30-09-08

KONIGINNELOOP

KONIGINNELOOP.. binnengekomen met een nieuw PR op dit parcours... 43'48 !! (vorig jaar 44'27).. terug 4e in mijn categorie.. (heren Vet 1).. Verslag volgt nog !!

07:03 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-09-08

WESTERKWARTIER

Deze week was eerder een zware week.. elke dag weer vroeg op post op het werk, ondertussen nog een gezin bezighouden en dan s'avonds nog wat gaan trainen.. mentaal is het soms zwaar.. ik was eigenlijk blij dat het vrijdag was, ik kon mij terug nog eens uitleven op een wedstrijd..

na een snelle start, liet ik het groepje met Gino Puystjens, Stijn Spriet en Peter Thyvelen gaan, en ik sloot mij aan bij Frederik Fiers, Peter Hamers (sterk !!) en Alain Poppe.. even was Johan "Beton" Watty bij ons, maar na een eerste speldeprik van Frederik lostte Johan de rol.. Alain en Peter bleven nog wat hangen, ook marathonman Jan Janssen was er nog bij.... na de 2e ronde kwam Hein Destoop bij ons, Frederik versneldde weer.. Peter Hamers moest nu lossen, Jan ook..Alain was er ondertussen ook al af.. Beetje per beetje dreef Hein het tempo op, ik kon warempel goed volgen.. In de laatste rechte lijn richting Elisabethlaan, liet ik hem gaan, het gat met Frederik was geslagen.. Ik kon zo temporiseren, en de kloof groot genoeg houden..  Naar de aankomst perstte ik er nog een spurtje uit, zodat ik onder 31'00 bleef.. Achteraf was ik toch wel tevreden van mijn tijd en plaats : 11e in 30'48 en dat op 8,5 km (even à 16.6 km/h)..  Onderweg moet ik zowat alle Pr's gebroken hebben , zeker, want sneller dan dit liep ik nog nooit !!.. Nu volgen er nog 3 zware weken.. veel kilometers (80-95 km per week), veel diverse soorten training (heuvels, intervallen intensief en extensief, tempo's, duurlopen..).. IN november beginnen we aan de afbouw. Ploegsteert (Of Aalter-Deinze) op 11 november staat met stip bovenaan.... Tot zaterdag, na de Koniginneloop, eigenlijk de mooiste van het OLC..

12:34 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-09-08

NIEUWE KOERSWIJK

6 uur opstaan, een drukke werkdag, snel heen en terug naar huis om toch "iets" te eten en dan even 9 km gaan lopen op de limiet.. dat is heel kort samengevat hoe mijn dagje er gisteren uitzag..

De "fun" in de wedstrijd was al snel over voor mij.. na de eerste ronde, kon ik nog even aanklampen aan Paul Meulebroek (van Sodibrug, organisator van Dwars door ST Kruis), en Stijn "Black Magic" Spriet.. de tweede ronde kreeg ik terug last van mijn maag, waardoor ik de adem maar niet onder controle kreeg.. Martin Desmet kwam aansluiten, leek even van mij weg te geraken, maar warempel, door wat de pijn in de maagstreek te "verbijten", kon ik mee.. de 3e en laatste ronde, kwam dan een hele groep (met oa Frederik Fiers, Pascal Roekens en Johan Rammant ) erbij.. tot op 2 km voor de aankomst probeerde ik 2 x te vesnellen, ik probeerde een gat te maken, telkens liep Pascal Roekens het gat terug dicht.. op 500 m van de meet, namen ze definitief afstand, enkel Johan bleef bij mij "hangen".. ik mocht voor hem blijven (kon hij ook niet sneller ??), waarvoor dank... Na 9.2 km kom ik aan in een teleurstellende 34'06,  dit op een 19e plaats algemeen. Echt tevreden was ik niet, waren mijn verwachtingen wat te hoog ?? Reden temeer, om meer te trainen, zeker met de volgende wedstrijd op het oog  - Dwars door het Westerkwartier - eentje die mij al elk jaar al goed ligt..

Oh ja, voor de liefhebbers : ik start niet op de IFF-marathon.. Conditie is niet optimaal, ik voel me niet fris genoeg om te knallen op een 42km.. het zal er nog wel eens van komen.. Als het dit jaar niet is, volgend jaar dan maar hé.. Aan allen die wel starten : GO FOR IT (de weersomstandigheden zijn super !!) en SUCCES gewenst!!

12:41 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-09-08

STRANDLOOP

Strandlopen liggen mij niet.. het is helaas een noodzakelijk kwaad deze wedstrijd.. doordat ik dit jaar het ganse Oostends criterium wil lopen, kon ik helaas niet anders dan deelnemen.. eigenlijk een wedstrijd waar aankomen belangrijker is dan genieten.. (tenzij je het leuk vindt jezelf te pijnigen..) Veel loopkilometers had ik er niet op zitten : maandag 8 km losgelopen, dinsdag rust, woensdag even 6 x 1000 gedaan aan 4'00 - 3'55, donderdag rust.. eigenlijk om met redelijk "frisse" benen aan de start te staan.. maar al snel besliste ik om eerder "achteraan" te starten, dan vooraan tussen die "rappe" jongens te staan.. (met het risico je te snel te verbranden..). dus .. een redelijk rustige start genomen. Van zodra ik in het strand "dook", begon de inhaalrace.. tijdens midden de eerste ronde kwam ik al bij Alain Poppe, en begonnen we aan onze remonte.. Na die eerste doortocht over de dijk, merkte ik al dat Alain er fris bijzat, hij wou dadelijk de kop nemen (dit om Frederik Fiers eraf te krijgen..), maar neen, ik nam resoluut de kop, hield het tempo hoog.. Fiers lostte.. in die 2e ronde kwam ik warempel even voorbij Peter Thyvelen (ook een concurrent in mijn categorie..),op de dijk merkte hij dat ik hem voorbij was, maar dan stak hij het vuur aan het lont.. Samen met Alain probeerde ik het gat te dichten, nu liet ik Alain verder op kop gaan, ik hield mij gedeinst voor de laatste "jump".. helaas draaide het anders uit.. bij het opkomen naar de dijk, was ik vlak achter Peter gekomen, een tragere deelnemer hinderde mij even, waardoor ik uit cadans kwam, ik moest even het pad af.. Peter en Alain waren gaan vliegen.. het gat was te groot om toe te lopen.. Samen met Sonny (die mij heel professionneel voorliet..), spurtte ik nog naar de eindstreep.. Ik kwam moe (maar niet stikkapot) aan in 36'29  en dat op een 34e plaats, wat toch wijst op een hele sterke Bezetting..

Wat sprong er in het oog : 1/ de prestatie van Alain Poppe, die mij de laatste 500 m ter plekke liet, 2/ het huzarenstukje van Gino Puystjens, die met een 18e stek iedereen verbaasde (goede pillen gino ??) 3/ Lorenzo Coopman, die ondanks wat ongemakken met de knie even een top 10 wegkaapte..

Ikke dan : eerste ronde bewust wat rustiger gelopen, 2e ronde de gas open, 3e ronde tempo houden, zonder al te veel te moeten forceren liep ik 36"29 (42 sneller dan vorig jaar). Zaterdag heb ik extra rust genomen (normaal moest ik 1 uur loslopen ), zondag heb ik dan 2 x  het rondje van de Vosseslag gedaan (totaal 30 km in 2'25..) .. Volgende week proberen we weer naar een weekje van 80 km te komen. misschien, heel misschien loop ik zondag 14/09 - afhankelijk van het weer - mee in de IFF....

13:11 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |