02-02-09

CADZAND.. MISSIE GESLAAGD

het was er koud, veel wind.. maar .. wat een mooi parcours.. een echte natuurloop.. de halve marathon van Cadzand is zeker een aanrader... Bij de start, (en bij het inlopen) kwam ik oostendenaar Peter Hamers tegen.. net als ik aan het trainen voor die dekselse marathon, begin april. We spraken toen al af om samen te blijven, dit de ganse wedstrijd, zeker gezien wij beiden dezelfde doelstelling hadden : aankomen onder 1'30.. We starten rustig, maar toch in een strak tempo, niet te hard, niet te traag...de eerste km komen we door onder 4'10, goed op schema, sneller hoeft niet.. de eerste km's zijn nog goed beloopbaar, alles op asfalt met hier en daar een helling.. pas na de eerste 5 km (ik geloof net boven 20' doorgekomen), lopen we een steile trap op.. recht naar het strand.. nu begint het echte werk.. we (peter en ik) lopen aan de staart van een omvangrijke groep, het tempo ligt wel iets te traag vond ik, dus ik en (samen met een gast van Sodibrug), schudden even aan de boom.... na de eertste (lange) zandstrook, volgt er een lange klim, waar ik als eerste (van het groepje) boven kom.. ik recupereer even, en laat de groep passeren.. 10K passeren we, alles loopt nog lekker.. ondanks de harde wind die er staat, halen we zelfs de fietsers in.. het tempo blijft goed rond de 4'15 draaien.. Op de volgende strook strand, neem ik geen meter kop meer.. we halen met onze groep telkens een aantal lopers in.. gasten die het nu al zwaar krijgen.. even voor het keerpunt versnellen Peter en ik even, er gaan er 2 mee.. en hup, na het keerpunt, krijgen we de rest (6 km) wind in de rug..

Peter en ik houden het tempo hoog.. even voor km 16, moet ik Peter laten gaan, hij loopt enkele meters uit.. het gat wordt groter.. 2 kompanen halen mij in.. maar ver komen ze niet.. aan km 19 zitten ze slechts 50 m voor mij... ze kijken steeds om, ze zien dat ze mij er niet af krijgen.. aan km 20 heb ik 1 van die 2 te pakken, Peter zit zowat 200 m voor mij, dat gat is te groot om dicht te lopen..

Uiteindelijk spurt ik nog even als ik zie dat de klok bijna op 1'30 staat.. maar geen paniek : Doel bereikt : ik kom aan in 1'29'57 , en dit als 57e op 342 aankomsten (ik ben 25e in mijn categorie)..

Doel nr 1 is er : Cadzand lopen onder 1'30.. volgend doel wordt AXEL of SLUIS, waar ik toch onder 1'25 wil lopen (het is er vlakker, en hopelijk minder wind).. 1 week voor Rotterdam loop ik nog een wedstrijd in Oostende (de 2e van het criterium), waar ik iets sneller dan M-tempo zal lopen..

 

12:46 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Sluis Ik ga naar Sluis voor een 1h25!
Goed gelopen daar zondag!

Gepost door: Francis | 02-02-09

Sluis? Als Barcelona wegvalt, loop ik misschien ook wel in Sluis, maar 't zal niet voor 1u25' zijn, de trainingsachterstand loopt op. Alvast proficiat met een knappe prestatie!

Gepost door: Sven | 02-02-09

toevallig heej toevallig op deze site beland. mocht gisteren ook aanwezig zijn en ik zie dat je hetzelfde programma hebt als mij. zelf kies ik voor axel, omdat dit 4 weken voor rotterdam is en dan wel voluit gelopen kan worden. sluis is 3 weken en dat lijkt mij niet zo verstandig. parkoers axel is mooi, maar open en laatste 5 km tegenwind meestal. vorig jaar heb ik hem als training gelopen ivm een marathon die 2 weken later volgde. misschien dus tot in axel!

Gepost door: Patrick | 02-02-09

proficiat Sterke prestatie op een moeilijk parcour ! Nu al goed bezig. Op een vlakker minder winderig parcour zit die - 1.25 er zeker in!

Gepost door: wim | 02-02-09

Sterk Stek gedaan van jullie twee in de koude en trappen en die wind zand en niet vlak hmmm een tijd om van te dromen . Sluis doe je misschien onder 1uur25 daar ga je heel zeker onder duiken.

Gepost door: Clint | 02-02-09

Mooie prestatie hoor...proficiat. In dit weer onder 1.30u...chapeau

Gepost door: natalie | 02-02-09

Da´s goed!! Mooi gepresteerd daar in het Zeeuwse. Mooi gebied maar wel altijd zwaar lopen!

Gepost door: Tiny | 02-02-09

knap sublieme prestatie in een loodzware race!
ga je de marathon gewoon lopen of kies je ervoor de vingers in de neus te steken? ;-)

Gepost door: geert | 02-02-09

mooi tempo zoals je had gezegd
het marathontempo aanhouden
mooie loop mooie tijd
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 03-02-09

Knap... ... ge hebt dat weer goed gedaan !!!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 04-02-09

Chapeau !! Vince ,ik denk dat jij in R'dam daar ferm gaat verschieten van jezelf , sjiek jong ! Proficiat ! ps ik zit hier te trainen in mijn zetel :-( ga goe lukken :-)

Gepost door: Katrien | 13-02-09

Cadzand Dikke proficiat Vince, ik had niet anders verwacht...

Gepost door: kj | 22-02-09

De commentaren zijn gesloten.