12-11-08

QUEUE DE CHARRURE

Zondag 11 november om 11h00, zag het er niet zo goed uit.. de eerste druppels regen vielen.. volgens de buienradar, kwam er nog een pak regen af richting zuid-westvlaanderen... en een pak regen heb ik gehad.. Na km 2 (samen met Christ Viaene,  Peter en Jan Janssen en nog een jonge veulen van het Oostends loopcriterium, Diederiek), begonnen we aan het "trotseren" van regen en wind.. regen genoeg, eigenlijk in overvloed.. mijn kleren waren al doorweekt na 5 km.. Tot aan de helling bleef ons groepje goed samen, maar eens de helling op, versnelde ik even om het gat met Sven toe te lopen (jep, die liep enkele meters voor mij uit...)... Jan was eraf, Peter bleef hangen net als Diederick, die heel sterk bezig was.. vanaf km 10 tot zowaar aan km 16 kwamen de zware stukken.. veel windop, veel modder, bospaden lagen onder water.. bijna een cross dus.. Diederiek en ik namen resoluut het heft in handen, en samen hakten we onze medelopers van de groep in mootjes.. We liepen naar een een groep voor ons, waar er 2 "lange" jongens ons uit de wind konden zetten.. (ondertussen was Peter eraf..).. Even na km 18 versnelde Diederiek even, ik moest een klein gaatje laten, ik had zijn versnelling te laat gevoeld.. in de laatste rechte lijn naar de Kerk van Ploegsteert, bleef het gat even groot, veel versnellen kon ik niet, ook in uit de achtergrond kwamen geen lopers dichter.. Ik spurtte nog de ziel uit mijn lijf, om zo aan te komen in 1'21 47 !! en DIK nieuw PR !! Diederiek was nog iets sneller (1'21'23), SVen zag ik later aankomen in 1'22'55 (had dus niet veel verloren), Peter liep 1'22'51 en Jan 1'23'42..

Vandaag is er veel spierpijn, vanavond probeer ik zeker wat los te lopen, het weer was niet ideaal om een personal record te lopen, maar blijkbaar zitten we nog met een goede vorm, zeker gezien het weer zo'n tijd lopen.. ik kan enkel maar tevreden zijn..

Vanaf midden december begin ik met de voorbereiding van de marathon van Rotterdam (sorry voor die jongens van Parijs, maar Rotterdam beantwoord meer aan mijn budget..). Mijn schema loopt over ongeveer 15 weken, met de zwaarste week "slechts" 85 km..

13:03 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

05-11-08

11 november + 2009

het is een tijdje stil geweest op mijn blog.. de Drukte op het werk voor Allerheiligen is een jaarlijkse traditie, net als het weinig of niet lopen na de Jogging van de Olifant...

Na 2 weken looploos, waagde ik mij dan zondag eens bij de lopers van de Vosseslag, 15km met een aantal versnellingen door bos en duin...de trainingen zijn terug begonnen..

11 november start ik dus in Ploegsteert.. sorry voor de mensen van Jogging Club Aalter, waar ze ongetwijfeld ook een mooie halve marathon hebben, maar helaas ligt Ploegsteert mij beter (hellingen).. 2008 blijkt een jaar te zijn van PR's voor mij, dus  - na mijn nieuwe besttijd op de marathon - waarom even ook niet wagen voor een PR op de halve marathon .. ?

Ook de plannen voor 2009 krijgen al meer vorm. Mijn zinnen staan nu op een marathon in het voorjaar (ROTTERDAM), een mogelijke deelname aan de NAcht van Vlaanderen in Torhout en zeker en vast terug de marathon van EINDHOVEN... 2009 wordt resoltuut een jaar voor de marathons, zodat ik een aantal korte wedstrijden niet zal lopen (om er fris bij te zijn op die lange wedstrijden..)

tot dinsdag voor het verslagje van de 'Course de Souvenir".. 

12:18 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |