30-06-07

KONTERDAM LOOP

start konterdam

Vuurtorenloop - 11.8 km - 43'59

het was al meer dan 2 weken geleden, dat ik nog wat had gelopen, de festiviteiten van de geboorte en de weinige uren slaap (onze dochter moet nog elke 3 uur moedermelk krijgen, en dat laat ze luidkeels weten, zodat er ook voor mij weinig rust is...), hadden zeker hun tol geëist...Al vanaf de eerste meters na de start liep ik met moeite, ik kon wel het tempo hoog houden, maar ik voelde dat ik het deze keer niet lang zou uithouden...na de eerste van de 4 ronden, moest ik al mijn naaste concurrenten voor mij dulden (Peter Hamers, Johan Rammant,...) Bij de tweede ronde kon ik nog even aanklampen, maar na de derde ronde kwam ook Clint mij voorbij en toen was het over.. Op zowat 500 meter van de aankomst, stoof nog Koen J mij voorbij.. gelukkig kon ik Francis nog achter mij houden (hij had waarschijnlijk nog die 42 in de benen), maar ver was hij niet van mij... Amai, zo afgezien tijdens deze wedstrijd.. wat 2 weken zonder training bij mij allemaal niet doet.. de 11.8 km liep ik in een "magere" 43'59". Wetende dat ik een 11 km kan lopen onder 42', is dit eigenlijk niet zo sterk..Vandaag zou ik nog wat willen loslopen, morgen een duurloopje aan de zee, maandag rust. Vanaf dinsdag neem ik terug de draad op van mijn zomerschema.  Deze zomer wil ik een basis leggen voor de marathon van Eindhoven, door wat kracht te trainen (dit door wat aan de strandlopen deel te nemen). Tot dinsdag voor wat meer nieuws...

12:16 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-06-07

MAIKE - update

vandaag heb ik eigenlijk ook wat getraind : van het stadhuis (aangifte) naar het ziekenfonds en dan nog eens via de supermarkt, daarna naar een speelgoedzaak (sorry, ik mag geen reclame maken...).... dus voldoende "kilometers" afgelegd...

Onze kleine dochter stelt het zeer goed, drinkt heel goed de moedermelk..

Dit weekend loop ik geen enkele wedstrijd, we verwachten nogal wat bezoek in het ziekenhuis... Dus mijn beste concurrenten (heren Veteranen 1) : jullie kunnen extra punten pakken in het Oostends loopcriterium.. :-)

 

22:39 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

18-06-07

MAIKE

jawel, jullie lezen het goed... het is onbegrijpelijk, maar waar... vanacht geen oog toe gedaan.. kon ook niet want vanmorgen om 1h25 was ze er :

 

MAIKE

 

wel even 4 weken te vroeg, 2,615kg, 44cm, maar kerngezond... de geboorte verliep via keizersnede..want de kleine meid lag stuit..

 

Dus beste loopbloggers : misschien geen NVV dit jaar...

21:53 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

16-06-07

VUURTORENLOOP

11.1 km - 41'20 - ..

LangeNelle

 

Koen J. had het mij al gezegd... een saai parcours.. en gelijk had ie.. enkel veel rechte stukken, veel lopen in wijken, veel borduren.. niet echt mijn stek, maar saai.. neen.. Al vanaf de start liep het heel snel. Een klein beetje mijn start gemist, maar dan toch de aansluiting gevonden bij een select groepje.. Francis, Peter Hamers, Gino, Alain,Clint,  Martin Devos,.. allemaal gasten die goed op dreef zijn.. Op een Hoog tempo liepen we de eerste ronde.. Alain moest eraf (blijkbaar een mindere dag, jammer..), Bij het ingaan van de tweede ronde, probeer ik even het tempo op te drijven, Francis en PEter blijven warempel goed hangen..  de laatste ronde gaat in en nog versnel ik even...Ik zie nu reeds dat ik nader op Sonny (concurrent in mijn klasse) en Lorenzo (sterk op dreef).. Op een goede laatste 2 km, moet Francis eraf, maar die dekselse Peter krijg ik niet kwijt... In de laatste meters klopt hij mij zelfs in de spurt (ik kan niet echt spurten, als ik er iemand wil afkrijgen, moet ik hem er af lopen met even hogere tempo's te lopen...). Uiteindelijk eindig ik in 41'20 (mijn tijd op mijn klok), sterk gezien de weinige trainingkilometers... Francis (en Peter) zijn klaar voor hun marathon, als het weer even mee zit in Torhout vrijdag, dan duiken ze zeker onder de 3 uur ! Na afloop kon ik helaas niet lang blijven....(sorry Francis, Dat weblogt-shirt zal ik zeker meenemen vrijdag...)

Ook vroegen zich al vele kollega-lopers af waarom ik nu geen Nacht loop... Wel hier de reden : Mijn vrouwtje en ik (en Wout) verwachten ons 2e kindje.. Niet dat dit echt een probleem is, maar het is wel redelijk gevaarlijk, zeker wetende dat dit voor begin juli is... Je weet maar nooit dat die kleine wat vroeger zou komen (bvb tijdens een marathon in Torhout bvb....:-)...). Mijn directe entourage wist dit al, maar zo weten jullie het ook al.. er komt dus misschien een klein "webloglopertje" bij...

09:08 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

15-06-07

Doordeweeks Duurloopje

12 km - 57'45 - H gem (140)

het gebeurt mij niet veel, maar toch... een doordeweeks duurloopje... rustig tempo gehouden, hartslag ging nooit boven 140 gemiddeld..(enkel 2 keer wel, maar dan liep ik ook wat bergop)... vanavond vlammen in Oostende.. heb er nog nooit gestart, dus heb er zeker al een PB (= personal best) op dat parcours...verslag volgt...

09:33 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-06-07

ZWEVEZELE

Vrijdag stond mijn volgende wedstrijd op het programma. De trainingen van de week lieten zich wel al voelen, want tijdens het loslopen voelde ik geen echte "punch" in de benen. Brussel zat nog duidelijk in de kleren. Na de nogal haotische start, kies ik het tempo van Molenloper Peter Demey. Het tempo is hoog maar het is doenbaar. De eerste 2 ronden (van totaal 4) lopen we nog samen, en sluiten we zelfs aan bij een groepje met nog een (onbekende) molenloper (sorry Geert, ik had je niet herkend -:)..) en Herman Bastiaans (de beste loper van Prestoloopclub uit Ichtegem). Bij het ingaan van de 3e ronde, moet Peter lossen, ik draai even het gas open na de bevoorrading, maar mijn 2 overige metgezellen blijven hangen.. De laatste ronde gaat in en Herman drijft het tempo op, dit net als we de (één van zovele) hellingen opgaan. Ik moet lossen en ze krijgen 5 à 10 m. Uiteindelijk kom ik aan in 35'06 (9.6 km) en dit op een 30e plaats (17e in mijn categorie). Na rondje loslopen, 2 lekkere Leffe's keerde ik dan huiswaarts.

Oh ja, op zondag liep ik natuurlijk nog mijn wisselduurloopje van 24 km (dit in net geen 2h00 - incl 5 versnellingen van 5 min..)

Volgende week geen wedstrijden op het schema, wel verder te werken aan de snelheid, die - ondanks dat ik ouder wordt - steeds beter wordt.. Loop ze !

12:30 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |