26-11-07

CROSSCUP ROESELARE

desmetZondag was ik dan , zoals gepland, afgezakt naar Roeselare, dit voor de crosscup. Na verkenning van het parcours wist ik het direct : dit is een ECHTE cross.. Veel modder, gras, boomstammen over het parcours, balkjes, zandstroken.. nou ja, alles wat het parcours maar zwaar kom maken, was er..  Ook liep ik een aantal bekenden tegen uit Oostende : Jean Vranken, Peter Hamers, Frederic Debreyne en Yves Vanherrewege zouden in mijn categorie (masters) meelopen..  Ik zou al blij zijn als ik even de hielen van Jean kon volgen... Veldloop is nou mijn specialiteit niet...

Nadat wij de senioren bewonderd hadden (met een schitterende overwinning van Pieter Desmet (zie foto)) , was het onze beurt. Samen met mijn collega's van HAC (mijn atletiekclub) en alle anderen natuurlijk, stelde ik mij op voor de start.. PANG, en weg ermee... 4 ronden afzien.. Al na de eerste meters gaat het loeihard, de eerste km passeren we ongeveer onder 3"50, en gezien de staat van de ondergrond, is dit echt supersnel..

Na het einde van de eerste ronde, moet ik een superieure Peter Hamers laten gaan, en in de strook windop, komt Jean mij voorbij.. hij kiest het kielzog van Peter... Ik daarentegen, kies mijn eigen tempo.. in de zware stukken moet ik soms wat terrein prijsgeven op mijn voorliggers, maar eenmaal over de boomstammen en op het gras, kom ik weer dichterbij.. Bij het ingaan van de 2e ronde, krijg ik wat last van steken in de zij.. Ik moet nog meer terrein prijsgeven op mijn "Oostendse collega's " en ik zie ze verder uitlopen.. Bij het ingaan van de laatste ronde, is de pijn al wat verdwenen, en kom ik er wat door....

Op de grasstrook kan ik 2 lopers inhalen, maar éénmaal terug in de zware modder, halen ze mij terug bij.. In de spurt moet ik de duimen leggen voor die 2 kerels, en kom ik aan op een 57e plaats (op 89 lopers). Geen superplaats, maar gezien het niveau van deze wedstrijd, is dit goed gelopen.. tijd (niet echt van belang ) : 26'52.. ik moet slechts 2' toegeven op Yves, 1'30 op Peter, en slechts 25" op Jean..

De Crosscup in Brussel is mijn volgende optreden. Een echte parkloop naar het schijnt.. De komende weken gaan we wat meer trainen op kracht en snelheid...Loop ze !

07:12 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

18-11-07

GEEN INGELMUNSTER

Wegens omstandigheden.. niet van blessureleed of zoiets..neen... gewoon familiale redenen (uit het oog verloren..)...geen veldlopen vandaag voor mij..Het pijnlijk gevoel in het linkerbeen is al heel wat minder.. de kiné doet het goede werk.. ik heb het gevoel terug in vorm te komen.. en dat zullen we dan volgende week zondag weten. Dan start in de Crosscup in Roeselare, wel  bij de "oudjes" (= de Masters). Mijn eerste officiële cross.. ben benieuwd..

13:40 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-11-07

11 November Cross MARKE

Traditiegetrouw loop ik altijd de halve marathon van Ploegsteert op 11 november, maar dit jaar was het eens anders..

Daar ik in 2008 wat sneller wil worden op de kortere afstanden (5 en 10 km), had ik al een tijdje geleden beslist om wat crossen te lopen deze winter.. en de 11-november cross in Marke was daarvoor het ideale debuut.. Niet wetende waar ik aan begon, trok ik dus zondag de spikes aan voor een cross van 4.2 km.

