29-06-08

WIJKLOOP VAN DE KONTERDAM

t valentientjeVrijdagavond 27 juni om 19h30 was de plaats van afspraak.. de volgende wedstrijd in het druk bezette oostends loopcriterium...Na een nogal vermoeiende trainingsweek (ik had van maandag tot en met donderdag elke dag gelopen..), verwachtte ik eigenlijk niet zoveel van mijn wedstrijd.. Vooraf besprak ik met Pedro al het parcours.. gevaarlijke eerste kilometers met wegenwerken en veel obstakels.. Bij de start nestelde ik mij in het zog van mijn "starter" van gewoonte : Koen J.. gewoontegetrouw start hij heel snel, maar deze keer ging het relatief rustig (3'30 eerste km).. Na de eerste doortocht door de Konterdam, liep er al een groepje voor ons, dit met o.a. Gino Puystjens.. die was sterk bezig... Frederik Fiers vloog ons voorbij, maar ik wist dat we hem later nog zouden "pakken".. Samen met Johan Rammant, Pedro, Martin, Koen en Francis, vlogen we richting 2e ronde.. Kalm maar zeker namen Johan en Ik meer afstand van onze metgezellen.. Pedro klampte nog aan, Martin en Hein Destoop kwamen ons vervoegen.. even later lieten we Martin gaan, haalde we een Sterk Gino in.. en samen met Johan ging ik naar de meet... hij vond misschien dat ik sterker was, maar neen.. in de spurt vloert hij mij.. Ik kom met nog redelijk frisse benen aan op een 14e plaats (net top 15) in 39'32 (=16,4 km/uur, dit over 10.8 km).... Nu is het pas op 21 juli wanneer ik terug een wedstrijd loop.. een thuiswedstrijd voor mij : de stratenloop van Bekegem, dit in organisatie van mijn loopclub, de Molenlopers : allen daarheen !!

23:24 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-06-08

TOM COMPERNOLLE IS NIET MEER...

Terug een TOPsportman verdwenen uit de Belgische sportwereld.. ik heb er geen woorden voor..

 Bij deze wens ik alle sterkte toe aan de familie van Tom, zijn zoontje, zijn vriendin en zijn vrienden, in deze moeilijke dagen..

Hierbij ook een schitterende tekst van Stijn Fincioen als eerbetoon aan TC SWOOSH

http://teamvanpaemel.skyblogs.be/

Tom_Compernolle
 

12:21 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-06-08

VUURTOREN LOOP

De wedstrijden van het Oostends Loopcriterium, volgen zich snel op.. vorige week had ik nog gevlamd in Zandvoorde, nu was het afzien geblazen in den Opex, ofwel de vuurtorenwijk.. Afzien zou het worden, ik had nl. al wat meer snelheid getraind dan anders, de trage kilometers (voor de uithouding) waren wat achterwege gebleven.. ik wist wel dat ik snel zou kunnen starten, maar een hoog tempo vasthouden, dat is andere koek... Bij de start stond ik redelijk vooraan.. ik had wel al gemerkt dat er een aantal snelle jongens extra bij waren  : Dirk Verleyen, Sonny Matton, Frederic Debreyne, allemaal gasten waar ik (nog) niet mee kan.. Bij de start stoof ik snel wel, ik liep even kort achter Lorenzo (yes !), maar al na 200 meter liet ik ze gaan, ik zou zeker op mijn adem trappen... De eerste kilometers liep ik achter de sterk gestarte Gino en Koen J., gelukkig zetten ze  mij goed uit de wind.. Bij het ingaan van de 2 e ronde, liep ik al voor die gasten, samen met Sterke Jan Jansen (amai die is in vorm !!), Johan Rammant, Patrick Tanghe op zoek naar Frederik Fiers, mijn naaste concurrent van het Criterium.. Voor het einde van de 3e ronde, hadden we Frederik te pakken.. Ondertussen moest Johan lossen, ik kreeg het ook steeds moeilijker om Jan niet te laten gaan.. even halfweg de 3e ronde, versnelt Patrick Tanghe even, Jan volgt, ik kraak... en geef 5 meter, 10 meter.. in het stuk windop langs de spuitkom hebben ze 100 meter.. ik kom weer wat dichter op zo'n 50 meter blijf ik hangen.. in de laatste rechte lijn lopen ze mij eraf.. ik versnel nochtans, maar ik kom niet dichter...Moe maar heel tevreden kom in aan op een 18 e plaats dit in 40'16 " !!, een Nieuw record op dit parcours, en dit met meer wind dan vorig jaar.. was die wind er niet, was ik zeker nog sneller... De plaats in de wedstrijd is misschien niet zo goed, maar de tijd tegenover vorig jaar zeker.. eventjes 1'20" sneller !!  Volgende week geen wedstrijd (oef), maar de week erop terug "goase" geven in de konterdamloop..

14:50 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-06-08

KEIGNAERTLOOP

start-2008De Keignaertloop was dit jaar - door het natte weer - eigenlijk omgetoverd tot de keignaert Cross.. Van deze wedstrijd verwachtte ik eigenlijk niet veel. Een verbetering van mijn parcourstijd van vorig jaar, daarmee was ik al heel tevreden..Over de wedstrijd zelf is er niet veel te zeggen : gewoon dat ik mijn start compleet had gemist.. Angst om te vallen ??... geen idee... in elk geval, ikmocht al dadelijk beginnen met inhalen.. De rondjes werden heel snel afgelopen, samen met mijn bedoelde mikpunt : Johan Rammant... Het geplande scenario lukte zoals ik mijn had voorgesteld : versnellen in de laatste 500 meter, Johan er af lopen en zeker voor hem eindigen.. en dat deed ik ook : ik versnelde even het tempo na de "grasstrook" en ik pakte enkele meters, daarna nog wat het tempo omhoog en ja, Johan moest lossen.. uiteindelijk kwam ik aan op een 18e plaats en dat in  33'05, een nieuw record op dit parcours.. Blijkbaar is mijn conditie nu al goed; ik sta nu al even ver als vorig jaar in september toen ik mijn PR op de 10km verbeterde.. Dat beloofd voor de komende wedstrijden..

Volgende afspraak op de Vuurtorenwijk : een parcours dat me wel ligt : veel rechte stukken, geen korte bochten... tot volgende week voor een verslagje.

13:35 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-06-08

WIJKLOOP NIEUWE STAD

Zaterdagmiddag 31 mei , terug een warme lentedag, eigenlijk iets te warm voor de meesten.. maar... blijkbaar heb ik gemerkt dat ik nogal goed tegen die warmte kan..Brussel was al het bewijs, Antwerpen was ook zoiets.. Waarom nu in deze wijkloop niet... ? Ik stond niet echt uitgerust bij de start : weinig slaap en weinig regelmatig eten (doordat de kleine dochter in het ziekenhuis ligt, dit met het gekende "overenweerlopen"..), dus een sterke prestatie zat niet dadelijk in mijn kop... Bij de start, probeerde ik mij nochthans "rustig" te houden, de eerste 500 meter liep ik achteraan de grote groep met Dirk, Francis, Alain, Peter, Gino, Pedro, Johan (Rammant), Martin, enz.. Eigenaardig genoeg ging het voor mij nog niet snel genoeg.. hoewel we de eerste kilometers in 3'40 doorkwamen, vond ik het iets te traag.. Samen met Martin liepen we naar Koen toe.. Ook Johan Rammant kon makkelijk mee.. Pedro volgde met enige moeite... Na de eerste ronde (echt lang zeg !!), was Martin ondertussen al gaan vliegen.. die had "panache" in de benen.. Ik was al blij dat ik kon blijven hangen aan Johan, we waren blijkbaar aan elkaar gewaagd... Pedro liet af en toe een gaatje vallen, maar toch kreeg hij dit steeds toe.. Na het uitkomen van het "Schorre-sportpark-gedeelte", joeg Johan even het tempo omhoog.. volgen luktte nog.. Pedro begon traag te kraken.. Samen met Johan wisselden we nog even de kop af, ook om de harde Koen er af te krijgen.. Pas in de laatste meters snokte Johan even aan de boom.. ik kon niet meer versnellen..en moest hem laten gaan.. (Koen liep ik gelukkig af,.. of liet hij mij gaan ???).. Stikkapot kwam ik aan na 13.2 km in 51'14 - Dit op een 14e plaats algemeen (6e in mijn categorie).. Eigenlijk goed gelopen gezien de omstandigheden.. Ook nog te vermelden waar : in ronde 2 verkrampte ik helemaal : pijn aan de rechterzijde, net onder de ribben.. Suikertekort ??.. Ik verbeet de pijn, en pas de laatste 500 meter was het over.. Gek hé ?

Vrijdag één van mijn lievelingsparcours van het OLC : De keignaertloop in Zandvoorde : relatief korte wedstrijd, met veel afwisselende ondergrond.. time to beat : (2007) : 33'20 !!

 

12:52 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |