02-03-08

OOSTENDE-BRUGGE TEN MILES

Gisteren, na ongeveer 7 km loslopen, had ik er toch geen goed oog in.. de benen voelden wat stram, zeker na het grote volume aan kilometers.. Een PB zag ik niet zitten, ondanks de goede weersverwachtingen..

Bij de start zag ik al wat kleppers staan, die er zeker klaar voor waren :  Gino Denaet (met lumbago !!), Frederiek Fiers, Steve Lowyck, Lorenzo Coopman (de man in vorm !),  Arne Vandecaveye, Johan Watty, Peter Liekens (mijn dichtste concurrent van 2007), Johan Rammant (eindelijk er nog eens bij), Francis, Koen, Jan enz... (sorry voor diegenen die ik heb vergeten te noemen, maar het waren er veel). De westrijd zelf dan :  bij de start ging Jan er dadelijk vandoor. Ik koos het pad van Peter Hamers, ook in volle voorbereiding voor een marathon, dus de ideale barometer voor mijn conditie... Een snelle eerste km, (3'50), eigenlijk iets te snel, maar het liep lekker. Alain liep nog even bij ons, maar die moest dan plots lossen, want Pedro (die er plots bij kwam) en ik wilden tesamen , het tempo zo strak houden.. en dat lukte.. 3 km in 11'20 is heel snel.. tesnel voor een 10 mijl vast te houden.. Na km 5-6 kwam een hele sterke Peter Janssen opzetten.. en samen met hem en de bende achter hem, liepen we beetje per beetje in op onze voorgangers.. Na de bevoorrading liepen Peter en ik plots alleen.. de groep was uiteen.. Aan km 9 kreeg ik het lastig, Peter versnelde even, ik moest een klein gaatje laten.. Erik Denyft (sodibrug), kwam ons voorbij snellen.. Peter hing er zijn karretje aan, ik kon niet mee.... Pas aan km 14 kwam ik er weer door (ofwel liepen zij trager), en begon ik hen in te halen..  Op 500 m van de aankomst liep ik weer achter Erik, toen plots uit het niets een rode "ferrari" eraan kwam.. de Sven !! .. enigszins verrast liet ik hem even voorbij, maar ik wist dat ik hem kon uitspurtten.. en zo gezegd, zo gedaan.. in de spurt moest hij de duimen leggen.. Mijn tijd : EEN NIEUW PR op de 10 miles : 1'02'36 (brutotijd). Vorig jaar liep ik hier nog 1'03'15, dus een goede 45 seconden eraf... Niet super, maar gezien het aantal trainigskilometers, is dit heel sterk.. met vermoeide benen loop ik deze tijd, wat zou dat geweest zijn met uitgerustte benen ??? 

 

21:14 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

niet twijfelen met uitgeruste benen mag je je gerust naast mij zetten , maar je moet natuurlijk je marathonschema volgen en dan is het natuurlijk moeilijker om uitgerust aan de start te verschijnen , hopelijk haal je eindelijk de drie uur grens .

Gepost door: roadrunnerke | 02-03-08

Een marathon onder de 3 is je doel, als je nu juist veel km's aan het doen bent en toch zo goed loopt, dan was de 1 uur grens voor je zeker te doen.

Gepost door: lorenzo | 03-03-08

Leuk weerzien! Hoi Vincent,
Leuk je "snel" even weer te zien. Ik startte helemaal achterin, en kon dus jammer genoeg niet wat langer naast je lopen. In Antwerpen lopen we gewoon wat langer samen, pakweg 2u59'. Sportieve groeten.

Gepost door: Sven | 03-03-08

oostende brugge Sterk gelopen van je met zoveel km's in de benen ! Doe zo verder en die 3 uren grens moet eraan. Misschien loop ik ook in Antwerpen maar eerst nog een beetje km's opbouwen en dan zien we wel.

Gepost door: wim | 03-03-08

10 mijl Dat is weerhaloos sterk die tijd . ja dat gaat een goede invloed hebben voor de 3u op een komende 42km

Gepost door: Clint | 03-03-08

KLASSE !!! Miljaar (sorry) ewel voor zulke lopers zoals jij mag respect zijn ,die van mij heb je reesd Dikke proficiat !! pc jammerdat ik jou nietgezien heb ,denk dat je al thuis was toen ik aan kwam :-)

Gepost door: Katrien | 03-03-08

tong uitsteken je hebt je tong niet uitgestoken als je mij gepasserd bent
maar ik ging het toch niet zien
zo n snelheid dat jij had
zal nog veel moeten trainen om nog eens in je zog te lopen
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 03-03-08

chapeau vincent Sterk hoor Vincent een nieuwe pr.Eventje kort samenvatten. Ik had je voor de start en tijdens de start niet opgemerkt in het deelnemersveld start daar gaan we en wat zie ik naa een 300 tal meters loop jij met een ganse bende zo een 150 meter voor mij. Ik dacht bij mezelf waarom niet bij de start een eerste tussensprintje (wat ik later duur zal betalen) en daar was ik, de korte begroeting ook Peter Hamers was van de partij en zonder al te veel woorden waren we weg mijn doel was rond de 1.02 te eindigen alles ging prima het tempo was hoog en toen Peter Janssens ons kwam vergezellen moest ik na een tijdje toch de teugels wat lossen half weg wedstrijd 30.18 alles kon nog maar wist dat ik dat tempo niet zou volhouden en inderdaad de man met de hamer kwam rond de 11km en het was een grote hamer die nog groter werd toen Johan Watty mijn voorbij snelde en even later den Alain denk een km of 2 te hebben getreuzeld beetje tempo terug gevonden en geeindigd op mij klok in 1.04.10 al bij al toch zeer tevreden een nieuwe pr met ruim 2min. Zal toch nog een beetje moeten trainen om jou bij te houden. Groetjes en tot binnenkort een tevreden en voldaan man Pedro (Ps Antwerpen gaat voor 98 % door)

Gepost door: pedro | 03-03-08

man man man schitterend vincent ! echt waar....

Gepost door: kj | 07-03-08

wind Proficiat met het PR. Was wel leuk lopen met die wind, anders klagen we daar steeds over, nu was het onze partner.

Gepost door: cremke | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.