31-12-07

2008

De jaarovergang is tradioneel bij mij de tijd om even de balans op te maken van het voorbij sportjaar..en 2007 is al bij al een topjaar geworden..

PB op Oostende-Brugge ten miles, PB op de 10 km (in Torhout was ik 20 seconden sneller dan mij vorige besttijd en in de Nieuwe Koerswijk in Oostende deed ik er daar nog eens 20 seconden van af.. dus 40 seconden eraf in 1 jaar tijd..) Enkel op de lange afstanden bleven de records wat achterwege.. Op de halve marathon liep het wel goed in Sluis, maar in Nieuwpoort was de vorm ver te zoeken.. Wat het hoogtepunt van 2007 had moeten worden, werd voor mij een kleine teleurstelling : Eindhoven marathon.. met een tijd van 3'03 (hoewel ik heel lang op een schema van 2'58 liep) was ik diep teleurgesteld.. Gelukkig had ik "afgezien" voor een goed doel (MAKE A WISH), zodat mijn jaar toch nog in een goede plooi viel. Ook over  mijn 5e plaats in het eindklassement van het Oostendsloopcriterium, was ik heel tevreden ..

Wat brengt 2008 ?

Eerst en vooral ga ik minder wedstrijden lopen. Vorig jaar liep ik er in totaal 32 wedstrijden, waardoor ik eind oktober een overbelastingsblessure heb opgelopen (opstapeling van veel wedstrijden, te weinig rust...) In 2008 loop ik ongeveer 20 à 25 wedstrijden, waaronder zeker het Oostends loopcriterium, Brussel 20km en misschien een marathon "out of the blue"... welke dat zal worden weet ik nog niet heel zeker, maar normaal staat Eindhoven terug bovenaan de lijst...

Verder wil ik ook nog werken aan de snelheid op de korte afstanden (5km en 10km), daar ik het gevoel heb dat er nog marge is... Ik blijf dromen van de grens van sub 35 op de 10km, sub 1'20 op de halve en sub 3'00 op de marathon...

GELUKKIG NIEUWJAAR EN MIJN BESTE (SPORTIEVE) WENSEN VOOR 2008 !!Christmas-Santa-Garfield-Odie-s

10:05 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

24-12-07

CROSSCUP brussel

Snipverkouden maar toch met goesting om de volle pond te geven stond ik zondag aan de start van de Crosscup in Brussel. Na een verkenronde was het duidelijk : het parcours lag er keihard bij, enkel de laatste rechte lijn was nogal sompig. Ik koos dus voor de korte spikes...Een hele resem lopers (masters 35+'ers, 40+'ers enz....) stonden klaar aan de start. Samen met enkele collega's van HAC, koos ik voor een niet te snelle start, maar ja.. een mens laat zich mee "sleuren" in de menigte.. De eerste ronde verteerde ik redelijk goed, maar al snel merkte ik - na de hellingen - dat er geen "power" in de benen zat.. Het gevoel was al beter dan in Roeselare, maar ik moet nog veel werken aan mijn snelheid.. Na 2 van 6 ronden, zocht ik aansluiting bij een grote groep lopers, waaronder een kollega-hac'er.. Samen speelden we de resterende 4 ronden, een kat en muis spel.. op de hellingen omhoog nam hij wat afstand, naar beneden maakte ik de achterstand weer goed.. Pas in de laatste meters na hij wat afstand. Ook had ik geen pasklaar antwoord klaar op zijn verschroeinde spurt..

Uiteindelijk kwam ik aan op plaats 81 (dit op 145 aankomsten), in 23'22.. heel sterk gezien de ondergrond (15.4 km/uur).. het verschil met plaats 50 is slechts 1'10"... zo kort liggen de verschillen..

Volgende afspraak is nu op 13/01 in Maldegem. bij deze wens ik iedereen een zalige kerst en een voorspoedig 2008 !!!

