25-02-08

NVV - duurloop

zondag stond er mijn wekelijkse duurloop op het programma, en doordat dit zo'n 30 km moest bedragen, en er geen wandeltocht van die afstand in de buurt was, koos ik dan voor het parcours van de komende Nacht van Vlaanderen (eigenlijk mijn Marathon-préféré...)

Samen met Wim en Johan, had ik afgesproken om rustig die afstand van 28 km (dus geen 30) af te werken.. Zo gezegd zo gedaan, in een tijd van 2'29'35, (Johan heeft wat minder tijd gelopen blijkbaar :-)  ), en met een gemiddelde hartslag van 144 (eigenlijk te hoog), kwamen we terug aan bij ons plaats van vertrek. De hele weg hadden we (johan en ik) braaf bij Wim gebleven, maar de laatste 2 km drong hij er toch op aan dat we wat "wegliepen" van hem. Even het gas open en Johan en ik liepen zo de laatste 2 km à 4'06 - 4'08.. de conditie zit dus nu al goed.

Deze week staan er nog veel kilometers op het programma, er is pas een rustdag voorzien op vrijdag... Het zal dus een sportieve week zijn bij ons !!

12:24 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-02-08

TRAININGEN Week 8

Deze week neemt de omvang in trainingkilometers nog meer toe.. vorige week had ik "slechts" 72 km en dit met 4 trainingen (zaterdagmorgen heb ik noodgedwongen de training niet kunnen doen...)

Zondagavond dan, was een dag om snel te vergeten : misselijk met het nodige overgeven, de benen wogen 10 ton (en meer), echt grieperig.. gelukkig is het vandaag al veel beter en kan ik terug de loopschoenen aanbinden voor een leuke interval : 20 ' inlopen, 10 x 400 à 1'30 en 20' uitlopen..met alle bijkomende trainingen deze week, zouden we dan aan meer dan 80 km komen.. de verslagjes volgen nog wel. tot dan !!

12:26 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-02-08

TRAININGEN

deze week komen er een aantal leuke trainingen : maandag even 17 km rustig lopen met inclusief 5 x 2000 meter à 8'30 ,.. gisteren dan even 1h40 minuten à 5'50 per km..  en ik moet zeggen, 2 zulke trainingen na elkaar doen zich voelen.. vandaag valentijnsdag, rustdag en lekker kokerellen met het vrouwke en de 2 kids....

Morgen de beuk erin met een snelle 10 km, zatedag rustig 70 minuten uitlopen en dan zondag mijn duurloopke.. die doe ik op een wandeltocht in  Oostende, en dat bij de Keignaerttrippers... vertrek om 7h30 stipt voor een toerke van 27 km..

12:43 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-08

UPDATE

Met zondag erbij - een leuke duurloop in Middeldkerke gedaan van 24km - kwam ik eindelijk nog eens aan een weektotaal van 50 km.. en dat over 4 trainingen..

Deze week gaan de kilometers de hoogte in.. mijn nieuwe schema voor een bekende wedstrijd op 20 april, begint vandaag met een dag rust.. op aanraden van mijn trainer, laat ik de strandloop van Nieuwvliet-Bad voor wat het is.. niet teveel onnodige snelle kilometers doen is de boodschap.. Morgen beginnen we dan aan het echte werk..

eerstvolgende doel is dus Oostende-Brugge tenmiles.. daar ga ik voor een tijd zo rond 1'02 of zelfs onder het uur als alles meezit..Tot morgen !

 

12:29 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-02-08

CORRIDA SAS

sas
Zondag was er mijn eerste "wegwedstrijd".. de hele winter had ik geen meter gelopen op asfalt (ik liep vooral veldlopen) en ik wist dus niet echt waar ik stond, conditioneel gezien.. Ook door mijn operatie had ik een volle week niet gelopen, en ook nog geen echte snelheidstrainingen gedaan.. dus de verwachtingen waren niet hoog gespannen.

Al bij de start ging het snel, heel snel, normaal voor zo'n korte wedstrijd.. ik startte eerder "rustig", waardoor ik dadelijk ons Roadrunnerke (Jan), zag voorbij vliegen.. Ook Johan, Lorenzo, Frederiek Fiers, Koen J en Dirk zaten nog voor mij.. Al na het kleine rondje rond het kanaal, kon ik aanpikken bij Johan.. Dirk en Koen was ik ondertussen al voorbij.. in de verte zag ik de anderen meer afstand nemen.. Na de eerte ronde (tijd ??), had ik nog een goed gevoel in de benen, maar ja, ik liep ook niet echt "op het tandvlees" hé... Bij het ingaan van de laatste rond, kon ik aanpikken bij een duo (begeleid door fiets) en kon ik zelf vanop kop weglopen (ik hoorde de fietser nog roepen : "5km in 18'30"!!). Met het ingaan van de laatste kilometer kwam er nog een grote groep gevaarlijk dichtbij.. de laatste windop alleen, had wat brokken gemaakt bij mij blijkbaar.. in de spurt vloog Marc Deweert mij nog voorbij en ook de krasse Luc Vandecaveye 'kollega Molenloper) kaapte de3e plaats van Molenlopers weg (Davy "Stiepi" was 1e molenloper - en 1e algemeen - heel sterk gezien hij gisteren nog cross liep - Oliver 2e en Luc 3e.. ). Een beetje teleurgesteld kwam ik aan in 22'43, de tijd volgens de organisatie (mijn tijd op de klok was 22'15 ...normaal een PR, maar door de file bij de aankomst hebben ze er een zak seconden bijgelapt, ze moeten eens beginnen denken aan een tijdsregistratie met Chip bij deze wedstrijd..)

Er is nog veel werk aan de winkel. Volgende afspraak is de strandloop in Nieuwvliet bad. dit op zondag 24/02. De cross van Izegem laat ik links liggen, nu wil ik vooral kilometes opbouwen, dit met het oog op Oostende-Brugge voor begin maart...

12:37 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |