20-10-08

JOGGIN DE OLIFANT..

Zaterdag avond wou ik sinds lang nog eens een feestje bouwen met de zusjes.. maar vooraleer daarvan te genieten, mocht ik eerst wat gaan afzien bij joggingclub "De Olifant" en dit op hun gekende jogging.. Dit jaar was er terug een zware bezetting.. Doel in deze wedstrijd : Voor Frederik Fiers eindigen, en de schade te beperken tegenover andere H2-kleppers..

Van bij de start legde mijn maatje Fiers de pees erop, hij wou nog voor het ingaan van het Bosje een kloof slaan.. geen paniek, op het grasland rond de "put", beende ik hem bij.. op het pad rond de grote vijver, liet ik hem het kopwerk doen.. Even voor de helling bij het dierenasiel, kwam Jan Janssen bij ons.. en dadelijk trok hij door.. ikke mee.. Fiers met moeite mee... ik bleef bij Jan aanklampen, bij het 2e keer ingaan in het bosje kreeg ik het toch even moeilijk.. Jan sneed zijn bocht even wat korter aan, en sloeg zo een gaatje van enkele meters.. Ik kon niet meer sneller.. de benen werden steeds zwaarder.. Aan km 9 was het gat te groot om nog toe te lopen  en ik besloot mijn plaats te "consolideren".. Fiers was intussen wat verder weggezakt.. Met nog een kleine spurt, perstte ik er een "magere" 37'23 uit (op 10 km is dit toch nog meer dan 16km/uur...) Nadien voelden de benen toch pijnlijk, blijkbaar zo snel lopen na een marathon is niet zo ideaal..

Momenteel is het trainen op een laag pitje gezet.. de drukke weken op het werk komen eraan, veel trainen is niet mogelijk... verder heb ik mijn zinnen gezet op een voorjaarsmarathon, einde deze week beslis ik welke het wordt... you will see..!! 

12:56 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-10-08

EINDHOVEN - het verslag

Ik liet al een tijdje rond om het nog eens te wagen op een marathon, eerst was de IFF-marathon een mogelijkheid, maar neen.. met zo'n beperkte voorbereiding kon ik het niet maken.. Ondertussen bleef ik rustig genieten van de trainingen voor het Oostends loopcriterium (2 weken zwaar trainen, gemiddeld van 60-70 km per week, 1 week rustig met een wedstrijd, gemiddeld 40 km per week).. door deze opbouw en taping, kreeg ik een beter conditie.. 

Na de Hermes besloot ik dan ook om samen met Johan Watty (en nog een kollega loper) naar Eindhoven af te reizen.. Gelukkig had ik mij al in april ingeschreven, zodat ik zeker was van een startnummer.. Heel relax stond ik aan de start.. heel relax heb ik de eerste minuten verteerd.. een goede nachtrust gehad, een aantal glazen rode wijn achterover gekapt (de avond ervoor).. dus geen verwachtingen.. om 10h30 kwam ik toen nog een hele bende bloggers tegen : Cremke, Koen, Mario, katrien, Elastimam, Jan, (sorry voor diegenen die ik vergeten ben) enz... De sfeer aan de start, zat er dit jaar terug goed in.. ik kreeg even kippevel.. om 11h00, ikke van start.. eerste km : 4'10.. perfect, niet te snel.. al snel vormt er een grote groep rond 1 vd Delvael zusjes.. ik loop er net achter, zodat de bevoorraders makkelijk mijn nummer zien en mijn drank kunnen geven.. we lopen op een tempo van 4'10-4"15, perfect op schema voor onder 3.. even voor 10 km komt Clint bij mij, hij heeft zijn start een beetje gemist, en loopt ook op hetzelfde schema.. halfweg passeren we in 1'29'30.. Clint voelt zich nog fris, ik raad hem aan het groepje voor mij te volgen.. ik voel dat ze iets versnellen, en laat hem en de groep gaan... geen paniek, ik passeer nog de 30 km onder 2'08 (12 km in 52 minuten is haalbaar).. ik begin al heel wat lopers te passeren, velen uit die grote groep hebben al hun klop gekregen.. Clint zal ik niet meer zien.. pas op km 40 merk ik dat ik achter ben op mijn schema.. ik moet nu de laatste 4.2 km lopen in 9'00 en dat is te lang..aan het bord van 500 m hoor ik nog enkele Molenlopers mij aanmoedigen.. ik spurt de ziel uit mijn lijf.. ik kom de bocht om en zie de klok net over 3h00 springen... ik hou mij in.. het heeft geen zin meer.. ik kom aan in 3'00'40"... een nieuw PR, even meer dan 2'00 van mijn besttijd eraf.. Ik voel mij tegelijk dolgelukkig en teleurgesteld.. een raar gevoel... 

Vandaag krijgt het dolgelukkige terug de bovenhand.. ik voel mij supergemotiveerd om terug te gaan trainen.. al dan niet voor een marathon (neen, geen Etten-Leur..), ik weet dat ik het kan.. ik weet dat ik niet teveel kilometers mag malen, weken van 90 km werken bij mij niet.. duurlopen van 30 km werken niet bij mij ..... ik weet wat te doen voor volgend jaar...  

eindhoven

het verloop van mijn marathon hierboven.. ik heb blijkbaar pas in de laatse kilometers wat terrein verloren..

22:32 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

NIEUW PR MARATHON

Ja, u leest het goed...ik heb een nieuw PR op de marathon

gisteren, zondag 12/10 eens zonder enige voorbereiding gestart in Eindhoven.. resultataat :

tijd : 3'00'40".... jammer van die luttele seconden...

verslag volgt nog!!

07:43 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

06-10-08

HERMESLOOP

het was geleden van 2006 dat ik hier nog eens startte... in die tijd liep ik nog sneller dan "Roadrunnerke" (dit is dit jaar helaas al anders geweest...), in dat jaar stond er ook veel wind  (ik liep toen 45"45, en was daarmee al heel tevreden..).. Dit jaar zou het zeker sneller worden, gezien mijn conditie op het moment, had ik er een goed gevoel in...

Bij de start, was ik er wel snel vandoor, maar de snelle jongens zoals Davy, Lorenzo, Gino en Peter Thyvelen, waren al gaan vliegen...Frederik Fiers, Hein Destoop, 2 senioren en ik maakten dan maar een groep.. even probeerde Frederik van ons weg te lopen, maar  rustig liep ik het gaatje toe.. in de strook windop namen we elk afwisselend de kop.. de 2 senoiren moesten lossen.. even voor de bosstrook sloeg Hein even een gaatje, ik wou het niet dichtlopen, erop rekenend dat Frederik Fiers dat gat zou dichtten.. maar neen, hij kon de kop niet overpakken.. in de bosstrook versneldde ik 2 keer, de laatste keer was raak, ik nam enkele meters, Frederik moest lossen.. de 2e ronde liep ik alleen, net als Hein (voor mij) en Frederik (achter mij).. ik de bosstrook kwam ik dichter bij Hein (die ondertussen Stijn Spriet had bijgehaald).. in de laatste meters kon ik nog versnellen, zodat ik zeker was dat Frederik niet meer bij mij kon.. na een laatste korte spurt, kwam ik aan op een  onverwachtte 15e plaats (5e in mijn categorie) en dat in 43"19 !!! eventjes 2"26 sneller dan in 2006..

volgende afspraak is bij de jogging van de Olifant.. mijn laatste kans om toch nog die 3e stek te bemachtigen.. iets wat heel moeilijk zal zijn.. die laatste jogging van het seizoen, is traditionneel sterk bezet (veel Molenlopers, veel Roadrunners), zodat mijn kansen verder slinken..

Ondertussen zijn we al bezig met de toekomstplannen.. na het OLC, wil ik de rest van het jaar wat korte wedstrijden lopen, met uitzondering van Ploegsteert. De winter van 2008-2009 staat in het teken van de crossen, in het voorjaar van 2009 plan ik een marathon met enkele collega"s van het OLC.. wie doet er mee ???

hermes1

21:36 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-10-08

verslag Koniginneloop + HERMES..

maria hendrikaparkhet is er eindelijk van gekomen.. hier mijn kort verslagje van de Koniginneloop.. en kort kan ik wel zijn.. bij de start stond ik helemaal vooraan, naast toppers als Lorenzo, Gino Puystjens (ja is een topper), Davy, enz..  de eerste meters liep ik samen met een verassend sterk gestartte Francis...maar na de eerste helling bergaf moest hij eraf... Peter Thyvelen liet ik gaan, momenteel kan ik hem niet aan.. Samen met Hein schudde ik af en toe aan de boom, dit om Frederiek Fiers er "uit" te krijgen.. na ronde 1 liep ik alleen.. Fiers was eraf, Hein was ervandoor.. Ronde 2 terug alleen, ronde 3 alleen gelopen.. ik naderde wel traagjes bij Stijn Spriet... Heel tevreden aangekomen op een 4e plaats in mijn categorie en dat in een nieuw PR op de parcours van 43'46 !! (terug weer meer dan 16km/h)...

Voor zaterdag verwacht ik niet al te veel vuurwerk op den Hermes.. ik hoop zo lang mogelijk de huidige conditie te handhaven.. trainingen liepen deze week wat stroef, ik had vanaf zondag wat last gekregen van mijn maag en darmen... Maandagavond moest ik het loslopen wat inkorten, dinsdag en woensdag lastte ik extra rust in, gisteren kon ik weer volop mijn intervallekes doen.. ik hoop zaterdag er terug te staan om te vlammen.. !!

08:36 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |