16-02-09

NOG 47 dagen..

Tot op vandaag, is het nog 47 dagen tot de start van de Marathon van Rotterdam.. De trainingen lopen vlot en soepel.. geen grote massa aan Kilometers ...vorige week "slechts" 70km.. deze week zouden we toch even rond de 80 moeten komen..kwaliteit wordt er in overvloed getraind.. geen elke dag is hetzelfde.. bvb zaterdag liep ik op een 12K een redelijke tijd van 51'00.. zondag liep ik op diezelfde afstand - tijdens mijn duurloopje - even iets minder dan 59'.. dus nogal een verschil hé..

Verder heb ik mijn wedstrijdplanning in aanloop naar Rotterdam vastgelegd : 7 maart loop ik in AXEL, daar proberen we de halve marathon te lopen onder 1'24.. 28 maart kom ik dan eens naar Oostende, voor de NOORDZEELOOP; daar gaan we iets sneller dan M-tempo lopen... 5 April wordt dan de dag "des oordeels"..

12:27 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

02-02-09

CADZAND.. MISSIE GESLAAGD

het was er koud, veel wind.. maar .. wat een mooi parcours.. een echte natuurloop.. de halve marathon van Cadzand is zeker een aanrader... Bij de start, (en bij het inlopen) kwam ik oostendenaar Peter Hamers tegen.. net als ik aan het trainen voor die dekselse marathon, begin april. We spraken toen al af om samen te blijven, dit de ganse wedstrijd, zeker gezien wij beiden dezelfde doelstelling hadden : aankomen onder 1'30.. We starten rustig, maar toch in een strak tempo, niet te hard, niet te traag...de eerste km komen we door onder 4'10, goed op schema, sneller hoeft niet.. de eerste km's zijn nog goed beloopbaar, alles op asfalt met hier en daar een helling.. pas na de eerste 5 km (ik geloof net boven 20' doorgekomen), lopen we een steile trap op.. recht naar het strand.. nu begint het echte werk.. we (peter en ik) lopen aan de staart van een omvangrijke groep, het tempo ligt wel iets te traag vond ik, dus ik en (samen met een gast van Sodibrug), schudden even aan de boom.... na de eertste (lange) zandstrook, volgt er een lange klim, waar ik als eerste (van het groepje) boven kom.. ik recupereer even, en laat de groep passeren.. 10K passeren we, alles loopt nog lekker.. ondanks de harde wind die er staat, halen we zelfs de fietsers in.. het tempo blijft goed rond de 4'15 draaien.. Op de volgende strook strand, neem ik geen meter kop meer.. we halen met onze groep telkens een aantal lopers in.. gasten die het nu al zwaar krijgen.. even voor het keerpunt versnellen Peter en ik even, er gaan er 2 mee.. en hup, na het keerpunt, krijgen we de rest (6 km) wind in de rug..

Peter en ik houden het tempo hoog.. even voor km 16, moet ik Peter laten gaan, hij loopt enkele meters uit.. het gat wordt groter.. 2 kompanen halen mij in.. maar ver komen ze niet.. aan km 19 zitten ze slechts 50 m voor mij... ze kijken steeds om, ze zien dat ze mij er niet af krijgen.. aan km 20 heb ik 1 van die 2 te pakken, Peter zit zowat 200 m voor mij, dat gat is te groot om dicht te lopen..

Uiteindelijk spurt ik nog even als ik zie dat de klok bijna op 1'30 staat.. maar geen paniek : Doel bereikt : ik kom aan in 1'29'57 , en dit als 57e op 342 aankomsten (ik ben 25e in mijn categorie)..

Doel nr 1 is er : Cadzand lopen onder 1'30.. volgend doel wordt AXEL of SLUIS, waar ik toch onder 1'25 wil lopen (het is er vlakker, en hopelijk minder wind).. 1 week voor Rotterdam loop ik nog een wedstrijd in Oostende (de 2e van het criterium), waar ik iets sneller dan M-tempo zal lopen..

 

12:46 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |