20-04-08

GEEN CHAMPAGNE... verslag Antwerp Marathon

De titel zegt het al... geen champagne.. geen sub 3 uur... Ik wist het al vroeg in de wedstrijd dat het geen goede dag zou worden...De hazen voor 2'59 merkten plots na 4km dat ik hen voorbijstak (ik à tempo 4'14) en plots ging het gas open... Sommige lopers kregen het dan al moeilijk en lostten de rol.. ik koos om even tot tegen de 10km bij hen te blijven, maar het ging te snel...ze liepen plots km's van 4'00/km, veel te snel (maar ja, wat wil je, ze hadden achterstand opgelopen in de beginfase)....

Na 16km kreeg ik het lastig in de lange strook naar Deurne, pal windop.. en die wind was wel de spelbreker.. vanaf km 21 (passage in 1'29'45), kreeg ik het nog lastiger... meer en meer begon in te denken aan opgeven.. tot aan 25 km had ik het echt lastig.. pas na de bevoorrading van die post, kwam ik er wat door en begon ik lopers in te halen, zelfs overgebleven "lijken" van de 3-uur groep haalde ik terug in.... mijn tempo was ondertussen gezakt naar 4'30 en dat wou ik zo lang mogelijk vast houden.. en warempel, ik versloeg wel die muur, liep erdoor, maar onder de 3 was niet meer mogelijk.. zelfs tot km 42 kon ik nog goed blijven doorlopen, het verval was er gekomen tussen 20 en 25 (ik verloor daar een dikke 6 min..).. Eigenlijk kwam ik nog met "redelijk" goede benen aan in 3'08 (seconden weet ik niet meer en zijn niet meer van belang)..

ik ben dus wel teleurgesteld, maar ik relativeer wel alles : de eerste loper kwam "slechts" aan in 2'17, Rik Ceulemans was 3e en kloeg over veel wind.. Sven (mijn mikpunt), kwam aan in 3'06... ik volgde na 42 km pas na 2'... eigenlijk niet slecht....maar vooral voor Pedro heb ik veel bewondering : eerste marathon en dadelijk onder 3'10!! Dat is pas een ultralooptalent !! Nadien waren Sven en ik kompleet kapot, Pedro was nog vol energie.... wat een contrast !

Voor mezelf had ik het al een tijdje uitgemaakt : geen marathons meer in 2008.. de rest van het jaar leg ik mij toe op de verbetering van mijn tijden op 10, 16 en 21 km.. Pas in het najaar van 2009 (!!) plan ik terug een marathon.. maar wees gerust, de champagne zal tegen dan wel leeg zijn...

21:31 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

Marathons!!! Slechten dag puppe!
Hopelijk bedenk je je nog en kunnen we dit jaar toch nog s samen uitpakken. IFF bv.
Ik (en jij) weten dat je het kan. Kwestie van tjuuste moment.
Toch weer een mooie prestatie hoor. Het is in de eerste plaats niet evident om een parathon op zich te lopen en dan nog met die tijd...

Gepost door: Francis | 20-04-08

Poutje Ja, je ziet dat ik militair ben hé. Maar de parathon moet nog uitgevonden worden denk ik.
Bedoelde marathon hé.

Gepost door: Francis | 20-04-08

ontgoocheling Ik versta je ontgoocheling wel vincent , maar je weet zelf wel dat de omstandigheden niet ideaal waren , komt er nog bij dat die 'hazen' te traag starten , onder de drie uur moet met jou talent zeker te doen zijn , laat het even voor wat het is en binnenkort sta je weer te popelen om onder die 3h te gaan . En 3h08 is bijlange niet slecht hé !!

Gepost door: roadrunnerke | 20-04-08

Antwerpen Ja omstandigheden . Wind ,warmere temperatuur enzo.. het moet perfeckt zitten en de hazen zaten vast in het begin! Jammer ooit lukt het toch wel hoor. 3u08m is ook ok.

Gepost door: Clint | 20-04-08

gehoord Toen ik naar het miniverslagje keek op de vrt, besefte ik al dat het een moeilijke dag voor je ging zijn. Nu, er komen nog marathons en uiteindelijk zal je wel een keer prijs hebben.

Gepost door: lorenzo | 20-04-08

proficiat Toch proficiat hoor, je hebt misschien niet de gewenste tijd gelopen, maar toch een héle knappe tijd. Een marathon blijft een raar beestje, het resultaat hangtr van zoveel factoren af. Ik denk dat je heel blij mag zijn hoor!

Gepost door: Julie | 21-04-08

Hoedanook.... ....Vince, een hele sterke prestateie hoor ! Ik wou dat ik ook zo'n tijd kon lopen. Cheers.
ps: inderdaad : bewonderenswaardig van Pedro. man man man, ge moet het maar doen zunneh

Gepost door: kj | 21-04-08

bedankt nog eens bedankt vince om chauffeur van dienst te zijn ben bijzonder blij met mijn prestatie en het smaakt naar meer beetje stijfjes vandaag maar das normaal zeker groetjes en tot zondag pedro

Gepost door: pedro | 21-04-08

jammer Jammer maar helaas. Ik dacht echt dat het je ging lukken, jammer van het tijdelijk verval maar toch goed doorgezet nadien. Die 3 uur moet mogelijk zijn maar je moet op de juiste tijd op de juiste plaats zijn. Nog 2 maanden voor de NVV voor mij en ik hoop op 3.45.00 dus als ik je tijd zie 3.08 dan vind ik het een super prestatie. Toch een dikke proficiat !

Gepost door: wim | 21-04-08

Niet getreurd ! Iedreen weet dat je onder die drie uur kan, dus niet treuren nu, je tijd is gezien de hevige wind toch zeer goed !Volgende keer ( Eindhoven ....!? ) beter.
groetjes, aco-lopers Oudenburg

Gepost door: ACO-e | 21-04-08

Ooit wordt de ban gebroken, ik ben er zeker van! Toen ik de tijd van de eerste hoorde dacht ik direct van, ai, Vince heeft weer pech, en inderdaad. Maar, volgende keer beter, niks proberen te forceren.
Ik kan trouwens alleen dromen van die zo'n tijd, goeie omstandigheden of niet.
Groeten, en tot zondag,
Martin

Gepost door: Martin | 21-04-08

toch sterk zenne zo'n tijd .. daar mag en moet je altijd fier op zijn!

Gepost door: Koen | 21-04-08

Sterke prestatie Niet getreurd: iedereen weet dat je de kwaliteiten hebt om vlot onder de drie uren te lopen, maar alles moet inderdaad mee zitten op de dag van de wedstrijd. Het blijft niettemin een sterke prestatie, waar velen enkel kunnen van dromen.
Chapeau ook voor Pedro. De Olifantjes hebben er een nieuw marathontalent bij; het zal nogal een strijd worden als die eens allemaal samen een marathon lopen.

Gepost door: Christ Viaene | 21-04-08

niet getreurd gelukkig heb je je 2de adem gevonden , weliswaar niet snel genoeg voor een besttijd maar van elke wedstrijd leer je bij en met die snelle benen van jouw moet die 3 uur zekers lukken.
ik geloof dat ik je aan de Singel gepasseerd ben, sorry dat ik niet even dag zei, maar kon je moeilijk herkennen.

Gepost door: wim | 21-04-08

samen we zullen toch eens moeten afspreken om eens allemaal samen een marathon te lopen he
zie je ons al staan met een man of 10 en allemaal om dat zelfde doel
die verdomde 3 hr breken
de omstandigheden waren zondag niet idiaal he veel wind en dan die bruggen onder en op
je moet wel zolang niet wachten op je volgende
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 21-04-08

te warm ,te veel wind ,slechte hazen Het moet allemaal een beetje meezitten hé.Niet je training en je kwaliteiten mankeren, maar de omstandigheden hebben t' em gedaan.(IMHO).De vreugde zal des te groter zijn de dag dat het wel es zal meezitten.Toch puike prestatie hoor!(Vince+Pedro)Tot zondag....

Gepost door: gino | 21-04-08

ZEG ZEG !! Waar anderen van dromen (en blijven dromen) zet jij wel neer hé ,het was lastig (zelfs de toppers liepen 10min.meer) dus zegt al veel niet ? en van balonnen moet je me ook niet praten ,die van 3.59 staken bijna die van 3.45 voorbij ...??? gelijk hoe PROFICIAT EN RESPECT jong !!

Gepost door: Katrien | 21-04-08

Groetjes Vanuit een rustig Zwijnaarde en met héle stramme spieren wil ik je nog eens bedanken voor een aangename dag met voor onze "drie musketiers" een prestatie die misschien niet onze allerbeste was, maar waar we later trots mogen op terugblikken. Succes voor zondag en tot ergens te velde! Sven

Gepost door: Sven | 22-04-08

43km ! Hi Vince IK KEN GINO CASIER ZIJN VADER GOED gino is Oostendenaar en woont in Wilrijk hij was 10 de op de marathon met zijn gps .die persoon is enorm gedreven met lopen opzijn gps stond 43km gelopen afstand geen 42km .hij doet ook de 50km van gistel. dus je was subliem in Antwerpen

Gepost door: Clint | 22-04-08

Marathon Antwerpen Hoi Vince,
Toch ook mijn felicitaties wil ik toevoegen aan de 19 reaties, die er reeds toekwamen.
Zoals sommigen het reeds vertelden: het zal de slechte dag zijn. Hier is niets verloren .
Nu voorzichtig weer opbouwen en vooral de nodige rust niet verwaarlozen en daar zondigen heel veel lopers. Je vindt het in elke litteratuur hierover. Eens praten met Keniaanse of andere Afrikaanse marathonlopers. Zij eten,slapen en lopen! In onze Huistuintje en gestresseerde maatschappij is het summun bereiken hardstikke moeilijk. Nogmaals proficiat en wees dik tevreden met een mindere prestatie. Groeten Willy

Gepost door: Willy Lefevere | 24-04-08

knap Voor iemand met jouw loopcapaciteiten is het normaal dat je teleurgesteld bent. Maar voor een sub 3 uur marathon moet gewoon alles meezitten en moet je dus ook een beetje geluk hebben ... wat je in Antwerpen dus niet had. De manier waarop je het relativeert en al andere plannen maakt, vind ik echt wel heel knap. Daar kunnen er (mezelf meegerekend) nog heel veel wat van leren. Veel succes nog!

Gepost door: Hank | 27-04-08

De commentaren zijn gesloten.