31-03-08

HALVE MARATHON OLEN

Zondag kwam dan de laatste test voor de marathon van Antwerpen.. De halve marathon van Olen, stond pas sinds begin maart op het programma. Rond 14h00 was ik al ter plaatse. Na een korte opwarming (het was niet echt het weer ervoor...), merkte ik al dat dit parcours eigenlijk supersnel was : rechte stukken, goed vlak : alle recepten voor een snelle wedstrijd..

Na die opwarming voelden de benen eigenlijk goed aan, zeg maar super... maar ik wou toch braaf mijn vooropgestelde schema volgen.. Bij de start ging het al heel snel, de eerste km (elke kilometer stond aangeduid !!), ging in 3'38.. te snel : dus dadelijk de rem erop.. Daarna liepen de kilometers heel vlak : 2 km in 7'48, 3 km in 11'59.. een rustig tempo zo.. Even na halfweg, kwam er dan plots een hele bende lopers mij voorbij.. ik liet ze gaan, maar zonder echt te moeten versnellen, bleef ik zo'n 5 meter van de bende hangen.. in de stroken windop kon ik makkelijk het tempo volgen.. km 10 passeerde ik dan in 44'08 (mooi 4'00 per km).. het bleef eigenlijk zo makkelijk lopen.. het is eigenlijk wel vervelend zo : je hebt die dag goede benen, en je mag van de trainer niet doorlopen !! ..

De 10 mijl passeerde ik dan in 1'04'10, het tempo blijft op 4'00 per km.. pas na km 19 besluit ik om te versnellen.. de grote groep lopers die mij voorbijstak, had ik ondertussen traag maar zeker opgepeuzeld, en samen met een plaatselijk loper (waar ik bij de aankomst nog een praatje zou mee maken..), beginnen we aan een versnelling.. de laaste 2 km lopen we samen onder 4'00 (3'55-3'50) om zo aan te komen na 21km0.95 in 1'24'41. .. Test geslaagd, vorig jaar liep ik dezelfde periode een halve marathon in 1'25'00 (weliswaar met veel wind: Sluis 2007)... Het gevoel tijdens de wedstrijd was echt super.. Ik kon gerust de 21 km lopen onder de 4'00 per km, maar met de marathon in zicht, heb ik echt de benen redelijk "rustig" gehouden. Het tempo voor de marathon is nog een stuk trager (4'10-4'15), hier liep ik gemiddeld 4'01 per km. De rest van de week bouwen we even weer terug aan de omvang. Met zondag nog 1 duurloop van +30 km op het programma, is dit de laatste zware week, een week met vooral duurlopen en traag werk(geen intensieve trainingen) De week erop verminderen we de omvang terug met een goede 30 - 35 %. D-Day (20 april) zal er snel aankomen.!

12:32 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

vorm hou die vorm!!!!

Gepost door: Koen | 31-03-08

goe bezig je bent zeer goe bezig
na die tijden en je hartslagen te zien zal je zeker die 3 uren halen
nu de laatste weken niet te zot meer doen
hopelijk ga je niet te ver onder die 3 hr anders heeft het geen zin meer om je tijd terug aan te vechten
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 01-04-08

super je bent super bezig ! Ik geloof sterk in je om die tijd onder de 3 uren te halen.

Gepost door: wim | 01-04-08

Dat is wat ze noemen een geslaagde generale.

Gepost door: Marc | 02-04-08

Amai, ferme tijden. In ieder geval veel succes toegewenst op je marathon en bedankt voor het schitterende haaswerk in Ichtegem.

Gepost door: heidi janssens | 03-04-08

Spannend Echt spannend om te zien waar je uitkomt als je je niet moet inhouden. Dat belooft!

Gepost door: Fré | 04-04-08

succes Dat is idd een test die kan tellen. Nog twee weken geduld en het is zover. Alvast veel succes.

Gepost door: Hank | 04-04-08

Komt inderdaad snel dichtbij. Bij de start in Antwerpen komen we mekaar miss tegen, maar heb al gezien dat je daarna snel uit mijn gezichtsveld zult verdwenen zijn. Tip probeer Ivan De Muynck te volgen, loopt zeer constant en komt telkens juist onder de 3h aan. Lijkt mij een idiaale locomotief voor u

Gepost door: cremke | 05-04-08

sterkte hallo alles in orde je benen en moraal zijn zeer goed nu nog de dag van de wedstrijd zelf het voornaamste is genoeg te rusten te eten en drinken de dagen voordien en voor de rest onspanend naar de wedstrijd toegaan loop dan je eigen wedstrijd en dan zal je wel bereiken waar je zo hard voor getraind hebt veel geluk en de groetjes van jean aan alle lopers tijdens de marathon.

Gepost door: jean | 06-04-08

De commentaren zijn gesloten.