29-09-07

DE TOEKOMST...

De marathon van Eindhoven nadert met rasse schreden, misschien even goed om tijd te maken om even mijn toekomstdoelen te overlopen....

Onafhankelijk van mijn tijd in Eindhoven, werk ik in 2008 aan mijn basissnelheid. Deze is al hoog (ik loop wedstrijden van 10km onder 37', wat heel snel is), maar ik voel dat het nog sneller kan. Ik loop dan waarschijnlijk geen enkele marathon, maximaal 2 halve marathons. Ik overweeg om deze winter enkele veldlopen te doen,  en vooral de kortere wedstrijden te lopen..

In de verre toekomst, en dan spreek ik van binnen 3 jaar, wil ik toch de overstap wagen naar de Ultralopen. Als alles goed mee zit, plan ik een eerste ultraloop in 2009 (weliswaar een wedstrijd over 50 km), het jaar erop (2010), wil ik mij dan toeleggen op de 6-uren lopen en eventueel reeds een eerste deelname aan een 100 km loop (NVV ??).  Mijn ultieme droom is en blijft de Spartathlon,  die einde september gelopen word, de ultieme ultraloop van 246 km tussen Athene en Sparta... (zonder afbreuk te doen aan de Comrades of de Marathon des Sables...)

Ik hoop dat het niet bij dromen blijft...

10:06 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

24-09-07

KONIGINNELOOP

zaterdag was het mijn laatste test voor de marathon van Eindhoven. Normaal had ik nog een korte wedstrijd gepland einde september, maar gezien de form van dit moment, zal het verder afbouwen van de trainingen (en de extra rustdagen) normaal nog wat extra "boost" geven.

Naar de wedstrijd zelf dan Ik had nochtans mezelf voorgenomen niet te snel te starten, maar neen, eerste km in ongeveer 3'30 is wel heel snel, zeker gezien de aard van dit parcours. Pedro, Clint, Koen J, Johan Watty, Peter Liekens, Gino, Francis, Lorenzo.. allen zowat tesamen die eerste meters...De eerste rond wou ik nog niet zo veel initiatief nemen, Koen J schudde aan de boom, en samen met Peter Liekens liep ik weg van de bende.. op weg naar Jerry (Lorenzo was al gaan vliegen).. Bij het ingaan van de laatste ronde, versnelde ik even op 1 van de zovele hellingen, Peter moest 30 meter laten... De laatste ronde gaf ik "vollen bak", want ik wist dat bergaf,Peter stukken sneller was dan ik (ik moest het veschil maken bergop en de andere stroken). Na veel afzien, uiteindelijk aangekomen in 44'20 (ik denk 13e algemeen). Ik kon helaas niet blijven voor het aansluitende "weblogetentje", want ik had al andere verplichtingen.

Nu zitten we in de laatste rechte lijn naar Eindhoven, Een snelle marathon wordt het zeker, maar tegen welke tijd ??? thumb_v2thumb_v2CA93IRY3

12:38 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15-09-07

CORRECTIE

Blijkbaar zijn we nog niet goed wakker vandaag..

 Correctie tijd in het Westerkwartier : 33'01

dus WEL een nieuw PR op dit parcours..

(ps : dank u Lorenzo voor je opmerkzaamheid..)

 

10:03 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

VERSLAG wedstrijd WESTERKWARTIER

100_2994Gisteren was het "vlamtijd", een korte wedstrijd in het "Westerkwartier", dit voor een afstand van 9 km.. Vele rechte stukken, dus goed om een gelijkmatig tempo te kunnen houden, maar ook vele korte bochten, gevaarlijke paaltjes en veel borduren.. Niet echt mijn parcours préféré, maar elk jaar presteer ik hier goed... Dit jaar liep het eigenlijk niet anders.. Bij de start ging ik er iets sneller vandoor dan gewoonlijk, ik nam ook resoluut de kop van een grote groep met nog een aantal klepper bij : Koen J, Jerry, Peter Liekens, Johan Watty, Clint, Hein Destoop,Lorenzo,... eingenlijk allemaal redelijk aan elkaar gewaagd...

Bij het ingaan van de 2 e ronde (er waren er 3), liet ik even het tempo zakken, Koen nam de kop over, samen met Hein en Clint (sterk gelopen hoor !). Peter en Ik lieten ons wat uitzakken naar de staart van het peleton (temporiseren noemen ze dat...).

Bij het ingaan van de laatste ronde, plaatste Hein een demarrage, dat leek mij het moment om aan te vallen.. Samen met Peter ernaar toe en met z'n 3 probeerden we weer aan te sluiten bij Lorenzo (die was gaan "vliegen" in de 2e ronde..). Met een  hels tempo liepen we naar de aankomst en met mijn laatste krachten duwde ik er nog een spurtje uit (Peter kwam gevaarlijk dichtbij..).  Ik kwam aan als 11e algemeen en dit in 34'02 (15,9 km/h). Geen verbetering van vorig jaar, maar wel tevreden, zeker gezien het feit dat ik 5e in mijn catergorie (Heren 1) ben, waardoor ik kostbare punten sprokkel voor het algemeen klassement..

Eigenlijk was het gisteren een trieste dag...het overlijden van de beste Duathleet ter wereld kwam hard aan voor mij... Benny Vansteelandt is niet meer... Ik zal hem niet snel vergeten..benny-vansteelant01

08:06 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-09-07

DWARS DOOR HET WESTERKWARTIER

Niet te vergeten : NU vrijdag 14/09, Dwars door het Westerkwartier, de 13e wedstrijd voor het Oostends Loopcriterium.

 Vorig jaar liep ik er mijn beste tijd op de 9km (33'40), als alles goed verloopt zou het nog sneller moeten (heb al dit jaar 33'20 gelopen in Zandvoorde..).

Oh ja : Zondag loop ik mijn laatste (echt lange)duurloop. Ik ben nl. van plan om 2 x de "Vosseslag" run te doen. Vertrek om 8h00 aan het Tramhokje van de Vosseslag, de hele ronde, en dan om 9h30 nog eens meelopen met de "bende".. Ben benieuwd of er nog zulke "gekken" te vinden zijn zondagmorgen ??

12:22 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-09-07

NIEUWPOORT HALVE MARATHON

Net als in 2006, voorzag ik terug een Halve marathon als voorbereiding op mijn marathon van Eindhoven, een goede test voor de conditie (die eigenlijk al heel goed is op korte afstand..). Doel was lopen onder 1'25, sneller dan de halve van Sluis en sneller dan mijn halve marathon in 2006 in Middelkerke.

 Eerst bracht ik een bezoekje aan enkele lopers van de marathon, waaronder Gino Puystjens, Steven, Jan (zag ik even ik het geel passeren), Koen V, Francis, enz.. Ook enkele leden van mijn loopclub deden mee (Raf, Cedric - hij liep daar zijn 100e marathon !!! - Rudy, Filiep, Alain, en alle andere die ik heb vergeten..).

Om 10h45, was het dan mijn beurt. Ik had mijn kollega's uit Oostende (Jean Vranken, Pedro en Koen J) al duidelijk gemaakt dat ik traag zou starten.. nou ja traag : 4'00 per kilometer is niet echt traag, maar normaal moet ik dit aankunnen.. Maar al snel bleek dat de wind de spelbreker zou worden. Bij de eerste doortocht na 7km schudde Pedro aan de boom, we hadden teveel tijd verloren door de wind en om het vooropgestelde schema van 1'25 te halen, moesten we wel een beetje harder gaan. Jean moest lossen, ik en Koen bleven even zitten, maar nog voor km 8 had ik een klein gaatje geslegen met Koen en liep ik naar Pedro toe. In het kruisen kwam ik nog Rita tegen, die een hele sterke halve marathon liep (helemaal alleen, zonder beschutting -  dit wel onder deskundige begeleiding van Alain). Dat was dan het teken om wat te versnellen.. In de lastige strook wind op kop, schudde ik ook even aan de boom, en Pedro moest lossen... Let wel : ik liep er niet zo makkelijk van weg, want hij bleef hangen op zowat 50 meter.. Pas bij het ingaan van de laatste ronde, kon ik meer terrein nemen op hem.. Foto-PWYMFORQ
De laatste kilometer kwam meer dan welkom en nog net voor de eerste vrouw kwam ik aan op een 21e plaats in 1'24'42. Plannetje geslaagd, maar geen nieuw PR, daarvoor was er teveel wind.. Ik vermeld hierbij nog even de sterke prestaties van Koen en Pedro, 2 gasten die zeker klaar zijn voor snelle marathons te lopen (Kollega OLC-lopers : uw weze gewaarschuwd !!)

Vandaag gaan we nog wat loslopen (een goede 6km), morgen gaan we weer  opbouwen naar 2 weken van meer dan 90km,. Vrijdag hoop ik wat snelheid te vinden voor de Wijkloop van het Westerkwartier...tot vrijdag voor meer niews !

12:51 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-09-07

Verslag NIEUWE KOERSWIJK

Woensdag 19h00 - start van de stratenloop rond de Nieuwe Koerswijk.. Ik start behouden, en samen met Lorenzo lopen we in het voorste pak (achter de "snelle" jongens). Nog voor de 2e bocht steken we Francis, voorbij en laten we ook reeds Gino achter ons (die gasten lopen zondag een marathon, dus te begrijpen..). Ik nestel mij achter Koen J, en recupereer even.. veel recupereren is er niet, het gaat snel, heel snel... Clint komt ook aansluiten, en ik geloof dat ook Johan en Peter Liekens in die groep zitten.. Voor ons valt er een gaatje met Jerry Ferguson (de profloper :-) ) ik laat hem gaan... Pas bij het ingaan van de 2 e ronde, versnel ik even, Lorenzo gaat mee (was de bedoeling) en Koen moet even een gaatje laten.. Nog voor de 3e ronde loopt Lorenzo het gaatje met Jerry toe (hij kon het niet laten, ik had hem nochthans gevraagd even te wachten...), En net na het ingaan van de laatste ronde, versnel ik en moeten die 2 mij laten gaan... Samen met een loper uit Merelbeke (Harry Lannoo), lopen we verder uit... Op 1 km van het einde krijg ik het moeilijk om het tempo hoog te houden, ik sterf... maar ik bijt door.. Met de moed der wanhoop pers ik er nog een laatste versnelling uit, maar mijn medeloper uit Merelbeke spurt mij uit zijn hielen... ik kom heel moe, maar zeer tevreden aan als 10e algemeen, in 36'28 (NIEUW PR op 10 km !!). Na mijn sterke tijd in de St Rembertcorrida van mei, loop ik er terug een hap af...De kaap van sub 36' op de 10 wenkt (misschien een doel voor 2008 ??)  Zondag wil ik ook een serieuse knauw doen uit mijn 1'23 van de halve..  Gezien de vorm, moet dit lukken....maar alles moet nog gelopen worden natuurlijk.. tot zondag voor meer nieuws !

12:52 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

NIEUWE KOERSWIJK

Gisteren hebben we gelopen in de stratenloop van de Nieuwe Koerswijk (voor het Oostends Loopcriterium)... en raad eens... als de afstand klopt : heb ik een NIEUW PR op de 10 km....

10.2 km gelopen in 36'25... is even 16,8 km/h...

verslag volgt.. 

08:06 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-09-07

HONDERDEN

In de week van de strandloop was ik er niet ver vanaf (98), deze week ging ik eindelijk over de kaap van 100... 102 km om exact te zijn.. en ik voel het, maar warempel, ik verteer momenteel de kilometers goed, buiten wat pijntjes in de kuiten (vooral rechterkuit) en wat ongemak aan de linkerachillespees, lijkt mijn voorbereiding voor die 42  goed te verlopen.. Woensdag vlammen in de wedstrijd van de "Nieuwe Koerswijk" (10.2km).. ik hoop dat ik daar mee kan met jongens zoals Johan, Clint, Francis, Lorenzo, Dirk en Koen.. want die mannen zijn al sterk bezig.. Zondag mag ik dan nog eens "den vollen pond" geven in de Halve marathon van Nieuwpoort, waar ik resoluut onder 1'24 wil duiken... Tot woensdag !

22:15 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |