30-07-08

DE HAAN - BAALDAG...

het is bijna 1 week geleden.. je kan zien in blogland dat ik in congé ben.. nu pas komt mijn verslag van vorige week vrijdag...Eigenlijk een dag om snel te vergeten. een echte BAALDAG... ik ben nu al 3 weken bezig om het opstapelen van de kilometers, 2 weken voor De haan liep ik al meer dan 50 km, de week erop 65, de week van De haan zelf, is er eentje van 76.. ook de trainingen zelf zijn pittig.. de dag voordien, had ik nog een leuk intervalletje gedaan  : 4 x 3000m tegen 3'55 per km.. normaal geen groot probleem, maar zeker als je al een dagje van 15km met tempowissels en een dagje van 12km in heuvelig terrein achter de rug hebt, kan je geen wonderen verwachten..

De wedstrijd zelf dan. Bij de start was Gino Puystjens (de man in vorm momenteel) er snel vandoor.. Ik zelf nestelde mij in zijn kielzog.. de eerste kilometers kon ik hem makkelijk volgen.. we volgden zelfs een klepper van het Oostends Criterium (Frederic DeBreyne), we waren allebei verrast dat we zo dicht bij de toppers zaten... maar na de doortocht door de bossen van De Haan, was het liedje over voor mij.. Gino nam wat afstand (100 meter) en ik kon de kloof niet meer dichten..ik kreeg plots pijn in mijn darmstreek, en dat stokte mijn adem...10 km passeerde ik nog in 36'30 (heel snel dus)t.. de laatste 5 km windop, liet ik zelfs nog 5 man mij passeren.. ik had het nu echt hard, de pijn in de buik was niet te harden...Moe, teleurgesteld kwam ik aan in  59'45 en dit op een 26e plaats.  (ik sta blijkbaar nog niet in de uitslag, maar de sportdienst van De Haan zou dit rechtzetten...)

Eerstvolgende wedstrijd is nu op vrijdag 8 augustus in Mariakerke.. een parcours van 9.5 km (geen 10 !!) dat me echt ligt : rechte stukken, korte bochten en dat is alles.. time to beat : 35'32....voorzichtige pronostiek : als het weer meezit, wil ik onder 35' duiken.. haalbare kaart ???

wenduine1

23:51 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Goe trainen en hard wedstrijd lopen gaan ook voor jou niet samen. Ik heb je nog zien aankomen, maar daarna niet meer gezien. Als je een korte taper invoert voor 8augustus dan ben ik er van overtuigd dat de vooropgestelde tijd haalbaar is voor jou !

Gepost door: lorenzo | 31-07-08

gezellig Ik vond het wel leuk :samen door de bosjes van Wenduine aan een goed tempo.Jammer dat je fysisch niet in orde was.Wel mooi parcours daar.Tot vrijdag:misschien lopen we terug samen.(en moet ik lossen....)

Gepost door: gino | 01-08-08

Een mens moet zich eenmaal sterke doelen stellen. We zullen vrijdag avond zien als het een haalbare kaart was hé. Succes

Gepost door: cremke | 07-08-08

De commentaren zijn gesloten.