12:44 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-12-07

CROSSCUP brussel zondag

Lebid, Koech en Kiplagat op Iris Lotto CrossCup Brussels
Voor de vijftiende editie van de Iris Lotto CrossCup op zondag 23 december worden alles samen liefst 5.000 deelnemers verwacht. Topaffiche worden de veldlopen bij de mannen en vrouwen seniors waarin Europese en wereldtoppers het tegen elkaar opnemen.
Europees kampioen Lebid is weer van de partij. (foto photonews)
De Iris Lotto CrossCup is een driedaagse die uitmondt op de apotheose van zondag 23 december. Op vrijdag en zaterdag zijn er crossen voor de politie en het bankwezen. Zondag is de hoogdag met in de voormiddag de 5km Miel Puttemans en de 10 km Gaston Roelants. Voor deze laatste wedstrijd schreven nu al 1.600 lopers in. Daarna volgen de crossen voor aangesloten atleten.

Lebid versus Koech

Zoals in het verleden, toen 's werelds grootsten present meldden, komen nu ook echte toppers aan de start. Bij de mannen is er de zevenvoudige Europese kampioen Sergei Lebid uit Oekraïne. Lebid was al zesmaal in Brussel. Hij won eenmaal, werd viermaal tweede en eenmaal vierde. Lebid liet afgelopen zondag zijn meesterschap zien op de EK in Toro.

De grote concurrentie voor de Oekraïner moet onder meer komen van de Keniaan Paul Koech. De beste wereldperformer op de steeple en olympische bronzen medaille op de afstand komt met ambities naar Brussel. Zijn landgenoot Moses Masai, goed voor 26.49.20 op de 10.000 m, de Bahreinse Kenyanen Ali Hassan (Kirui), Khamis (Kipkemboi) en Taher (Kipkirui) worden samen met de Ethiopiër Demma, de Libiër Mabrouk en de Marokkanen Elboumouli en Baday de belangrijkste Afrikaanse tegenstanders.

Onze Belgen deden het globaal genomen voortreffelijk in Toro. Pieter Desmet, vorig jaar vijfde in Brussel, zal die prestatie minstens willen evenaren. Tom Van Hooste, Jesse Stroobants, Hans Janssens, Willem Van Hoof en de andere vaste waarden van de Belgische crosswereld zijn aanwezig. Uit Europa komen naast Lebid, nog sterke concurrenten zoals de Fransen Lariouch en Beloua, de Ier Gary Murray en de Portugees Ribas.

Kiplagat

Bij de vrouwen is het veld zo mogelijk nog sterker bezet. De absolute koningin van de race moet de Nederlandse Keniaanse Lornah Kiplagat worden. Kiplagat, onder meer uittredend wereldkampioene veldlopen, bereidt zich in Brussel voor op de marathon van Dubai. Catherine Kirui uit Kenia en haar landgenoten Yator en Nguria, de Marokkaanse Ouhadou en de Ethiopische Mimi Belete en Etea Bedada worden haar belangrijkste Afrikaanse tegenstanders.

De Franse Julie Coulaud, tweede op de EK-cross in Toro, de Oekraïense Holovchenko, de Duitse Suzanne Ritter, de Hongaarse Aniko Kalovics, de Ierse Britton en de Portugese Rosa zorgen samen met de Belgische top voor het nodige weerwerk. Veerle Dejaeghere en Nathalie De Vos zijn onze hoofdtroeven, maar van het aankomend talent wordt ook veel verwacht
't zal smullen worden Zondag in Brussel...
Ik loop bij de "oudjes" (= Masters), de deelnemers van De Gaston Roelandts 10 K, zal ik nog zien starten... Momenteel ziet het eruit dat het een hard, goed beloopbaar parcours zal zijn, ik zal dus geen lange spikes nodig hebben..
tot zondag voor het verslagje !

08:22 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-12-07

LOPEN IN DE REGEN...

regen2lopen in de regen.. 't is eens iets anders zou je zeggen.. nou ja :

momenteel zijn er geen veldlopen gepland tot op 23 december in Brussel, dus blijven we lekker verder trainen..

Zondag liep ik even een goede 24 km in de regen (aperitiefloopje bij de Koen), maandag rust, dinsdag terug 12 km in de regen (en dit op een geaccidenteerd terrein = een zompig grasland), woensdag rust, en gisteren donderdag terug ongeveer 40' snelle duurloop in de gietende regen..

gelukkig was ik niet de enige zot onderweg, een collega-Molenloper, vergezelgde mij in de calvarietocht..

Zondag spreekt het KMI van buien en windstoten.. 't zal leuk gaan worden aan zee dit weekend !!

 

12:46 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |