26-05-08

20 KM VAN BRUSSEL

20 km brusselToen ik zondag uit mijn bed "rolde", was het aan het gieten.. ik had er geen goed oog op, ik vreesde voor een "natte" 20 km dit jaar.. maar warempel.. op weg naar Brussel klaarde de hemel op, het warme zonnetje kwam door de wolken piepen.. nadat ik mijn nummer had opgehaald en mij klaargestoomd had, stelde ik mij klaar in de startbox (box 1, net naast de toplopers).. Daar zag al ik veel snel volk : Jan Janssen, Frederiek Fiers, Pedro, Alain, Willy, Johan, Dirk, het leek wel een onderondsje van het Oostends criterium...Na het kanonschot, startten Pedro en ik snel, eigenlijk te snel.. eerste km in 3'38 is rap, maar ja, het liep ook "downhill".. Al vanaf dan besloten we het kalmer aan te doen, Alain en Jan lieten we dichter komen.. ik voelde wel dat ik redelijk sterk zat.. Af en toe moest Pedro mij aanmanen wat trager te lopen.. Na de 3 tunnels van de Louisalaan, kwamen de hazen voor 1'20 ons plots voorbij.. Dieter Brouckaert  (de toploper in West-vlaanderen) en ik maakten nog even een "praatje"..maar ik liet hen wijselijk aan (uiteindelijk zullen zij aankomen in 1'18..)... ondanks het korte praatje, zag ik dat ik een klein gaatje had gemaakt met Pedro en Alain, en ik besloot om op mijn elan door te gaan.. . Eenmaal voorbij het 10km punt (die ik passeerde in 41'10 bruto, netto zou ergens rond 40'00 liggen), temporiseerde ik even.. niet dat ik veel trager liep, maar ik poogde wel om iets trager te lopen.... Na km 17 zag ik de gekende helling van de Tervurenlaan liggen, daar waar ik elk jaar versnel.. rustig aan begon ik aan de klim, de eerste lijken werden opgeraapt.. van zodra ik bijna boven was, draaide ik nog even de gas open.. ik kreeg het toch krap lastig (zoals iedereen...), maar toch bleef ik nog veel mensen inhalen... In het lange rechte stuk naar de aankomst, kwamen er nog wat lopers mij terug voorbij, maar zelf kon ik er ook nog zeker een 10-tal inhalen.. na een harde spurt, kwam ik stikkapot aan in 1'20'03, dit op een 353e plaats !!! Ongeloofelijk.. Na slechts enkele weken terug te trainen op mijn "oude" systeem, ben ik terug waar ik stond vorig jaar.. zelfde parcours, 4" trager (eigenlijk verwaarloosbaar) en dat in warme omstandigheden.. Nadien was ik toch onder de indruk van de vele medische interventies op het parcours.. 20 km lopen is en blijft een immense inspanning..

22:43 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad gelijkaardige situatie (wel verderop in het pak) op de Tervurenlaan. Het gaat plots moeilijk, maar je blijft heel wat mensen inhalen. En eenmaal boven, nog extra tandje er bij om te finishen.

Gepost door: cremke | 26-05-08

Snel... Zeer mooie tijd Vincent, dikke proficiat. Blijkbaar heel verstandig gelopen.
Wat bedoel je juist met het terug trainen volgens het "oude" systeem. Was dit niet de zogenaamde souplesse methode? (veel interval etc.)
Trouwens veel succes met verpulveren van al uw PR's waaronder de o zo moeilijk te doorbreken 3-uurgrens op de marathon. Zeker tot weerziens Vincent.

Gepost door: Jan Schockaert | 27-05-08

prachtige tijd zeer sterk gelopen hoor.
Een tijd waar ik alleen maar kan van dromen.
Toch ook blij: een kleine 30 sec van mijn tijd van vorig jaar kunnen afdoen.
het is blijkbaar niet meer met minuten...
Tot zaterdag

Gepost door: lazyhorse | 27-05-08

startnummer Had ik maar bij jullie in box 1 mogen staan want ik had een zeer goede dag.Maar door in box 3 te staan en nog eens de plaspauze heb ik enorm veel tijd verloren en ook energie om in te halen.Hopelijk kan ik volgend jaar bij jullie staan.

Gepost door: Johan.Watthy | 27-05-08

@jan Klopt Jan.. ik train na Antwerpen terug met de "souplessemethode".. Voor de marathon van A'pen, trainde ik "traditionneel" (veel duurlopen, intervallen intensief), daarna terug de draad opgenomen van het systeem "Verheul" (extensieve intervallen), en warempel : snelle tijd in de Corrida, snelle tijd in Brussel... misschien volgt er binnenkort nog een PR..

Gepost door: Vince | 28-05-08

knap gelopen amai, als ik dat zo lees ...straffe kost ...ik hoop ooit ook es tot in dat 1e vak te geraken ... best wat meer trainen dan :-) Alle succes gewenst verder !

Gepost door: Bart | 28-05-08

Perfect! Hey,

Ik ga daar niet veel op kunnen zeggen maar ik zou net zoals Jan ook wel eens willen weten wat het "oude systeem" nu precies inhoudt. Ik zou ook graag ooit eens starten in het eerste vak en hoewel ik wel op de goede weg zit heb ik nog heel wat te doen. Ik kan daar dus niet veel op zeggen omdat jouw prestatie in mijn ogen gewoon perfect is, dikke proficiat dus. By the way, je hebt nog mijn oude blogadres bij mijn naam staan: 'marathonin3uur' wordt niet meer gebruikt.
Groetjes.

Gepost door: Christophe | 31-05-08

De commentaren zijn gesloten.