28-04-08

ST JAN

Na de zware marathon van Antwerpen, had ik niet veel verwacht van de St Jansloop.. vorig jaar liep ik hier na de marathon van Rotterdam ook, weliswaar in een moeizame 39'08.. Doel dit jaar was om toch minstens even goed te doen... Ik was benieuwd hoe ik die 42 km had verteerd..

Bij de start koos ik om snel, maar niet vollen bak te gaan.. het parcours kennende, weet ik dat het venijn in de staart zit,  ik bleef wijselijk bij Johan Watty.. Dirk, Clint, Alain en Pedro waren gaan vliegen, (Lorenzo was al verder gaan vliegen) maar ze bleven redelijk in mijn zicht.. Na de eerste ronde was ik al bij het groepje van Pedro en dat bleef zo duren tot de laatste ronde.. Op de laatste helling, (9 in totaal), kwam een collega molenloper (ik denk Serge), bij mij en samen trokken we het tempo de hoogte in.. hopende dat Pedro kraakte.. Alain deed dit wel, maar enkel Pedro bleef doorgaan.. aan de aankomst scheelde het tussen pedro en ik niet veel, Alain was ook niet veraf.. Uiteindelijk kwam ik aan in 38'10 (!!), bijna 1 minuut sneller dan vorig jaar.. blijkbaar heb ik die 42 van zondag al goed verteerd..

Volgende afspraak is op vrijdag 16 mei in de St rembertcorrida.. daar plan ik nog eens een aanval op mijn PR van vorig jaar.. Doel : 36'00 ... er is werk aan de winkel !!

12:42 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

20-04-08

GEEN CHAMPAGNE... verslag Antwerp Marathon

De titel zegt het al... geen champagne.. geen sub 3 uur... Ik wist het al vroeg in de wedstrijd dat het geen goede dag zou worden...De hazen voor 2'59 merkten plots na 4km dat ik hen voorbijstak (ik à tempo 4'14) en plots ging het gas open... Sommige lopers kregen het dan al moeilijk en lostten de rol.. ik koos om even tot tegen de 10km bij hen te blijven, maar het ging te snel...ze liepen plots km's van 4'00/km, veel te snel (maar ja, wat wil je, ze hadden achterstand opgelopen in de beginfase)....

Na 16km kreeg ik het lastig in de lange strook naar Deurne, pal windop.. en die wind was wel de spelbreker.. vanaf km 21 (passage in 1'29'45), kreeg ik het nog lastiger... meer en meer begon in te denken aan opgeven.. tot aan 25 km had ik het echt lastig.. pas na de bevoorrading van die post, kwam ik er wat door en begon ik lopers in te halen, zelfs overgebleven "lijken" van de 3-uur groep haalde ik terug in.... mijn tempo was ondertussen gezakt naar 4'30 en dat wou ik zo lang mogelijk vast houden.. en warempel, ik versloeg wel die muur, liep erdoor, maar onder de 3 was niet meer mogelijk.. zelfs tot km 42 kon ik nog goed blijven doorlopen, het verval was er gekomen tussen 20 en 25 (ik verloor daar een dikke 6 min..).. Eigenlijk kwam ik nog met "redelijk" goede benen aan in 3'08 (seconden weet ik niet meer en zijn niet meer van belang)..

ik ben dus wel teleurgesteld, maar ik relativeer wel alles : de eerste loper kwam "slechts" aan in 2'17, Rik Ceulemans was 3e en kloeg over veel wind.. Sven (mijn mikpunt), kwam aan in 3'06... ik volgde na 42 km pas na 2'... eigenlijk niet slecht....maar vooral voor Pedro heb ik veel bewondering : eerste marathon en dadelijk onder 3'10!! Dat is pas een ultralooptalent !! Nadien waren Sven en ik kompleet kapot, Pedro was nog vol energie.... wat een contrast !

Voor mezelf had ik het al een tijdje uitgemaakt : geen marathons meer in 2008.. de rest van het jaar leg ik mij toe op de verbetering van mijn tijden op 10, 16 en 21 km.. Pas in het najaar van 2009 (!!) plan ik terug een marathon.. maar wees gerust, de champagne zal tegen dan wel leeg zijn...

21:31 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

18-04-08

CHAMPAGNE ??

Lopen gebeurt momenteel niet.. Rusten rusten rusten, dat in overvloed, net als het koolhydraten stapelen.. Ook de 6 km loslopen morgen zaterdag is geschrapt..

"En hoe is het gevoel", vroeg er een kollega op het werk, "voor welke tijd ga je ?".

Ik durfde eigenlijk niet te antwoorden..

" euh.. starten aan 4'14" per km en mij daar zo lang mogelijk aan houden, maar of ik onder die 3 uur geraak ?? Dat zal ik zondag wel zien..Ik voel me eigenlijk niet moe, voel me heel fris, net alsof ik niet echt heb getraind voor die 42km"

Zondag rond 13h30 (..tegen ik mijn gsm heb gevonden in mijn sporttas, is er al wat tijd voorbij), weet mijn vrouwtje of we die MUMM Gordon Rouge nu soldaat mogen maken..

12:32 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-04-08

NOG 1 WEEK

Nog 1 weekje te gaan, nog enkele dagen rustig aan..zondag liep ik nog een rustige duurloop, samen met de Roadrunners uit Torhout.. (wat een getetter onderweg, en welke roddels ik daar allemaal heb gehoord, ik overweeg om er eens een aparte blog van de maken. :-)   ) De 20 km haspelde ik dan af in 1'42'20, met op het einde nog een goede versnelling.. het gevoel zit goed, de benen zijn goed, nu komt het erop aan veel te rusten, geen zotte dingen meer doen deze week...

Vorige keer waagde ik mij aan geen pronostiek en dat doe ik nu ook nog niet.. In Antwerpen ken ik de hazen voor 2'59 heel goed, dus ook dat zit al goed. Sven (ex-blogger) is er ook bij, dus heb ik er goed mikpunt bij.... ik begin voorzichtig te denken, dat een PB (personal Best) mogelijk is..

Deze week train ik nog als volgt :

maandag : rust - dinsdag  : 10 km met 3 x 1500 meter à 4'15/km - woensdag : 8 km joggen à 5'30 per km - donderdag + vrijdag  : rust - zaterdag : 6 km met 3 x 1' snel - zondag  : M-DAY.

 

13:02 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

07-04-08

WEEKEND-OVERZICHT

Nog enkel dagen te gaan.. hier nog even een weekendoverzichtje. : 

De trainingen lopen in elk geval nog perfect : Vrijdag een rustige duurloop gedaan na het werk van 18 km (genoten van de natuur tussen Gistel en Oostende...) à 5'30 per km gemiddeld.

De dag erop stond er een tempoloop van 1'10 à 5'00 op het programma, maar mijn dochter besliste daar anders over.. De nacht voordien hadden het vrouwtje en ik geen oog dicht gedaan, de kleinste had even te hoge koorts en ik zag het toch even echt niet zitten om mijn vrouw alleen met die zieke kleine spruit te laten.. ook grote broer was niet 100% en zo werd de geplande training geschrapt..een dag meer rust kan eigenlijk nooit geen kwaad en kilometers heb ik nu toch al genoeg in de benen..

Zondag liep ik dan wel de geplande 30'er.. dit in Kortemark op de Hapkin-wandeltocht. kortemark kleiputtenEen schitterend parcours door het Houtland en op en rond de Site van de steenbakkerij. De enkele stukken "veldlopen" werden heel makkelijk verteerd en samen met enkele collega- lopers van de Roadrunners uit Torhout, maalde ik zonder problemen de eerste 28 km af. Daarna maakte ik nog een kleine lus van 4 km, zodat ik met nog goede benen aankwam na 32 km in 2'38'49 (gelopen tijd, gerekend zonder stops..).

Nog minder dan 14 dagen te gaan.. Dan gaan we er tegen aan in Antwerpen.. nu al een voorzichtige pronostiek ?? Als het weer (de belangrijkste factor voor mij) goed is - dwz : windstil (of weinig wind), een goede vochtigheidsgraad en max 15°C - zit er misschien wel wat in...maar wat ?? dat zullen we zien op zondag 20 april

12:52 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |