31-03-08

HALVE MARATHON OLEN

Zondag kwam dan de laatste test voor de marathon van Antwerpen.. De halve marathon van Olen, stond pas sinds begin maart op het programma. Rond 14h00 was ik al ter plaatse. Na een korte opwarming (het was niet echt het weer ervoor...), merkte ik al dat dit parcours eigenlijk supersnel was : rechte stukken, goed vlak : alle recepten voor een snelle wedstrijd..

Na die opwarming voelden de benen eigenlijk goed aan, zeg maar super... maar ik wou toch braaf mijn vooropgestelde schema volgen.. Bij de start ging het al heel snel, de eerste km (elke kilometer stond aangeduid !!), ging in 3'38.. te snel : dus dadelijk de rem erop.. Daarna liepen de kilometers heel vlak : 2 km in 7'48, 3 km in 11'59.. een rustig tempo zo.. Even na halfweg, kwam er dan plots een hele bende lopers mij voorbij.. ik liet ze gaan, maar zonder echt te moeten versnellen, bleef ik zo'n 5 meter van de bende hangen.. in de stroken windop kon ik makkelijk het tempo volgen.. km 10 passeerde ik dan in 44'08 (mooi 4'00 per km).. het bleef eigenlijk zo makkelijk lopen.. het is eigenlijk wel vervelend zo : je hebt die dag goede benen, en je mag van de trainer niet doorlopen !! ..

De 10 mijl passeerde ik dan in 1'04'10, het tempo blijft op 4'00 per km.. pas na km 19 besluit ik om te versnellen.. de grote groep lopers die mij voorbijstak, had ik ondertussen traag maar zeker opgepeuzeld, en samen met een plaatselijk loper (waar ik bij de aankomst nog een praatje zou mee maken..), beginnen we aan een versnelling.. de laaste 2 km lopen we samen onder 4'00 (3'55-3'50) om zo aan te komen na 21km0.95 in 1'24'41. .. Test geslaagd, vorig jaar liep ik dezelfde periode een halve marathon in 1'25'00 (weliswaar met veel wind: Sluis 2007)... Het gevoel tijdens de wedstrijd was echt super.. Ik kon gerust de 21 km lopen onder de 4'00 per km, maar met de marathon in zicht, heb ik echt de benen redelijk "rustig" gehouden. Het tempo voor de marathon is nog een stuk trager (4'10-4'15), hier liep ik gemiddeld 4'01 per km. De rest van de week bouwen we even weer terug aan de omvang. Met zondag nog 1 duurloop van +30 km op het programma, is dit de laatste zware week, een week met vooral duurlopen en traag werk(geen intensieve trainingen) De week erop verminderen we de omvang terug met een goede 30 - 35 %. D-Day (20 april) zal er snel aankomen.!

12:32 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

25-03-08

HAZEGRAS

hazegras_02
Zaterdag op de wijkloop van "Het Hazegras", mocht ik eindelijk nog eens vlammen.. de trainer had het duidelijk gezegd : zo snel mogelijk.. Normaal was het parcours 11.4 km, maar al bij de inschrijftafel hoorde ik dat de organisatoren er een extra'tje moesten bijlappen.. een aantal mobilhomes versperden er de goede doorgang.. Ik liet het niet aan mijn hart komen, dit is toch 1 van mijn "parcours-préféré", dus hoe meer heuvels, hoe liever. Na zolang mogelijk te hebben gewacht in de tent, stelde ik mij klaar bij de start.. Even nog een snelle goede dag naar een aantal kollega's (Jan, Francis, Johan, Koen S, Pedro, enz..) en hup.. wij weg.. Ik startte eerder behouden, wel snel, maar toch gecontroleerd..Samen met de snel gestarte Gino Puisjens en Christ Viaene, maakte ik de aansluiting al voor het bosje bij de evenzeer snel gestartte Koen S.. Even temporiseren, en toen ging ik erover.. Bij het ingaan van de 2e ronde, zag ik Peter Thyvelen lopen, en dat zou mijn 2e mikpunt worden van de dag.. Bij het ingaan van de 3e ronde had ik hen te pakken.. Frederik Fiers was het volgende mikpunt.. Helaas zou dit de laatste worden, want hij zag mij aankomen en plaatste zo een versnelling.. de afstand bleef niet meer dan 200 meter, en merde.. ik kreeg het gaatje maar niet dicht.. Uiteindelijk kwam ik aan in 46'59, weliswaar ver achter de kleppers Lorenzo en Steve Lowyck .  Zij hebben natuurlijk andere prioriteiten,.. Ik ben heel tevreden over de huidige conditie, die nog beter zit dan vorig jaar in dezelfde periode (dat was toen voor Rotterdam 2007)..

