01-09-08

STRANDLOOP

Strandlopen liggen mij niet.. het is helaas een noodzakelijk kwaad deze wedstrijd.. doordat ik dit jaar het ganse Oostends criterium wil lopen, kon ik helaas niet anders dan deelnemen.. eigenlijk een wedstrijd waar aankomen belangrijker is dan genieten.. (tenzij je het leuk vindt jezelf te pijnigen..) Veel loopkilometers had ik er niet op zitten : maandag 8 km losgelopen, dinsdag rust, woensdag even 6 x 1000 gedaan aan 4'00 - 3'55, donderdag rust.. eigenlijk om met redelijk "frisse" benen aan de start te staan.. maar al snel besliste ik om eerder "achteraan" te starten, dan vooraan tussen die "rappe" jongens te staan.. (met het risico je te snel te verbranden..). dus .. een redelijk rustige start genomen. Van zodra ik in het strand "dook", begon de inhaalrace.. tijdens midden de eerste ronde kwam ik al bij Alain Poppe, en begonnen we aan onze remonte.. Na die eerste doortocht over de dijk, merkte ik al dat Alain er fris bijzat, hij wou dadelijk de kop nemen (dit om Frederik Fiers eraf te krijgen..), maar neen, ik nam resoluut de kop, hield het tempo hoog.. Fiers lostte.. in die 2e ronde kwam ik warempel even voorbij Peter Thyvelen (ook een concurrent in mijn categorie..),op de dijk merkte hij dat ik hem voorbij was, maar dan stak hij het vuur aan het lont.. Samen met Alain probeerde ik het gat te dichten, nu liet ik Alain verder op kop gaan, ik hield mij gedeinst voor de laatste "jump".. helaas draaide het anders uit.. bij het opkomen naar de dijk, was ik vlak achter Peter gekomen, een tragere deelnemer hinderde mij even, waardoor ik uit cadans kwam, ik moest even het pad af.. Peter en Alain waren gaan vliegen.. het gat was te groot om toe te lopen.. Samen met Sonny (die mij heel professionneel voorliet..), spurtte ik nog naar de eindstreep.. Ik kwam moe (maar niet stikkapot) aan in 36'29  en dat op een 34e plaats, wat toch wijst op een hele sterke Bezetting..

Wat sprong er in het oog : 1/ de prestatie van Alain Poppe, die mij de laatste 500 m ter plekke liet, 2/ het huzarenstukje van Gino Puystjens, die met een 18e stek iedereen verbaasde (goede pillen gino ??) 3/ Lorenzo Coopman, die ondanks wat ongemakken met de knie even een top 10 wegkaapte..

Ikke dan : eerste ronde bewust wat rustiger gelopen, 2e ronde de gas open, 3e ronde tempo houden, zonder al te veel te moeten forceren liep ik 36"29 (42 sneller dan vorig jaar). Zaterdag heb ik extra rust genomen (normaal moest ik 1 uur loslopen ), zondag heb ik dan 2 x  het rondje van de Vosseslag gedaan (totaal 30 km in 2'25..) .. Volgende week proberen we weer naar een weekje van 80 km te komen. misschien, heel misschien loop ik zondag 14/09 - afhankelijk van het weer - mee in de IFF....

13:11 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

bedankt bedankt om me attent te maken dat ik niet te vlug mocht overnemen
had heel goeie benen
toch mooi kopwerk van jou
tot een van die dagen
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 01-09-08

he ? je zou toch denken dat een crosser graag op het strand loopt ? Niet dus zo te horen !

Gepost door: lorenzo | 01-09-08

sterk goed gelopen van je, misschien tot op de IFF. Weer of geen weer, ik sta er aan de start met als hoofddoel goed aan te komen. ( k'droom van 3.45.00 maar de meeste dromen zijn bedrog !! )

Gepost door: wim | 02-09-08

tenzij je het leuk vindt jezelf te pijnigen.. Zeg nu niet dat je al je PRs hebt gelopen zonder dat het zeer begon te doen hé ;-)

Gepost door: Hank | 02-09-08

Succes ... veel succes toegewenst als je zondag meeloopt . Grtz Gwen.

Gepost door: Gwen | 10-09-08

De commentaren zijn gesloten.