26-05-08

20 KM VAN BRUSSEL

20 km brusselToen ik zondag uit mijn bed "rolde", was het aan het gieten.. ik had er geen goed oog op, ik vreesde voor een "natte" 20 km dit jaar.. maar warempel.. op weg naar Brussel klaarde de hemel op, het warme zonnetje kwam door de wolken piepen.. nadat ik mijn nummer had opgehaald en mij klaargestoomd had, stelde ik mij klaar in de startbox (box 1, net naast de toplopers).. Daar zag al ik veel snel volk : Jan Janssen, Frederiek Fiers, Pedro, Alain, Willy, Johan, Dirk, het leek wel een onderondsje van het Oostends criterium...Na het kanonschot, startten Pedro en ik snel, eigenlijk te snel.. eerste km in 3'38 is rap, maar ja, het liep ook "downhill".. Al vanaf dan besloten we het kalmer aan te doen, Alain en Jan lieten we dichter komen.. ik voelde wel dat ik redelijk sterk zat.. Af en toe moest Pedro mij aanmanen wat trager te lopen.. Na de 3 tunnels van de Louisalaan, kwamen de hazen voor 1'20 ons plots voorbij.. Dieter Brouckaert  (de toploper in West-vlaanderen) en ik maakten nog even een "praatje"..maar ik liet hen wijselijk aan (uiteindelijk zullen zij aankomen in 1'18..)... ondanks het korte praatje, zag ik dat ik een klein gaatje had gemaakt met Pedro en Alain, en ik besloot om op mijn elan door te gaan.. . Eenmaal voorbij het 10km punt (die ik passeerde in 41'10 bruto, netto zou ergens rond 40'00 liggen), temporiseerde ik even.. niet dat ik veel trager liep, maar ik poogde wel om iets trager te lopen.... Na km 17 zag ik de gekende helling van de Tervurenlaan liggen, daar waar ik elk jaar versnel.. rustig aan begon ik aan de klim, de eerste lijken werden opgeraapt.. van zodra ik bijna boven was, draaide ik nog even de gas open.. ik kreeg het toch krap lastig (zoals iedereen...), maar toch bleef ik nog veel mensen inhalen... In het lange rechte stuk naar de aankomst, kwamen er nog wat lopers mij terug voorbij, maar zelf kon ik er ook nog zeker een 10-tal inhalen.. na een harde spurt, kwam ik stikkapot aan in 1'20'03, dit op een 353e plaats !!! Ongeloofelijk.. Na slechts enkele weken terug te trainen op mijn "oude" systeem, ben ik terug waar ik stond vorig jaar.. zelfde parcours, 4" trager (eigenlijk verwaarloosbaar) en dat in warme omstandigheden.. Nadien was ik toch onder de indruk van de vele medische interventies op het parcours.. 20 km lopen is en blijft een immense inspanning..

22:43 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

19-05-08

ST REMBERT CORRIDA

Vrijdag was er mijn jaarlijkse afspraak in de St Rembertcorrida in Torhout.. Elk jaar liep ik er al sneller over de 10km, dit jaar zou het niet anders mogen zijn, maar 36'25 als record, is al snel..

Al bij de start ging ik er snel vandoor..Ik had mijn Collega-HAC'er (Jerry Moeyaert) in het vizier en toch nam hij bij de start enkele meters.. De eerste lus door het centrum liepen nogal stroef voor mij, ik kon niet dadelijk mijn goede tempo vinden.. Pas bij de eerste doortocht langs "De Burg" vond ik een beetje mijn draai.. Op weg naar de helling koos ik het tempo van enkele atleten van Sodibrug. en samen liepen we zo een eerste snelle wedstrijdhelft (5 km in 18'10 ongeveer..). Bij de doorgang in het bos, moest ik die groep toch even laten gaan.. ondertussen had Lucien Taelman (Mister Ultracup), een hele bende meegebracht, waaronder de 2 sterke Janssen Broters.. Even kon ik bij Jan Janssen blijven, maar nog voor Km 8, kwam Peter Janssen bij mij voorbij.. De laatste Kilometer was echt vechten om het tempo hoog te houden... BIj de laatste meters kon ik - ondanks de pijnlijke benen - er nog zelfs nog een spurtje uittrekken...Stikkapot en moegestreden kom ik aan in 36'52 als 92e (!!!) op 843 aankomsten.... geen PR, maar wel een Aankoopbon van 25€ van AD Delhaize... Geen verbetering van mijn besttijd, maar wel, onverwacht "brood op de plank".... Tot Zondag voor mijn verslag van de 20 km van Brussel .

corrida 01 08corrida 02 08

12:36 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |