26-01-09

EN NOG EEN WEEKJE ERBIJ...

Deze week stonden de trainingen toch wat meer in het teken van OMVANG... maar zoveel meer zijn het er niet geworden.. na de wekelijkse zwemdag op maandag, leuke korte intervalletjes van 200 meter gedaan op dinsdag.. woendag extra rustdagje ingelast. (ik was eerlijkheidhalve wat te laat thuis met de zoon...) donderdag dan een duurloopje gepland van 15km.. maar het zijn er dan maar 13 geworden (anders waren we nog later thuis).. vrijdag gepland om te gaan lopen -  maar door technische problemen met de auto, is er dan maar niets meer van gekomen.. zaterdag heb ik dan het maar terug hard gespeeld (10 intervallen van 400, met 200 pauze).. zondag dan een schitterende duurloop van 32 km in Knokke gedaan.. supermooi parcours naar Retrachement en Cadzand, door het Zwin (natuurdomein) en Knokke Zoute (de mooie villa's).. ware het niet dat de organisatie van de wandeltocht (of de duurloop), een aantal pijlen niet goed had opgehangen.. blijkbaar ben ik dan zomaar even 3 km verkeerd gelopen.. amai.. de laatste meters waren zwaar..

als ik alles goed optel kwam ik dus "slechts" aan 63 km.. niet bijster veel, maar wel voldoende om al een beter gevoel te krijgen in de benen.. en 't zal nodig zijn.. zondag gaan we er tegenaan in Cadzand, niet de volle pond, maar met een tijd onder 1'30 zal  ik al tevreden zijn.. loop ze !!

12:38 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-01-09

TRAININGEN

Deze week bleven de trainingen helaas "slechts" op 48 km.. geen groot aantal kilometers in voorbereiding van een marathon, dat klopt, maar ja, wat wil je dan ook : mijn zoon begint met zwemlessen, Mama wil ook gaan lopen, dus.... veel tijd voor mij blijft er dan niet meer over...

de trainingen zelf daarentegen zijn heel verschillend : dinsdag intervallen (6 x 1000 met 400 recup), donderdag : duurloop 12 km met 2 blokken van 15' snel (= 4' per km); zondag even duurloopje van 22 km, dit incl 4 versnellingen van 10' (naar m-tempo)... Alles verliep warempel soepel en makkelijk.. ik voel ook dat de form al veel beter is dan tijdens de wedstrijd in Deinze einde december..

Weinig kilometers, maar kwaliteit genoeg dus.. volgende week zou ik toch zeker naar 5 trainingsdagen moeten.. Verder zal de eerste wedstrijd pas op 1 februari zijn.. niet in ' T SAS, maar in CADZAND en dit op de halve marathon.. Het is een heel zwaar parcours, ik heb er geen tijd in gedachten, maar het zijn vooral de snelle kilometers die mij interesseren.. Pas na Sluis, (ook halve marathon), zal ik weten hoe de conditie er voor staat voor Rotterdam..

 

12:43 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |