25-03-08

HAZEGRAS

hazegras_02
Zaterdag op de wijkloop van "Het Hazegras", mocht ik eindelijk nog eens vlammen.. de trainer had het duidelijk gezegd : zo snel mogelijk.. Normaal was het parcours 11.4 km, maar al bij de inschrijftafel hoorde ik dat de organisatoren er een extra'tje moesten bijlappen.. een aantal mobilhomes versperden er de goede doorgang.. Ik liet het niet aan mijn hart komen, dit is toch 1 van mijn "parcours-préféré", dus hoe meer heuvels, hoe liever. Na zolang mogelijk te hebben gewacht in de tent, stelde ik mij klaar bij de start.. Even nog een snelle goede dag naar een aantal kollega's (Jan, Francis, Johan, Koen S, Pedro, enz..) en hup.. wij weg.. Ik startte eerder behouden, wel snel, maar toch gecontroleerd..Samen met de snel gestarte Gino Puisjens en Christ Viaene, maakte ik de aansluiting al voor het bosje bij de evenzeer snel gestartte Koen S.. Even temporiseren, en toen ging ik erover.. Bij het ingaan van de 2e ronde, zag ik Peter Thyvelen lopen, en dat zou mijn 2e mikpunt worden van de dag.. Bij het ingaan van de 3e ronde had ik hen te pakken.. Frederik Fiers was het volgende mikpunt.. Helaas zou dit de laatste worden, want hij zag mij aankomen en plaatste zo een versnelling.. de afstand bleef niet meer dan 200 meter, en merde.. ik kreeg het gaatje maar niet dicht.. Uiteindelijk kwam ik aan in 46'59, weliswaar ver achter de kleppers Lorenzo en Steve Lowyck .  Zij hebben natuurlijk andere prioriteiten,.. Ik ben heel tevreden over de huidige conditie, die nog beter zit dan vorig jaar in dezelfde periode (dat was toen voor Rotterdam 2007)..

Zondag hebben we dan rustig een uurtje uitgelopen, om dan Paasmaandag, deel te nemen aan de Prestoloop in Ichtegem. Daar liep ik vooral voor het Clubklassement (van mijn loopclub de Molenlopers) en de booschap van de trainer was hier duidelijk : lopen aan marathontempo.. En waarempel, dit is goed gelukt.. Ik speelde gedurende de hele 10.5 km, haas voor Heidi Janssens, een "Molenloopsterke", die deel uitmaakt van het DreamTeam Voor Rotterdam.. Samen met mijn trainer, haasden we haar naar een sterke 44'28.. Ook Heidi lijkt mij klaar voor Rotterdam !!

Nu zondag is er nog een laatste test voor Antwerpen : De halve marathon van Olen. Daar ga ik voor een tijd van 1'24'00 (4'00 per km).. Zondagavond volgt dan het verslagje. Tot dan !!

12:45 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

hazegras? da heb je zeker gegeten?? Amaai; wat een tijden!

Gepost door: geert | 25-03-08

Vooruitgang Dat noem ik vooruitgang ,bijna in het visier lopen van Van Herreweghe Yves, Ik stond er bijna bij en keek ernaar bij enkele pasages op hazegrasloop

Gepost door: Clint | 25-03-08

Haver !!!!!!!!! welke haver heb jij gegeten ??? Chapeau jong ,knap !Proficiat !!

Gepost door: Katrien | 25-03-08

Ik een klepper , uhum , een heel kleintje dan ... maar toch merci voor de mooie vermelding !

Gepost door: lorenzo | 25-03-08

die oude tijd zeer sterk gelopen hoor
waar is die tijd dat ik jou nog eens uit de wind zette
en die ziet er nog niet vlug terug aan te komen he
doe zo verder je bent zeer goed bezig
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 26-03-08

Vince,je loopt als een trein.Dat ziet er goed uit voor a'pen.Ik wens je een duik onder de 3u toe.Dat verdien je na weken van 120 km.Rustig afbouwen nu en gezond blijven.Als het weer en de benen meewillen,loop je met de vingers in de neus een mooie tijd.Zeker weten.

Gepost door: gino | 27-03-08

Vincent,toevallig kwam ik op deze weblog terecht. Als ik je een tip mag geven voor de halve van Olen: probeer een negatieve split te lopen. Dus 2e helft iets sneller dan de eerste. Is namelijk goed voor het vertrouwen. Zelf zou ik hem niet voluit lopen. Tot vorig jaar deed ik dit nog, maar dit jaar heb ik 3 weken voor de marathon hem op 75% gelopen (1.28). Herstellen was dan niet nodig en kon dus de dagen/weken nadien nog lekker volop doortrainen en stond uitgerust aan de start. Het resultaat was dat ik dit jaar wel onder de 3 uur liep ipv 3.06 Snelheid heb je toch nog genoeg in de benen als ik het zo lees, dus dat zit wel goed. Probeer danig met de handrem op te lopen in Olen, dan zul je zien dat je fit aan de start verschijnt in Antwerpen...met alle (leuke) gevolgen van dien!

Gepost door: Patrick | 28-03-08

sterk Volgens mij ben je zelf al 1 van die kleppers. Sterk van je.

Gepost door: WIM | 30-03-08

De commentaren zijn gesloten.