Bij aankomst aan het sportpark van Marke, zag ik al dat het een supersnelle omloop zou zijn, gelukkig geen echt "veld", maar wel onverharde paadjes rond de sportpleinen.. na het opwarmen tesamen met Hans (een kollega Molenloper), zetten we ons klaar voor de start.. Pang!, en weg waren we voor 3 rondjes van 1400 meter. Maar wat een snelle start... bij de eerste bocht probeerde ik de hielen van Hans te volgen, maar al snel merkte ik dat het TE snel ging.. Wijselijk liet ik mij wat uitzakken naar een groepje van 4 man, waar ik mij achteraan liet hangen.. Na de eerste ronde voelde ik mij nog goed, en schoof ik 1 plaats op.. Op een scherpe rechtse bocht, verkijk ik mij even bij het zetten van mijn spikes, en ik schuif onderuit... die enkele seconden tegen de vlakte, zorgen ervoor dat ik direct een kloof mag dichten van meer dan 100 meter en in de cross is dit dodelijk.. Bij het ingaan van de laatste ronde hang ik terug aan mijn voorganger, maar even voor halfweg versnelt hij en hij pakt 100 meter... Ik kan het gat niet meer dichten..

Uiteindelijk kom ik aan in 16'12, op een 11e plaats.. (op 20 lopers denk ik)

Niet slecht voor een eerste keer, zeker gezien het feit ik bijna geen specifieke veldlooptraining heb gedaan.. Nu zondag loop ik in Ingelmunster, blijkbaar een lastiger parcours naar ik heb vernomen..Vanavond gaan we nog eens genieten bij de kiné, vanaf dinsdag terug volle bak training voor de winter.. tot zo voor meer nieuws.

09:09 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-11-07

TRAINING

Gisterenavond, na het bezoek bij de kiné van woensdag, hebben we dan terug de loopschoenen aangetrokken voor een kleine, maar pittige training : 6 rondjes op het sportpark in Eernegem,  eigenlijk op een gedeelte van het parcours van het veldrijden...

Goed gevoel in de benen, maar gezien de weinige training van de laatste dagen, merkte ik wel dat ik wat "adem" tekort kwam.. Als ik zondag zal moeten vlammen in Marke, is er nog veel werk aan de winkel.

En die blessure ? Wel : op het asfalt voel ik wel de nodige tegenstrubbelingen, maar op gras en onverhard geen problemen. Vanavond binden we eens de spikes aan en gaan we op hetzelfde parcours nog wat rondjes draaien (4 x 3' snel met pauze 1' ertussen)..

Als ik die test goed verteer, start ik zondag in Marke... heb ik teveel ongemak, stel ik alles liever uit tot Ingelmunster en als het moet tot in januari in het slechtse geval..

tot morgen voor meer nieuws.. 

08:35 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-07

INSPECTOR MORSE

Verdorie, Inspector Morse heeft mij gezien...

en dan nog wel al lopend. in mijn vorig bericht had ik al gemeld dat ik geen meter zou lopen, maar neen... ik kon het niet laten.. Donderdag 1 november maakte ik van de vrije dag gebruik om terug wat kilometers te malen.. welgeteld 12 km gelopen in 59'00 rond..

Al een tijdje liep ik rond met een vervelend ongemak aan de linkerkuit, zodat een doktersbezoek niet kon uitblijven. en dit met een duidelijk verdict : ik heb een ontsteking op een pees die de achillespees en de kuitspier verbind.. Mijn dokter merkte het onmiddelijk op : "jij bent veranderd van loopstijl... (vroeger hiellanding, nu ben ik meer geëvolueerd naar een voorvoetlanding..), en gelijk had hij, de verandering heeft nogal belastend gewerkt op mijn pezen.  Ik mag nog blijven doorlopen, maar voorlopig geen intensieve trainingen meer, kiné komt erbij en max 3 trainingen per week op een rustig tempo. Fietsen mag zeker (MTB bvb)...

Door deze "blessure", komt Marke (mijn eerste cross) misschien in het gedrang, maar het kan natuurlijk snel evolueren..

Aan Inpector Morse : Neen ik had geen pijn bij het lopen samen met Ollie..

tot binnenkort 

09:45 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |