12-11-07

11 November Cross MARKE

Traditiegetrouw loop ik altijd de halve marathon van Ploegsteert op 11 november, maar dit jaar was het eens anders..

Daar ik in 2008 wat sneller wil worden op de kortere afstanden (5 en 10 km), had ik al een tijdje geleden beslist om wat crossen te lopen deze winter.. en de 11-november cross in Marke was daarvoor het ideale debuut.. Niet wetende waar ik aan begon, trok ik dus zondag de spikes aan voor een cross van 4.2 km.

Bij aankomst aan het sportpark van Marke, zag ik al dat het een supersnelle omloop zou zijn, gelukkig geen echt "veld", maar wel onverharde paadjes rond de sportpleinen.. na het opwarmen tesamen met Hans (een kollega Molenloper), zetten we ons klaar voor de start.. Pang!, en weg waren we voor 3 rondjes van 1400 meter. Maar wat een snelle start... bij de eerste bocht probeerde ik de hielen van Hans te volgen, maar al snel merkte ik dat het TE snel ging.. Wijselijk liet ik mij wat uitzakken naar een groepje van 4 man, waar ik mij achteraan liet hangen.. Na de eerste ronde voelde ik mij nog goed, en schoof ik 1 plaats op.. Op een scherpe rechtse bocht, verkijk ik mij even bij het zetten van mijn spikes, en ik schuif onderuit... die enkele seconden tegen de vlakte, zorgen ervoor dat ik direct een kloof mag dichten van meer dan 100 meter en in de cross is dit dodelijk.. Bij het ingaan van de laatste ronde hang ik terug aan mijn voorganger, maar even voor halfweg versnelt hij en hij pakt 100 meter... Ik kan het gat niet meer dichten..

Uiteindelijk kom ik aan in 16'12, op een 11e plaats.. (op 20 lopers denk ik)

Niet slecht voor een eerste keer, zeker gezien het feit ik bijna geen specifieke veldlooptraining heb gedaan.. Nu zondag loop ik in Ingelmunster, blijkbaar een lastiger parcours naar ik heb vernomen..Vanavond gaan we nog eens genieten bij de kiné, vanaf dinsdag terug volle bak training voor de winter.. tot zo voor meer nieuws.

09:09 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

20 lopers? Brr weinig liefhebbers voor het crossen kennelijk ! Jammer van je val daar verlies je flink wat tijd mee! Veel succes met Het crossen !

Gepost door: lorenzo | 12-11-07

veld vince de veldcrosser... klinkt leuk in de oren ;-)

Gepost door: kj | 13-11-07

De commentaren zijn gesloten.