10-09-07

NIEUWPOORT HALVE MARATHON

Net als in 2006, voorzag ik terug een Halve marathon als voorbereiding op mijn marathon van Eindhoven, een goede test voor de conditie (die eigenlijk al heel goed is op korte afstand..). Doel was lopen onder 1'25, sneller dan de halve van Sluis en sneller dan mijn halve marathon in 2006 in Middelkerke.

 Eerst bracht ik een bezoekje aan enkele lopers van de marathon, waaronder Gino Puystjens, Steven, Jan (zag ik even ik het geel passeren), Koen V, Francis, enz.. Ook enkele leden van mijn loopclub deden mee (Raf, Cedric - hij liep daar zijn 100e marathon !!! - Rudy, Filiep, Alain, en alle andere die ik heb vergeten..).

Om 10h45, was het dan mijn beurt. Ik had mijn kollega's uit Oostende (Jean Vranken, Pedro en Koen J) al duidelijk gemaakt dat ik traag zou starten.. nou ja traag : 4'00 per kilometer is niet echt traag, maar normaal moet ik dit aankunnen.. Maar al snel bleek dat de wind de spelbreker zou worden. Bij de eerste doortocht na 7km schudde Pedro aan de boom, we hadden teveel tijd verloren door de wind en om het vooropgestelde schema van 1'25 te halen, moesten we wel een beetje harder gaan. Jean moest lossen, ik en Koen bleven even zitten, maar nog voor km 8 had ik een klein gaatje geslegen met Koen en liep ik naar Pedro toe. In het kruisen kwam ik nog Rita tegen, die een hele sterke halve marathon liep (helemaal alleen, zonder beschutting -  dit wel onder deskundige begeleiding van Alain). Dat was dan het teken om wat te versnellen.. In de lastige strook wind op kop, schudde ik ook even aan de boom, en Pedro moest lossen... Let wel : ik liep er niet zo makkelijk van weg, want hij bleef hangen op zowat 50 meter.. Pas bij het ingaan van de laatste ronde, kon ik meer terrein nemen op hem.. Foto-PWYMFORQ
De laatste kilometer kwam meer dan welkom en nog net voor de eerste vrouw kwam ik aan op een 21e plaats in 1'24'42. Plannetje geslaagd, maar geen nieuw PR, daarvoor was er teveel wind.. Ik vermeld hierbij nog even de sterke prestaties van Koen en Pedro, 2 gasten die zeker klaar zijn voor snelle marathons te lopen (Kollega OLC-lopers : uw weze gewaarschuwd !!)

Vandaag gaan we nog wat loslopen (een goede 6km), morgen gaan we weer  opbouwen naar 2 weken van meer dan 90km,. Vrijdag hoop ik wat snelheid te vinden voor de Wijkloop van het Westerkwartier...tot vrijdag voor meer niews !

12:51 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Goed gezelschap waarin je daar loopt. 4 krakken bij elkaar. Doe zo voort jong.

Gepost door: Michael | 10-09-07

jammer géén pr , op de foto te zien sta je toch scherp hoor , met betere weersomstandigheden loop je er gegarandeerd wel één . Toch een knappe prestatie hoor . In eindhoven gaat die drie uur sneuvelen medunkt !!!

Gepost door: roadrunnerke | 11-09-07

prachtig proficiat vincent we waren inderdaad zeer rustig gestart alhoewel rustig een rondje met 4 bij de doortocht van de eerste ronde waren we iets te traag om op schema te blijven vandaar de kleine versnelling had echter niet door dat jullie niet volgden vandaar mijn verbazing dat je plots alleen naast me kwam je versnelde een paar keer maar kon een paar keer terug keren omdat het mijn eersten halve marathon was wist ik niet of de man met de hamer zou langskomen en dus mijn tempo blijven lopen en man niet tegengekomen uiteraard zeer tevreden met resultaat 1.25.22 en hopend bij volgende wedstrijden nog eens te mogen samenlopen met jou tot vrijdag pedro

Gepost door: pedro | 11-09-07

knappe prestatie die tijd neerzetten op een winderig parcours is hoe dan ook enorm straf, zeker als je ziet wie je allemaal hebt kunnen loslopen!
Proficiat!!

Gepost door: geert | 12-09-07

geen pr, maar toch... knappe bielle wih
gelijk ze in oostende zeggen

toe vriedaeghe !

Gepost door: kj | 12-09-07

De commentaren zijn gesloten.