Zondag hebben we dan rustig een uurtje uitgelopen, om dan Paasmaandag, deel te nemen aan de Prestoloop in Ichtegem. Daar liep ik vooral voor het Clubklassement (van mijn loopclub de Molenlopers) en de booschap van de trainer was hier duidelijk : lopen aan marathontempo.. En waarempel, dit is goed gelukt.. Ik speelde gedurende de hele 10.5 km, haas voor Heidi Janssens, een "Molenloopsterke", die deel uitmaakt van het DreamTeam Voor Rotterdam.. Samen met mijn trainer, haasden we haar naar een sterke 44'28.. Ook Heidi lijkt mij klaar voor Rotterdam !!

Nu zondag is er nog een laatste test voor Antwerpen : De halve marathon van Olen. Daar ga ik voor een tijd van 1'24'00 (4'00 per km).. Zondagavond volgt dan het verslagje. Tot dan !!

12:45 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-03-08

HAZEGRAS 22 maart

Zaterdag mag ik eindelijk nog eens vlammen.. Dit op de Wijkloop van het Hazegras.  Een mooi afwisselend parcours door het "Bosje".. Vorig jaar liep ik er 41'16 sec. Het zal niet makkelijk worden die tijd te verbeteren (parcours van 11 km dat niet echt vlak is)....

Na de voorgaande week van meer dan 110 km, komt er nu een iets "rustigere" week aan van ongeveer 75 km.. Ben benieuwd wat het zal worden. Tot zaterdag voor het verslagje !

13:04 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-03-08

DEZE WEEK..

Het gebeurt niet veel meer dat ik mijn trainingsschema's te grabbel gooi op het internet, maar zo af en toe licht ik wel eens een sluier op van hoe ik train... niet dat er zoveel geheimen inzitten, neen, ik heb helaas geen tijd genoeg om mijn complete schema's op het net te zetten...

Daarom eens dit overzichtje van de voorbije week :

MAANDAG : 12 km gelopen aan 5'15 per km (=moest normaal meer zijn, maar de benen waren nogal wat stram van de dag ervoor (oostende-brugge 10 miles..). Na 12 km heb ik er de brui aan gegeven..

DINSDAG : rust (en dat was welkom..)

WOENSDAG : 20 minuten inlopen, daarna 3 x 3000 m in 12'45 (4'15 per km), pauze 6' + 20 minuten uitlopen. De intervallen gingen heel vlot, het uitlopen ging makkelijker dan het inlopen.. blijkbaar als ik eenmaal opgewarmd ben, loop alles goed... Deze training was goed voor 21 km..

DONDERDAG :  12 km gelopen aan 5'15 per km (moest eigenlijk aan 5'40 zijn, maar omwille van wat bliksems in de verte, ben ik wat sneller naar huis gelopen..)

VRIJDAG : Duurloop van 22 km, gelopen aan 5'03 per km gemiddeld..Moest van de trainer aan 5'15 zijn, maar voor die enkele seconden sneller per km, zal hij wel niet zo boos zijn (hoop ik)...

ZATERDAG : 12 km gelopen aan 5'20, moest ook aan 5'40, maar door de windachter (en windop in het doorgaan), heb ik het tempo wat verkeerd ingeschat (let wel : mijn gemiddelde hartslag was slechts 132, wat heel laag is voor mij, en wat wijst op een goede conditie)

ZONDAG : duurloop van 30 Km in De Panne. Dit tijdens de schitterende "PICON-WANDELTOCHT"... Mooi parcours op het strand, bos en door de duinen in en rond De Panne.. Er zelfs wordt er even in Bray-Dunes gelopen, gewoon schitterend.. ware het niet, dat de weergoden mij niet gunstig gezind waren en mij zo af en toe trakteerden op een douche.... Koud en nat, maar de mooie natuur maakte veel goed... ook de tijd was super : 2'46'33, dat is gemiddeld  5'12 per km, is te snel gezien het parcours...

Dit maakt mijn weektotaal op 111 km.. Een zware week. Volgende week terug eentje van meer dan 100 km, met terug een duurloop van meer dan 30km, nu in Oostduinkerke.

OH ja, voor ik het vergeet : ik ben blijkbaar bij de 25.000 gelukkigen voor de 20 km van Brussel... Op maandag  03 maart, heb ik mij onmiddelijk ingeschreven (en betaald !!), zodat ik zeker mijn ticket heb voor Brussel... Voor de ongelukkigen : niet vergeten op  16 mei gaat de St Rembercorrida door te Torhout.. De enige juiste 10 km in Belgie, en dit op een schitterend en supersnel parcours. Ik heb er al elk jaar een PB gelopen, en ben dit voor 2008 terug van plan... Ook niet vergeten dat onze collega-Blogger Koen, dan een specialke van plan is... INSCHRIJVEN !!!

00:12 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-03-08

OOSTENDE-BRUGGE TEN MILES

Gisteren, na ongeveer 7 km loslopen, had ik er toch geen goed oog in.. de benen voelden wat stram, zeker na het grote volume aan kilometers.. Een PB zag ik niet zitten, ondanks de goede weersverwachtingen..

Bij de start zag ik al wat kleppers staan, die er zeker klaar voor waren :  Gino Denaet (met lumbago !!), Frederiek Fiers, Steve Lowyck, Lorenzo Coopman (de man in vorm !),  Arne Vandecaveye, Johan Watty, Peter Liekens (mijn dichtste concurrent van 2007), Johan Rammant (eindelijk er nog eens bij), Francis, Koen, Jan enz... (sorry voor diegenen die ik heb vergeten te noemen, maar het waren er veel). De westrijd zelf dan :  bij de start ging Jan er dadelijk vandoor. Ik koos het pad van Peter Hamers, ook in volle voorbereiding voor een marathon, dus de ideale barometer voor mijn conditie... Een snelle eerste km, (3'50), eigenlijk iets te snel, maar het liep lekker. Alain liep nog even bij ons, maar die moest dan plots lossen, want Pedro (die er plots bij kwam) en ik wilden tesamen , het tempo zo strak houden.. en dat lukte.. 3 km in 11'20 is heel snel.. tesnel voor een 10 mijl vast te houden.. Na km 5-6 kwam een hele sterke Peter Janssen opzetten.. en samen met hem en de bende achter hem, liepen we beetje per beetje in op onze voorgangers.. Na de bevoorrading liepen Peter en ik plots alleen.. de groep was uiteen.. Aan km 9 kreeg ik het lastig, Peter versnelde even, ik moest een klein gaatje laten.. Erik Denyft (sodibrug), kwam ons voorbij snellen.. Peter hing er zijn karretje aan, ik kon niet mee.... Pas aan km 14 kwam ik er weer door (ofwel liepen zij trager), en begon ik hen in te halen..  Op 500 m van de aankomst liep ik weer achter Erik, toen plots uit het niets een rode "ferrari" eraan kwam.. de Sven !! .. enigszins verrast liet ik hem even voorbij, maar ik wist dat ik hem kon uitspurtten.. en zo gezegd, zo gedaan.. in de spurt moest hij de duimen leggen.. Mijn tijd : EEN NIEUW PR op de 10 miles : 1'02'36 (brutotijd). Vorig jaar liep ik hier nog 1'03'15, dus een goede 45 seconden eraf... Niet super, maar gezien het aantal trainigskilometers, is dit heel sterk.. met vermoeide benen loop ik deze tijd, wat zou dat geweest zijn met uitgerustte benen ??? 

 

21:14 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |