13-10-08

EINDHOVEN - het verslag

Ik liet al een tijdje rond om het nog eens te wagen op een marathon, eerst was de IFF-marathon een mogelijkheid, maar neen.. met zo'n beperkte voorbereiding kon ik het niet maken.. Ondertussen bleef ik rustig genieten van de trainingen voor het Oostends loopcriterium (2 weken zwaar trainen, gemiddeld van 60-70 km per week, 1 week rustig met een wedstrijd, gemiddeld 40 km per week).. door deze opbouw en taping, kreeg ik een beter conditie.. 

Na de Hermes besloot ik dan ook om samen met Johan Watty (en nog een kollega loper) naar Eindhoven af te reizen.. Gelukkig had ik mij al in april ingeschreven, zodat ik zeker was van een startnummer.. Heel relax stond ik aan de start.. heel relax heb ik de eerste minuten verteerd.. een goede nachtrust gehad, een aantal glazen rode wijn achterover gekapt (de avond ervoor).. dus geen verwachtingen.. om 10h30 kwam ik toen nog een hele bende bloggers tegen : Cremke, Koen, Mario, katrien, Elastimam, Jan, (sorry voor diegenen die ik vergeten ben) enz... De sfeer aan de start, zat er dit jaar terug goed in.. ik kreeg even kippevel.. om 11h00, ikke van start.. eerste km : 4'10.. perfect, niet te snel.. al snel vormt er een grote groep rond 1 vd Delvael zusjes.. ik loop er net achter, zodat de bevoorraders makkelijk mijn nummer zien en mijn drank kunnen geven.. we lopen op een tempo van 4'10-4"15, perfect op schema voor onder 3.. even voor 10 km komt Clint bij mij, hij heeft zijn start een beetje gemist, en loopt ook op hetzelfde schema.. halfweg passeren we in 1'29'30.. Clint voelt zich nog fris, ik raad hem aan het groepje voor mij te volgen.. ik voel dat ze iets versnellen, en laat hem en de groep gaan... geen paniek, ik passeer nog de 30 km onder 2'08 (12 km in 52 minuten is haalbaar).. ik begin al heel wat lopers te passeren, velen uit die grote groep hebben al hun klop gekregen.. Clint zal ik niet meer zien.. pas op km 40 merk ik dat ik achter ben op mijn schema.. ik moet nu de laatste 4.2 km lopen in 9'00 en dat is te lang..aan het bord van 500 m hoor ik nog enkele Molenlopers mij aanmoedigen.. ik spurt de ziel uit mijn lijf.. ik kom de bocht om en zie de klok net over 3h00 springen... ik hou mij in.. het heeft geen zin meer.. ik kom aan in 3'00'40"... een nieuw PR, even meer dan 2'00 van mijn besttijd eraf.. Ik voel mij tegelijk dolgelukkig en teleurgesteld.. een raar gevoel... 

Vandaag krijgt het dolgelukkige terug de bovenhand.. ik voel mij supergemotiveerd om terug te gaan trainen.. al dan niet voor een marathon (neen, geen Etten-Leur..), ik weet dat ik het kan.. ik weet dat ik niet teveel kilometers mag malen, weken van 90 km werken bij mij niet.. duurlopen van 30 km werken niet bij mij ..... ik weet wat te doen voor volgend jaar...  

eindhoven

het verloop van mijn marathon hierboven.. ik heb blijkbaar pas in de laatse kilometers wat terrein verloren..

22:32 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Tiens! Mijn gevoel, mijn gedacht.

Gepost door: Francis | 13-10-08

Duurlopen Zoals ik al enkele malen schreef : duurlopen van 30 km. en meer hebben volgens velen die het kunnen weten, geen zin (o.a. Dr. Bourgois, UZ Gent). Nooit langer dan twee uur achtereen lopen in de voorbereiding en veel trage kilometers. Nogmaals proficiat met je PR!

Gepost door: Sven | 13-10-08

Proficiat 3 woorden voor jou ...Chapeau - Respect - Klasse
en een heel dikke proficiat ,prachtige prestatie Vincent !!!

Gepost door: Katrien | 14-10-08

Prachtig Tegen alle regels een spetterende Marathon gelopen. Zo zie je dat iedereen verschillend reageert op trainingen. Die 3u-grens sloop je volgende keer nog wel!

Gepost door: Wim | 14-10-08

Proficiat! Er zijn er nog die zeggen dat meer dan 30 km lopen als duurloop niets bijbrengt tot het slagen van een goede marathon en dit heb jij wel bewezen!

Gepost door: Spencerwoman | 14-10-08

net niet net niet, maar toch een schitterend resultaat
Zo te zien zul je volgend jaar wel kunnen!!
Veel traingenot nog deze winter

Gepost door: luypaert dirk | 14-10-08

erg prachtig gelopen En ik ben zeker dat je de geluidsmuur van 3:00:00 de volgende keer pakt,alhoewel ik reeds een stevig feestje zou bouwen met jouw tijd Vincent!!!!!Maar voor jou zit het er zeker in,zeker weten en lange duurlopen van 30km zijn voor mij een must om menselijk aan te komen!
Http://www.bloggen.be/funrunner

Gepost door: Patrick | 14-10-08

super proficiat met de prachtige prestatie ! Je mag super tevreden zijn met zo'n tijd. Ik deel je mening alhoewel ik op een ander niveau loop ben ik ook meer en meer van mening dat ik die + 30 km in de voorbereiding niet verteer. Voor de IFF 3 weken van +/- 90km en ik was lichamelijk en mentaal moe voor de marathon. Volgende keer proberen we iets anders ! Tot zaterdag

Gepost door: wim | 15-10-08

Schouder klopjes Bravo met je resultaat net boven 3uur .Je komt dichter en dichter . Ik was in forme die dag en moet je veel schouder klopjes geven. Jij hebt ervaring in die dingen 42km's ik minder een pak minder. ja het was een mooie groep met Mevr Patricia Delvael, knelpunt was daar die 30km punt! weet je nog... je maakte zelfs grapjes ;met die hollandse liederen langs het parkoer je soms was het carnavalparty langs de kant. Ja we hebben er van genoten zowel Koen Tacks, Watthy johan, jij zelf

Gepost door: Clint | 15-10-08

Prachtige prestatie, die 3 uur grens zul je de volgende keer zeker slopen.

Gepost door: Marc | 15-10-08

proficiat met je nieuwe p r
en wat voor ene
een zeer mooie loop daar in nederland
zo zie je dat je er ooit zal ondergeraken he
meschien volgend jaar samen
dan mag je ook mij duwen zoals je gedaan hebt bij clint
(van horen zeggen he )
tot zaterdag
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 16-10-08

PROFICIAT GE ZIJT NU 20" RAPPER DAN MIJ OP DE MARATHON
dit vraagt om een REVANCHE, wanneer weet ik nog niet juist.
GENIET ER NOG VAN EN JE VOLGENDE IS ZEKER ONDER DIE 3 UUR

Gepost door: wim | 17-10-08

Begrip... Ik kan je best begrijpen : aan de ene kant heb een nieuw PR en aan de andere kan was je zo dicht bij die richting van onder de 3uur te lopen ! Maar ik moet eerlijk zeggen je hebt een SCHITTERENDE TIJD . Next Year onder de 3u !!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 19-10-08

3 uur en ondertussen kom je er steeds dichter bij. En deze keer.... dikke proficiat man !

Gepost door: kj | 25-10-08

De commentaren zijn gesloten.