29-10-07

TRAINEN ??

het is weeral een tijdje geleden dat ik nog iets op mijn blog had geplaatst..

Na Eindhoven werd ik dadelijk in de gekke drukte van het werk gesmeten (als je in de "plantenbusiness" zit, is het nogal normaal in die periode zo vlak voor allerheiligen..). In Oostende liep  ik dan nog een sterke wedstrijd bij de Jogging van de Olifant (waar ik eindigde in een redelijke 37'15...en zo mijn 5e plaats in het klassement Heren Vet 1 vastlegde...), maar daarna was het over en uit met trainen.

Nu heb ik al 1 volle week geen loopschoen aangetrokken. Deze week zal er ook nog geen meter worden gelopen, zodat Ploegsteert dit jaar niet op het programma staat (hoewel ik deze zonder training zou kunnen lopen...). Wel een dokterzbezoek staat deze week op het schema, tesamen met de aankoop van 2 paar nieuwe loopschoenen (1 trainer en 1 voor het veldlopen).. tot zo !

07:26 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-10-07

Eindhoven - het verslag

Zaterdag zal het er nog goed uit... nummer opgehaald, een schitterend hotel (Het Dorint Sofitel), een superlekkere pastaparty met veel keuze, een mooie ruime kamer.. alleen, de nacht was niet echt rustig : onze kleine Maike hield ons af en toe uit de slaap... na een lekker ontbijt en wat extra bananen, ik opweg naar de start, waar ik onderweg de Bloggers (teveel om op te noemen) tegenkwam. Samen even op de groepsfoto en samen met Patrick vertrok ik dan naar de startbox. Daar kwam ik nog even Sven tegen (die een PR zou lopen). Ik had het hem al gezegd dat ik die 4'10 niet lang zou volhouden... maar.... km 1 passeerden we (= Patje en ik) in 3'55.. te snel, km 2 was al trager en 3 km kwamen we al beter in het juiste tempo (4'10). Tegen km 4 hadden we reeds Francis en Johan te pakken (die gasten waren snel gestart). Sven zag ik steeds voor mij uitlopen, maar het gaatje toelopen wou ik niet. Ik zat in een mooie grote groep, waar het tempo snel maar toch redelijk was.  10 km : ik passeer in 42'00 rond, gewoon perfect voor onder 3 uur. De eerste verbrokkeling treedt reeds op, een aantal lopers moet al lossen.. maar ik blijf in die bende. Patrick liep intussen voor mij uit, maar ik wist dat ik dit tempo moest aanhouden, en dat ik dan zo wel onder de 3 zou uitkomen.. geen paniek dus... halfweg 21km, passeer ik in 1'29' rond, het tempo is duidelijk wat gezakt en één van de hazen voor de meelopende vrouwen, heeft dit ook gemerkt... hij duwt even op het gas en ik moet wat lossen.. Na de bevoorrading van 26 km, klamp ik wat aan, het tempo gaat de hoogte in.. ik blijf echter op 4'15 lopen, het ziet er nog goed uit...in mijn eigen tempo begin in lopers in te halen, het geeft mij wat vleugels. Aan km 34 haal ik patrick in, hij heeft het moeilijk.. maar dan slaat bij mij het noodlot toe : aan km 35 verwacht ik nog een busje eigen drank, maar warempel : er staat niets, ze vinden mij drank niet.. ik loop verder, want met wachten en zoeken zou ik teveel tijd verliezen.. Hoe nu verder ? ik beslis mijn tempo zo te houden, en probeer zo ver mogelijk te komen, zonder mijn eigen energiedrank.. stom natuurlijk, maar ik kan eigenlijk niet anders meer, er komen ook geen extra posten meer met energiedrank.. Ik kan nog mijn tempo houden tot aan km 39, daarna voel ik mijn vat leeglopen.. 40km passeer ik nog in 2'52', het is niet meer mogelijk om nog 2km te lopen in 8'... Ik blijf bijna ter plekke lopen, zo traag gaat het plots.. ook Patrick is mij ondertussen voorbijgestoken en in zijn kielzog probeer ik nog een spurtje eruit te persen naar de meet toe... Heel moe, ontvreden en teleurgesteld kom ik aan in 3'03'36, 1 minuut trager dan vorig jaar... Ik vond het zo jammer voor die sponsors die mijn bedrag gingen verdubbelen indien ik onder 3uur zou gaan.. sorry gasten, het zal voor een andere keer zijn..

Hoe zal het nu verder gaan ? marathonplannen waren al een tijdje opgeborgen, dat had ik al eens vermeld in een vorig bericht..... Ik voel wel dat ik eerder een loper ben voor de korte afstand, en daar bouw ik verder aan in 2008. Misschien loop ik wel nog eens een marathon 'out of the blue', maar een echte aanval op de 3 uur zal pas voor 2009 zijn.... 

(tenzij ik begin december ergens in Nederland samen met een andere Molenloper mij eens waag aan een gek plannetje... ?????) 

21:33 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

EINDHOVEN

3h 03m 36sec

geen sub 3 uur, helaas zelfs 1 minuut trager dan vorig jaar.. jammer, maar ik heb er elke meter voor gestreden.. verslag volgt !

07:50 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

11-10-07

laatste test

Gisterenavond mijn laatste test uitgevoerd voor de marathon :

een goede 7km tegen het gewenste marathontempo en warempel : ik liep het rondje in 29'20.. dus snel genoeg  en dit met een goed gevoel. De kuit speelt mij wel parten, strubbelde tegen, maar het is een ongemak..Normaal zal dit geen probleem geven voor die 42 km, meestal ebt het ongemak weg na enkele km's...

Zondag start ik resoluut aan 4'10-4'15 per km (gezien het weer moet dit lukken), dit houden we dan zolang mogelijk vol. Ik denk dat gasten zoals Sven, Johan , Patrick, en Francis in min "kuiten" zullen hangen :-)

12:53 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

09-10-07

T IS BIJNA

T is bijna zover, zondag 14 oktober, mijn lievelingsmarathon..

Al elk jaar liep ik er een sterke marathontijd : in 2005 liep ik voor het eerst onder 3'15 (3'12'23) en het jaar erop liep ik 3'02.. Dit jaar zal ik proberen (lees goed proberen !!) mijn Pr scherper te zetten. Alleen...

sinds midden vorige week steekt er een vervelend gevoel in mijn linkerkuit. Tijdens De halve marathon in Nieuwpoort had ik er geen last van, maar na die wedstrijd is het er steeds wat gebleven, af en toe kwam het eens sterk de kop op steken.. De nodige behandelingen met Gel en ijs, brengen nog wat soelaas, maar ik hoop dat dit pijnlijk gevoel zondag, geen obstakel zal zijn tijdens het lopen. Vanavond gaan we nog eens een goede 6 km tegen 4'10 gaan lopen (marathontempo), zodat ik dadelijk zal weten hoe alles aanvoelt.. Vorig jaar tijdens dezelfde periode, had ik er ook wat last van en liep ik mijn marathon uit in 3'02 , weliswaar compleet verdoofd van het sfeer in Eindhoven :-) , Aan opgeven denk ik nog niet, maar na Eindhoven leg ik mezelf wel zeker 3 weken rust op.. loop ze !! En aan alle marathon-deelnemers voor zondag : rusten en stapelen !!

12:46 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05-10-07

EINDHOVEN

In Nederland kunnen ze er nogal wat van..

 Omroep Brabant heeft opname's gemaakt van het parcours van de marathon (en halve marathon) van Eindhoven. In navolging van Rotterdam, kun je nu reeds het parcours "aflopen in een tijd van 4 min"  - da's heel wat sneller dan Haile hé :-)...

Klik maar even op onderstaande link en geniet...

Bannereindhovenmarathon225x64

 Ik kijk verlang al naar zondag 14 oktober. Gisteren nog een testje gedaan van 8 x 800 m. De eerste 4 onder 3'00, de 4 andere tegen marathontempo.. Amai ik had nogal wat overschot die laatste 4....de vorm is heel goed, ik heb het gevoel dat het nog beter aanvoelt dan voor Rotterdam (mijn kollega's van het Oostends criterium weten wat dit wilt zeggen..). Tot binnenkort voor meer nieuws.

12:44 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |