15-09-07

VERSLAG wedstrijd WESTERKWARTIER

100_2994Gisteren was het "vlamtijd", een korte wedstrijd in het "Westerkwartier", dit voor een afstand van 9 km.. Vele rechte stukken, dus goed om een gelijkmatig tempo te kunnen houden, maar ook vele korte bochten, gevaarlijke paaltjes en veel borduren.. Niet echt mijn parcours préféré, maar elk jaar presteer ik hier goed... Dit jaar liep het eigenlijk niet anders.. Bij de start ging ik er iets sneller vandoor dan gewoonlijk, ik nam ook resoluut de kop van een grote groep met nog een aantal klepper bij : Koen J, Jerry, Peter Liekens, Johan Watty, Clint, Hein Destoop,Lorenzo,... eingenlijk allemaal redelijk aan elkaar gewaagd...

Bij het ingaan van de 2 e ronde (er waren er 3), liet ik even het tempo zakken, Koen nam de kop over, samen met Hein en Clint (sterk gelopen hoor !). Peter en Ik lieten ons wat uitzakken naar de staart van het peleton (temporiseren noemen ze dat...).

Bij het ingaan van de laatste ronde, plaatste Hein een demarrage, dat leek mij het moment om aan te vallen.. Samen met Peter ernaar toe en met z'n 3 probeerden we weer aan te sluiten bij Lorenzo (die was gaan "vliegen" in de 2e ronde..). Met een  hels tempo liepen we naar de aankomst en met mijn laatste krachten duwde ik er nog een spurtje uit (Peter kwam gevaarlijk dichtbij..).  Ik kwam aan als 11e algemeen en dit in 34'02 (15,9 km/h). Geen verbetering van vorig jaar, maar wel tevreden, zeker gezien het feit dat ik 5e in mijn catergorie (Heren 1) ben, waardoor ik kostbare punten sprokkel voor het algemeen klassement..

Eigenlijk was het gisteren een trieste dag...het overlijden van de beste Duathleet ter wereld kwam hard aan voor mij... Benny Vansteelandt is niet meer... Ik zal hem niet snel vergeten..benny-vansteelant01

08:06 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

snel (33'01) Eerst en vooral je hebt 33'01 gelopen volgens de uitslag en dat is 16,6km/h !
Ronde 1 was idd erg snel, ik had zoiets van (o my god, die mannen zijn geschift, maar ik wou me niet laten kennen)
Bedankt voor de aanwijzingen en me wat in te tomen, aangezien ik het moeilijk kan laten om met mijn krachten te woekeren.

Gepost door: lorenzo | 15-09-07

Unbeatable Benny Knappe prestatie in Oostende, Vince.
'tja, het onthutsende nieuws van Benny is niet alleen bij jou hard aangekomen.
Er zijn geen woorden voor ...

Gepost door: frank spencer | 15-09-07

De commentaren zijn gesloten.