09-03-09

DOEL nr 2 BEREIKT : de halve van AXEL

zaterdag even voor 12h00 nemen Peter Hamers (mijn loopmaatje uit oostende) de snelweg richting Axel.. na een goed uur rijden, vinden we de startplaats .. een hele resem voetbalvelden, omgeven door veel groen.. na het ophalen van onze nummers (slechts 3.5 € inschrijfgeld !!!), en na het inlopen, zetten we ons klaar voor de start... een vliegende start weliswaar.. een beetje zoals in Le Mans, waar eerst een rondje rond de pace-car wordt gereden, om dan na het officiële startschot, er vandoor te gaan..

en zo ging het hier ook een beetje.. na 1 km heel traag te hebben gelopen, wordt de wedstrijd op gang "geschoten".. na de start loop ik even een 3-tal  kilometer in 3e positie.. Peter volgt heel dicht als 4e, de Dreamteam runner Ruud Kok, loopt 5e.. de wind waait hard in de polders, ik voel me wel goed, maar laat me toch uitzakken..

even voor Km 5 haalt een groep van een 8-tal lopers ons in.. ik laat ze gaan.. Peter voelt zich ook beresterk, maar beslist samen met mij om bij Ruud te blijven.. een 2-tal lopers van de groep moeten de rol lossen.. dus we lopen nu zeker top 10.... 10 K passeren we in 38'30.. perfect op mijn geplande schema.. de wind is hard, bikkelhard... met momenten gewoon op kop.. ik probeer af te toe over te nemen van de sterke Ruud, maar toch verschuil ik mij liever achter hem.. ik wil immers niet te veel pijlen verschieten tegen begin April..

de laatste km lopen we zelfs nog broederlijk naast elkaar.. ik dank mijn medelopers voor de compagnie.. en samen versnellen we (neen, we spurtten niet) naar de meet.. Peter komt aan als 8e, Ruud 1 sec later als 9e, ik kom nog 1 sec later aan als 10e.. mijn tijd : 1 '24'01'... geen Pr, maar wel mijn doel bereikt die ik wou.. 1'24 lopen.. gemiddelde hartslag : 175.. wetende dat mijn max op 190 ligt, heb ik deze wedstrijd met veel tegenwind dus heel sterk gelopen..

Deze week is mijn laatste zware week.. met een zware 12 x 1000 deze week en nog een leuke duurloop zondag in Oostduinkerke van 35 K...Eerstvolgende wedstrijd wordt de Noordzeeloop, waar ik loop met een tempo van 4'00 per km.. en neen.. niet sneller...Tot binnenkort...

23:08 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat hoor...knappe wedstrijd gelopen, en het beoogde resultaat behaald. Mooi zo.

Gepost door: natalie | 10-03-09

kinderlijk eenvoudig zo lijkt het lopen van straffe tijden je af te gaan. Je marathonpr kan alvast een koffietafel bestellen want lang gaat die niet meer leven ;-)

Gepost door: geert | 10-03-09

En dan kwam ik... Ben net na je geëindigd op een 11de plaats. Wel een kleine 2 minuten later. Heb jij tegenwind gehad? Tjiens :-D. Knappe tijd!

Gepost door: Wim | 10-03-09

proficiat! Goed gelopen wedstrijd Vincent!

Gepost door: Tiny | 10-03-09

knappe wedstrijd en goed ingedeeld ook

Gepost door: Marc | 10-03-09

mikken Dat is kunnen mikken zeg ; 1 seconde meer dan je streefdoel !Hopelijk lukt het je op 5 april ook maar dan 1 seconde sneller !

Gepost door: Johanbeton | 10-03-09

Goed Je bent echt goed op het langere werk, tot soms zeer goed . yes you like 20km's and more

Gepost door: Clint | 12-03-09

sterk het lijkt gemakkelijk als je dit leest dus dit wil zeggen dat je je zware trainingen goed verwerkt. Dat beloofd voor je grote doel. Veel succes verder !

Gepost door: wim | 16-03-09

De commentaren zijn gesloten.