15-10-07

Eindhoven - het verslag

Zaterdag zal het er nog goed uit... nummer opgehaald, een schitterend hotel (Het Dorint Sofitel), een superlekkere pastaparty met veel keuze, een mooie ruime kamer.. alleen, de nacht was niet echt rustig : onze kleine Maike hield ons af en toe uit de slaap... na een lekker ontbijt en wat extra bananen, ik opweg naar de start, waar ik onderweg de Bloggers (teveel om op te noemen) tegenkwam. Samen even op de groepsfoto en samen met Patrick vertrok ik dan naar de startbox. Daar kwam ik nog even Sven tegen (die een PR zou lopen). Ik had het hem al gezegd dat ik die 4'10 niet lang zou volhouden... maar.... km 1 passeerden we (= Patje en ik) in 3'55.. te snel, km 2 was al trager en 3 km kwamen we al beter in het juiste tempo (4'10). Tegen km 4 hadden we reeds Francis en Johan te pakken (die gasten waren snel gestart). Sven zag ik steeds voor mij uitlopen, maar het gaatje toelopen wou ik niet. Ik zat in een mooie grote groep, waar het tempo snel maar toch redelijk was.  10 km : ik passeer in 42'00 rond, gewoon perfect voor onder 3 uur. De eerste verbrokkeling treedt reeds op, een aantal lopers moet al lossen.. maar ik blijf in die bende. Patrick liep intussen voor mij uit, maar ik wist dat ik dit tempo moest aanhouden, en dat ik dan zo wel onder de 3 zou uitkomen.. geen paniek dus... halfweg 21km, passeer ik in 1'29' rond, het tempo is duidelijk wat gezakt en één van de hazen voor de meelopende vrouwen, heeft dit ook gemerkt... hij duwt even op het gas en ik moet wat lossen.. Na de bevoorrading van 26 km, klamp ik wat aan, het tempo gaat de hoogte in.. ik blijf echter op 4'15 lopen, het ziet er nog goed uit...in mijn eigen tempo begin in lopers in te halen, het geeft mij wat vleugels. Aan km 34 haal ik patrick in, hij heeft het moeilijk.. maar dan slaat bij mij het noodlot toe : aan km 35 verwacht ik nog een busje eigen drank, maar warempel : er staat niets, ze vinden mij drank niet.. ik loop verder, want met wachten en zoeken zou ik teveel tijd verliezen.. Hoe nu verder ? ik beslis mijn tempo zo te houden, en probeer zo ver mogelijk te komen, zonder mijn eigen energiedrank.. stom natuurlijk, maar ik kan eigenlijk niet anders meer, er komen ook geen extra posten meer met energiedrank.. Ik kan nog mijn tempo houden tot aan km 39, daarna voel ik mijn vat leeglopen.. 40km passeer ik nog in 2'52', het is niet meer mogelijk om nog 2km te lopen in 8'... Ik blijf bijna ter plekke lopen, zo traag gaat het plots.. ook Patrick is mij ondertussen voorbijgestoken en in zijn kielzog probeer ik nog een spurtje eruit te persen naar de meet toe... Heel moe, ontvreden en teleurgesteld kom ik aan in 3'03'36, 1 minuut trager dan vorig jaar... Ik vond het zo jammer voor die sponsors die mijn bedrag gingen verdubbelen indien ik onder 3uur zou gaan.. sorry gasten, het zal voor een andere keer zijn..

Hoe zal het nu verder gaan ? marathonplannen waren al een tijdje opgeborgen, dat had ik al eens vermeld in een vorig bericht..... Ik voel wel dat ik eerder een loper ben voor de korte afstand, en daar bouw ik verder aan in 2008. Misschien loop ik wel nog eens een marathon 'out of the blue', maar een echte aanval op de 3 uur zal pas voor 2009 zijn.... 

(tenzij ik begin december ergens in Nederland samen met een andere Molenloper mij eens waag aan een gek plannetje... ?????) 

