30-03-09

NOORDZEELOOP

de voorbije week stond al een beetje in het teken van "afbouw" voor Rotterdam.. er werden nog voldoende kwalitetisvolle kilometers afgewerkt.. vrijdag werkte ik nog zelfs een 6 x 1000 (die eigenlijk een 2 x 1000 en 2 x 2000 is geworden..).. superbenen, heel  soepel, elke km ging onder 4'10.. da beloofd..

Zaterdag had ik dan nog mijn eerste deelname aan het Oostends Loopcriterium gepkland.. de Noordzeeloop.. Ik had al gehoord van enkele "Olifantjes" dat het een zwaar parcours was, maar eerlijk gezegd.. de wind maakt het zwaar, de ondergrond zelf lag me wel.. maar ik wou mijn hoofd niet op hol laten maken.. ik wou echt even het "mentale" opkrikken.. dus de hele wedstrijd serieus de rem erop gezet.. na 3 rondjes kwam ik met een supergoed gevoel aan als 36e en dit in 43"46".. compleet niet moe, nog heel fris.. De benen voelden nadien nog altijd even super aan, ik had nu niet het gevoel dat ik een korte wedstrijd had gelopen..(die ik anders altijd Vollen bak loop..)

De komende week geldt er nog 1 iets : RUSTEN.. ik moet dringend wat rust inhalen (de kindjes beslissen er soms anders over.), de beste training de laatste week voor de marathon is rust.. dinsdag doen we nog wel even een 4 x 1000 en donderdag nog eens 2 x 1000, maar telkens in het marathon tempo...

Bij deze wil ik dan ook al die gasten waarmee ik zaterdag heb lopen "tetteren" ( Peter hamers, Peter en Jan Janssen, Diederick Stevens, allemaal gasten die lopen in Parijs.. net als de beresterke Alain Poppe (ver vooruit), Christ Viaene (ver voor mij uit) Gino Puystjens en Francis Coucke (nog veeeeel verder voor mij uit..)) een schitterende marathon toewensen.... iedereen zit echt messcherp dit jaar.. er zullen in Parijs een aantal serieuse PR's gelopen worden.. Natuurlijk wens ik hierbij ook alle andere Webloglopers, facebooklopers, en elke jogger die dit weekend in Parijs of Rotterdam staat, het allerbeste over die verdomde 42.195 meter... 

vrijdag nog een laatste stand van zaken, en zondagavond weten we het verdict...PR of niet ??

12:46 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

19-03-09

zo voel ik me nu...

Schitterend artikel op site van AD sport..

hierbij de link..

http://www.ad.nl/loperswereld/lopersteam/3086007/Dat_pokk...

...dat het maar snel 5 aprl is.. !!

 

12:27 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-03-09

DOEL nr 2 BEREIKT : de halve van AXEL

zaterdag even voor 12h00 nemen Peter Hamers (mijn loopmaatje uit oostende) de snelweg richting Axel.. na een goed uur rijden, vinden we de startplaats .. een hele resem voetbalvelden, omgeven door veel groen.. na het ophalen van onze nummers (slechts 3.5 € inschrijfgeld !!!), en na het inlopen, zetten we ons klaar voor de start... een vliegende start weliswaar.. een beetje zoals in Le Mans, waar eerst een rondje rond de pace-car wordt gereden, om dan na het officiële startschot, er vandoor te gaan..

en zo ging het hier ook een beetje.. na 1 km heel traag te hebben gelopen, wordt de wedstrijd op gang "geschoten".. na de start loop ik even een 3-tal  kilometer in 3e positie.. Peter volgt heel dicht als 4e, de Dreamteam runner Ruud Kok, loopt 5e.. de wind waait hard in de polders, ik voel me wel goed, maar laat me toch uitzakken..

even voor Km 5 haalt een groep van een 8-tal lopers ons in.. ik laat ze gaan.. Peter voelt zich ook beresterk, maar beslist samen met mij om bij Ruud te blijven.. een 2-tal lopers van de groep moeten de rol lossen.. dus we lopen nu zeker top 10.... 10 K passeren we in 38'30.. perfect op mijn geplande schema.. de wind is hard, bikkelhard... met momenten gewoon op kop.. ik probeer af te toe over te nemen van de sterke Ruud, maar toch verschuil ik mij liever achter hem.. ik wil immers niet te veel pijlen verschieten tegen begin April..

de laatste km lopen we zelfs nog broederlijk naast elkaar.. ik dank mijn medelopers voor de compagnie.. en samen versnellen we (neen, we spurtten niet) naar de meet.. Peter komt aan als 8e, Ruud 1 sec later als 9e, ik kom nog 1 sec later aan als 10e.. mijn tijd : 1 '24'01'... geen Pr, maar wel mijn doel bereikt die ik wou.. 1'24 lopen.. gemiddelde hartslag : 175.. wetende dat mijn max op 190 ligt, heb ik deze wedstrijd met veel tegenwind dus heel sterk gelopen..

Deze week is mijn laatste zware week.. met een zware 12 x 1000 deze week en nog een leuke duurloop zondag in Oostduinkerke van 35 K...Eerstvolgende wedstrijd wordt de Noordzeeloop, waar ik loop met een tempo van 4'00 per km.. en neen.. niet sneller...Tot binnenkort...

23:08 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

02-03-09

WEEKOVERZICHT

om het kort te houden.. even hieronder mijn trainingen in een beknopt weekoverzicht :

MAANDAG : rustdag

DINSDAG : training 15 x 200 (in 45" - 40" - pauze 200 m joggen) incl in en uitlopen totaal 9 km

WOENSDAG : Duurloopje van 15K met heuvels (3 x "ichtegemberg" op.. een kuitenbijter met 2 hellingen tegen ongeveer 10 %.. een strook onverhard (daar de kraan eens open gedraaid), de rest vooral op asfalt, met de laatste km à M tempo.. da was "heavy"..) - 15 K gelopen in 1'12'00..

DONDERDAG : gepland 5 easy : maar is wegens familiale omstandigheden (ons klein dochtertje..... ), helaas geannuleerd.

VRIJDAG : rustdag.. euh neen.. gezwommen samen met de zoon (hij : zwemles, ikke : 25 lengtes...)

ZATERDAG : 8 x 1000 à M tempo (= 4'10-4'15) met 800 recup (joggen), gelopen : 8 x 1000 in 4'00-4'05.. het ging zo lekker dat ik steeds met de rem op, toch steeds onder 4'10 bleef.. totaal gelopen KM : 15 K

ZONDAG : 35 K duurloop, met heuvel, onverhard, boswegen, .. vanalles.. na afloop : 5 x 50m steigerrun (om terug de soepelheid erin te krijgen..)..in de namiddag dan nog veel gespeeld in de tuin met de gasten.. en neen.. geen pijntjes te voelen..

TOTAAL voor Deze week : 75 K ... niet echt veel voor een marathonvoorbereiding hé.. 

Deze week, staat in het teken van de halve marathon van AXEL..dus de week bevat nog minder kilometers (slechts 60 K)... ik ga er resoluut voor een tijd onder 1'24.. doel tijdens de wedstrijd (als het weer meezit), is de 10K passeren in 39'.. dan is 1'19 op 20K haalbaar, en moet ik in staat zijn om 1'24 te lopen op 21.095M... zaterdag weet ik van meer...

22:22 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |