24-08-08

ZONDAGMORGEN IN OOST-VLAANDEREN..

Op het programma stond voor vandaag : een snelle duurloop over 15 km... eens iets anders, en eigenlijk al lang geleden.. maar ja, ik kon het niet laten.. ipv daarvan viel mijn oog op een lokale jogging in POEKE, een klein gezellig dorpje in Oost-Vlaanderen..een schitterende streek om te lopen, mooi kasteel en bijhorend bos.. POEKE

Voor de start kom ik nog 3 bekenden tegen : Tony Desmet (ken ik via het werk) ging zich ook eens wagen aan de lange afstand, net als Cremke. Gwendolien (met de mooie "bloemenschoentjes") koos dan voor de 5 km (die ze heeft gedomineerd eigenlijk).. Bij de start stoof ik ervan door.. ik koos het pad van een - voor mij - bekende loper ( een kerel uit Meulebeke, die ik een tijdje geleden nog eens in Mariakerke heb gezien..) Al snel merkte ik dat ik Top 4 liep.. ongeloofelijk leuk om zo eens dicht bij de kop van de wedstrijd te lopen.. Na de modderige bosstrook, kwam een loper van JC Aalter bij ons, hij nam de kop en samen liepen we de 2e ronde af.. na terug door het bos te vliegen, namen hij en mijn kompaan wat afstand. Even kreeg ik het lastig ..maar nog voor we terug het bos in doken, had ik terug mijn kompaan uit Meulebeke te pakken.... na een snelle doortocht door het bos, liet hij mij sportief voor.. ik had hem een heel stuk uit de wind gezet, hij had het tempo in het bos hoog gehouden... Ik kom aan in 56'11 (3'45 per km) en dat op een 5e plaats !!

balans van de westrijd : ik had hier betere benen dan in De Haan, enkel terug na km 10 kreeg ik weer meer last van mijn lever (wedstrijden 's ochtends zijn voor mij blijkbaar niet goed).. Ik heb ook weer leren "sterven" in de wedstrijd.. ik liep steeds het gaatje met mijn Meulebeekse Kompaan dicht.. en als het moeilijk ging, beet ik door.. maw ik heb meer met mijn "koppeke" gelopen.. Vrijdag STRANDLOOP.. vrijdagavond verslagje !! Loop ze !!

22:38 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-08-08

MARIAKERKE

Mijn voornemen om een tijd onder 35' te lopen, mocht ik vrijdag dadelijk opbergen.. wegens wegenwerken, was het parcours aangepast, en het was  - aan het plannetje te zien - een heel stuk erbij (vorig jaar 9.5 km, dit jaar een juiste 10 km)..het doel werd dan wel wat bijgeschroefd : onder 37' blijven was de booschap. Met de zware trainingsweken voorafgaand aan deze wedstrijd, mocht dit in principe geen probleem zijn, maar ja...

De westrijd zelf dan, was kort te beschrijven : een "rustige" start, na 1 km een versnelling geplaatst (om tot bij Thyvelen te komen, maar helaas..), samen met die dekselse Gino Puystjens (die ik nu wat beter kon volgen) probeerden we afwisselend het gat te dichtten..Na de bevoorrading aan km 5, liep Peter even verkeerd, ik hield me wat in, Gino sloeg een gaatje... samen met Peter liep ik terug dat gat toe... tot aan het "kerkje" kon ik even standhouden.. Daarna liepen ze (Gino, Peter en nog een gast) weg van mij... ze namen 100 m, 200m... aan de aankomst was het gat "slechts" 20 sec, de schade was beperkt .. Ik kwam aan in 36'50,  op een onverwachte 23e plaats ! 

Wat brengt de toekomst : Binnen 3 weken de Strandloop, niet direct mijn ding, een noodzakeijk kwaad.. verder spookt "het marathonbeest" weer in mijn hoofd.. ik weet het, ik had gezegd, dat ik dit jaar geen 42 km meer zou lopen, maar ja, die ultieme afstand blijft mij bekoren... misschien komt er dit jaar toch iets nog uit mijn toverhoed..

12:25 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |