06-10-08

HERMESLOOP

het was geleden van 2006 dat ik hier nog eens startte... in die tijd liep ik nog sneller dan "Roadrunnerke" (dit is dit jaar helaas al anders geweest...), in dat jaar stond er ook veel wind  (ik liep toen 45"45, en was daarmee al heel tevreden..).. Dit jaar zou het zeker sneller worden, gezien mijn conditie op het moment, had ik er een goed gevoel in...

Bij de start, was ik er wel snel vandoor, maar de snelle jongens zoals Davy, Lorenzo, Gino en Peter Thyvelen, waren al gaan vliegen...Frederik Fiers, Hein Destoop, 2 senioren en ik maakten dan maar een groep.. even probeerde Frederik van ons weg te lopen, maar  rustig liep ik het gaatje toe.. in de strook windop namen we elk afwisselend de kop.. de 2 senoiren moesten lossen.. even voor de bosstrook sloeg Hein even een gaatje, ik wou het niet dichtlopen, erop rekenend dat Frederik Fiers dat gat zou dichtten.. maar neen, hij kon de kop niet overpakken.. in de bosstrook versneldde ik 2 keer, de laatste keer was raak, ik nam enkele meters, Frederik moest lossen.. de 2e ronde liep ik alleen, net als Hein (voor mij) en Frederik (achter mij).. ik de bosstrook kwam ik dichter bij Hein (die ondertussen Stijn Spriet had bijgehaald).. in de laatste meters kon ik nog versnellen, zodat ik zeker was dat Frederik niet meer bij mij kon.. na een laatste korte spurt, kwam ik aan op een  onverwachtte 15e plaats (5e in mijn categorie) en dat in 43"19 !!! eventjes 2"26 sneller dan in 2006..

volgende afspraak is bij de jogging van de Olifant.. mijn laatste kans om toch nog die 3e stek te bemachtigen.. iets wat heel moeilijk zal zijn.. die laatste jogging van het seizoen, is traditionneel sterk bezet (veel Molenlopers, veel Roadrunners), zodat mijn kansen verder slinken..

Ondertussen zijn we al bezig met de toekomstplannen.. na het OLC, wil ik de rest van het jaar wat korte wedstrijden lopen, met uitzondering van Ploegsteert. De winter van 2008-2009 staat in het teken van de crossen, in het voorjaar van 2009 plan ik een marathon met enkele collega"s van het OLC.. wie doet er mee ???

hermes1

21:36 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

marathon heb gehoord dat er al enkele mensen naar parijs willen voor een marathon te lopen.
Misschien ga ik ook wel ...

Gepost door: luypaert dirk | 06-10-08

Olifant Het is simpel. In de eerste plaats voor Fiers eindigen. En in de tweede plaats moet je tussen jullie nog een H2-er foefelen. Dan ist in de sjakos. (en bij de eerste acht eindigen natuurlijk)
We beginnen precies allemaal wat rapper te lopen. Heb hier ook een serieuze PR uit mijn mouw geschud.

Gepost door: Francis | 06-10-08

mooi gedaan Het wegseizoen zit er bijna op en je begint stukken beter te presteren,dat belooft een mooi cross seizoen te worden. Proficiat met je mooie plaats in de zwaarste reeks van het OLC !

Gepost door: Lorenzo | 06-10-08

't Zal niet voor volgend jaar zijn... Ik zou het heel fijn vinden nog eens met jou een marathon te lopen, maar volgend jaar loop ik er vermoedelijk enkel in het buitenland (Barcelona en Dublin staan aangekruist). Groetjes en succes in je podiumjacht!

Gepost door: Sven | 07-10-08

11/11 Bedankt voor de marathon-tips. Wel jammer dat je Ploegsteert prefereert. Op 11/11 komen er heel wat bloggers naar Deinze-Bellem waar er ook een 1/2 marathon gepland staat.

Gepost door: cremke | 10-10-08

De commentaren zijn gesloten.