21:33 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Toch nog sterk gelopen Vince, die kaap van de 3 uur lukt u wel op uw volgende marathon!

Gepost door: johan | 15-10-07

sterk Sterke prestatie, een marathon in 3 u en 3 minuten. Een dikke proficiat .. hey, dat is wel een meer dan uur sneller dan ik .. ik sta versteld !!!!

Gepost door: Edith | 15-10-07

Heel mooie prestatie,Vince.Die dekselse kaap van 3u is een taaie brok.Niet opgeven....het zal er wel eens van komen.

Gepost door: gino | 15-10-07

gezelschap Het was een prettige kennismaking; spijtig dat we niet samen onder die 3 uur geraakt zijn, maar je hebt die tijd zeker in je. Ik ben voor de groep gaan lopen omdat ik 2x een bevoorrading miste door het grote aantal lopers rondom en omdat het tempo toen iets boven de beoogde 4'15" lag. Toen ik je rond km34 voorbij zag komen, dacht ik in mezelf "Vince gaat vlot die 3 uur halen". Ik was dan ook verrast je kort voor de finish weer te zien ipv na de eindstreep. Hopelijk ben je niet al te teleurgesteld: uiteindelijk lopen we voor ons plezier en blijft het een hele prestatie ! Spijtig dat we aan de andere kant van Vlaanderen wonen, maar misschien komen we elkaar hier of daar nog wel eens tegen. Veel succes met de volgende plannen.

Gepost door: patrick | 15-10-07

Wat lees ik nu? Jij minder geschikt voor de marathon?? Ik hoop dat je beseft dat je dit in een opwelling geschreven hebt! Ik denk dat het zeker daar niet aan ligt. Nu, als je in 2008 concentreert op de korte afstand dan zullen we waarschijnlijk veel in elkaars gezelschap vertoeven :-)

Gepost door: lorenzo | 16-10-07

Heel knappe prestatie Vincent. Dat PR en die 3u-grens sloop je wel in 2009, zeker weten.

Gepost door: philippe | 16-10-07

proficiat spijtig dat die 3-uur niet geklopt zijn. Maar dat zal wel te wijten zijn aan dat verdwenen flesje van jouw.
Niet opgeven !!! er zijn nog genoeg kansen in de toekomst om die grens toch nog te doorbreken en met wat jij al bereikt hebt moet dit lukken

Gepost door: wim | 16-10-07

3u Amai da's toch effe slikken dat het zo dicht tegen de finish maar fout is beginnen lopen. Ook al ben je net niet onder de 3u geraakt, je hebt nu wel bewezen dat je het aankan en sub 3u waard bent. Da's toch ook iets om fier te zijn. Trouwens, je PRs op de kortere afstanden zijn er waar heel wat goede lopers serieus jaloers op blijven.

Gepost door: Hank | 17-10-07

Met zo'n tijd zou ik nog enkele ozongaten in de lucht springen ! Niet geschikt voor de marathon, amai mijn ... Heeeel goed gelopen en aangenaam om je als deelnemer van het OLC voor de eerste keer gesproken te hebben in Eindhoven !!!!!

Gepost door: wim | 17-10-07

Berlijn Berlijn is het . Snel vlak parkoer . Maar er mag dan niet veel wind zijn .vlakste marathon in de wereld met Chicago . toch knap je tijd

Gepost door: Clint | 18-10-07

@ CLINT Berlijn zit in mijn planning, normaal iets voor 2009, maar dit valt nog te bekijken met het vrouwtje en de kindjes (en de financiën)...

Gepost door: vince | 19-10-07

prijs hallo
heb je prijs afgehaald van de olifantenloop
je hebt een siaal en een paraplu gewonnen
tot een van die dagen he
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 20-10-07

Onder de 3 uur zit er zeker in.Snel parcours en ideale omstandigheden (Berlijn ! ). Proficiat !

Gepost door: Rudi Smeets | 21-10-07

De commentaren zijn gesloten.