog lukken. Het moet ook allemaal kloppen op zo'n dag. En het is ook niet niks om werk/gezin/trainen te combineren om echt fris aan de start te verschijnen. Weet er alles van. Als het dan er al omhangt om onder die 3 uur te lopen, speelt dat wel mee. Evenals die "krengen" van bruggen en viaducten in het parkoers van Rotterdam. Het is dan net allemaal iets teveel. Nogmaals een dikke proficiat!

Gepost door: Patrick | 07-04-09

Proficiat! Jouw doel werd misschien niet gehaald maar je hebt toch een ferme wedstrijd gelopen! Ik zag je bij de bevoorrading en 500m voor het eind en je zag er beide keren nog heel fris uit. Er komen nog wel marathons om die PR scherper te stellen. En ben blij ik ertoe heb bijgedragen dat je halfweg weer wat kon vliegen ;-) Tot in Oostende!

Gepost door: Chris | 07-04-09

Toch proficiat. Een prachtige tijd. Ik blijf er van overtuigd dat je er die 41s er af krijgt. Misschien eens met ons JCA mee naar Echternach? Kijk gerust eens op de site, is immers ook mogelijk voor niet leden.

Gepost door: cremke | 10-04-09

jamaar... toch een mooie prestatie hoor. Die magische 3uur zal zeker nog eens gebroken worden.
Wait and see

Gepost door: kj | 23-04-09

De commentaren zijn gesloten.