28-01-08

Duurloop in ADINKERKE

Zondag stond - na een tijdje inactiviteit - terug een duurloop op het schema.. geen Veldloop in Veurne (omwille van niet fit) en gezien ik geen risico's wou nemen op "overbelasting", koos ik om de wandeltocht "Over de grenstocht" te lopen... Ik koos er voor de 23 km, een afwisselend parcours van landelijke wegen en Duinengebied.. Na de eerste meters liep alles vlot.. rustige hartslag (132) tot aan de eerste controle : een gezellig cafétje, vlak aan de "schreve".. daarna dook ik het eeuwenoude duingebied "Cabour" in (zie foto).. een schiterrend rustig gebied, dat al meer dan 5000 jaar dienst doet als natuurlijke bescherming voor de polders tegen de zee... Hier plaatste ik mijn eerste versnellingen.. en dat verliep goed. Tot na de 2e controle in Ghyvelde.. de hartslag wou maar niet zakken.. gedurende de volgende 6 km liep ik nochthans "rustig".. nou ja, naar mijn mening blijkbaar.. maar die hartslag...zo hoog... het bleef maar duren.. Toen ik bij de laatste controle (terug in het gezellig cafétje), vertrok, terug hetzelfde liedje : hoge hartslag (160) en geen goed gevoel in de benen..

Uiteindelijk kwam ik aan na 2h01 minuten lopen, terug op de plaats van vertrek... Hoe kon dit nu.. 2 uur lopen, op een stuk van 23 km, zonder noemenswaardige hellingen.. Lag het aan de zachte ondergrond (duin en gras), of de harde wind, of toch dat laatste glaasje wijn van gisteren...

Ik breek er mijn hoofd niet over.. zulke mindere dagen zullen er nu altijd zijn.. ik hoop zondag te kunnen vlammen in 't Sas.. de eerste wedstrijd voor het felbevochten Oostends Cirterium...

cabourpad-wandeling

13:05 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

21-01-08

GEEN VELDLOOP IN VEURNE

Neen, zoals de titel het al laat weten.. : geen veldloop voor mij in Veurne. Ik ben nog niet compleet hersteld van mijn kleine medische ingreep nu vrijdag geweest (niets ernstigs), en ook de conditie zit nog niet top... Eerstvolgende is de wedstrijd op 't sas, waar ik de gekende concurrenten van het OLC zal proberen te volgen... Misschien loop ik nog wel Izegem (veldloop), maar dan zal het genoeg zijn van veldlopen voor deze winter... Het grootste doel dit jaar komt pas in het najaar van 2008.. dan zet ik nog eens alles op alles in Eindhoven !!!

12:58 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-01-08

H-MAX test

hart 

Daar mijn trainingssschema's gebaseerd zijn op hartslagzone's, doe ik af en toe eens een training waarbij ik mijn zone's laat afbakenen. Gisteren was er - sinds begin oktober- terug zo'n test.. Nu haalde ik een H max van 190.  (volgens de gekende formule 220 - leeftijd, zou ik slechts 184 halen Verlegen...) Vorig jaar in oktober haalde ik bij dezelfde test 192, ben ik nu minder goed in vorm ??   Daarbij test ik ook nog mijn ochtendpols. Deze is te meten, dadelijk bij het opstaan.. Zondag 6/01, stond deze op 48..

Met deze gegevens ga ik dan aan de slag voor het bepalen van mijn trainingszone's.. (Z1, Z2, Z3, Z4 en Z5...) en zo stel ik dan ook mijn schema's op..

Zo doe ik bvb morgen een leuke training :  opwarmingsoefeningen, daarna 10 minuten inlopen (Z1), 15 x 200 in Z4 (extensief is dit bij mij..), pauze 200 M dribbelen (laten zakken naar Z2), en dan terug 10 minuten uitlopen in Z1 en bijhorend stretchen.

vrijdag dan lopen we 1 uur Z1, met inclusief 4 x 4' in Z2-Z3..

Kwestie van een beetje variatie in het schema te brengen hé.. Tot binnenkort !

 

12:30 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-01-08

MALDEGEM - cross

Zondag 13/01 stond in het teken van mijn eerste cross in het nieuwe jaar, dit in Maldegem, een veldloop over 6.4 km.  Met veel goede moed, maar geen supervorm vertrok ik richting het waasland.  Na een parcoursverkenning met wat collega-HAC'ers, merkte ik al dat het een snel parcours zou worden.. Bij de start nestelde ik mij met opzet in de tweede rij, kwestie van niet te snel te starten. Na het startschot stoof iedereen weg. De eerste ronde ging snel, ik nestelde mij in het kielzog van Peter Hamers. Samen haalden we al heel wat te snel gestartte atleten in, en af en toe nam ik ook wat de kop, dit om even de conditie van Peter te testen.. Maar na het einde van de 2e ronde, net over de lastige helling, moest ik Peter toch wat terrein geven.. Veel kreeg hij niet, ik veronderstelde dat ik hem nog zou bijbenen op het einde.. maar helaas, blijkbaar kon ik geen vuist meer maken in de laatste ronde.. en ondanks mijn versnelling op de laatste 500 meter, kwam ik iets dichter, maar niet genoeg.. Met een hele bende spurtten we dan voor die enkele betere plaats.. Ik kwan moegestreden aan op een 56e plaats (op 108 aankomsten). Tijd : geen idee, maar het was snel..

Mijn eerstvolgende cross is pas gepland op 27 januari in Veurne, maar misschien loop ik pas op 3 februari op 't Sas...

Vandaag, maandag, rustdag. Vanaf dinsdag beginnen we weer met de gebruikelijke trainingen..

 

12:54 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |