28-05-07

BRUSSEL...

Zondag - Brussel - 20km - 1'20'05 (Hgem 175)

Het is al jaren mijn wedstrijd "préféré".. het mooiste stadsparcours, de lastige stukken vals plat en de sfeer...ongeloofelijk... dit jaar was het niet anders. Samen met mijn schoonzus vertrok ik zondag naar Brussel. Rond 12h30 hadden we al een geschikte parkeerplaats gevonden niet ver van de Koninklijke Militaire School...Nummers opgehaald (ik had nr 498), wat lichts gegeten en dan even gaan loslopen in het bos.. geen super gevoel in de benen, ik voelde dat ik het vandaag lastig zou krijgen...Rond 14h00 vertrokken we naar onze startboxen en maar goed dat ik zo vroeg was, wat een pak volk zeg !!. Met enige vertraging kwam ik in mijn box, waar de organisatie al de anderen nummers (+1000) hadden bijgevoegd en waardoor er een grote groep al stond.. geen opwarmen meer mogelijk dus. Na het kanonschot (ik schrik er nog elk jaar van..), op weg... de start verliep - zoals elk jaar - tumultueus... In de verte (na passage over de matten) zag ik wat lopers van "De Olifant" uit Oostende, en met een zware inspanning spurtte ik hen tegemoet.. Met dit mooie compacte groepje begonnen we aan onze inhaalroute.. Alain en Gunther op kop, ik erachter, Ronny en Stijn volgden, Gino volgde verrassend goed...Voor het Koninklijk Paleis ging Gunther er al vandoor... Alain en ik kozen bij de eerste bevoorrading de wat rustige rechterkant, en daarna doken we de tunnels in.. bergop liep ik rustig (maar toch snel hoor..), bergaf hield ik mij ook nog wat in, zeker gezien wat er nog komen was. Even na het ingaan van het bos, beslis ik even wat het tempo te verhogen... Gino blijft mij volgen, Alain en de rest moeten eraf...Even voor 9 km hebben Gino en ik onze maat Gunther te pakken... 10 km passeren we in 41'10 (bruto) (netto zou ik passeren in 39'11 - eigenlijk te traag)... Op  de Avenue Fr. Roosevelt, hou ik even de benen wat stil, ik krijg schrik dat ik met dit hoge tempo straks zal stilvallen.. op dit stuk vals plat steken heel wat lopers mij voorbij..Daarna gaat het wat bergaf en na de bevoorrading maak ik mij op voor de laatste klim aan de Tervurenlaan... Ik begin steeds meer te versnellen, ik haal steeds meer lopers in - veel van hen hadden mij eerder ingehaald - bijna boven hoor ik nog Ruthje (en ik dacht ook Julie gehoord te hebben), mijn naam roepen (sorry dat ik niet direct reageerde, maar ik zat echt vol gas te geven, en dan is er niet veel adem meer over zulle...).. Ik ben blij dat ik Generaal Montgommery zie, en met de moed der wanhood probeer ik er nog een spurtje uit te persen... Eindelijk kom ik dan aan in 1'20'05.. een Nieuw PR op dit parcours. Alleen jammer dat ik zo begon te twijfelen aan mezelf tussen 10 en 16 km.. bang om stil te vallen.. maar eigenlijk mag ik heel tevreden zijn. Ik loop dit jaar een betere tijd dan vorig jaar (zowat 1'04" er af), en dat toen ik vorig jaar in volle voorbereiding van een marathon zat (dan heb je meer uithouding nl...). Oh ja mijn Schoonzus liep haar eerste 20 km in 2'13'39.. als dat ook geen glansprestatie is !!

13:08 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

20-05-07

VERSLAG Kiegnaertloop

Vrijdag 18 mei - 9km - 33'20 (20e algemeen)

start keignaertloopna de redelijk zware training van woensdag toen ik 6 x 1000 had gelopen (met gemiddelde tijden van 3'50 à 3'40), had ik vrijdag bij de start van de Keignaertloop nogal wat last van stramme benen. De start was echt supersnel.. de eerste kilometer moet ik ergens rond 3'20 gehangen hebben.. zosnel, dat hou ik nooit vol...een goed groepje om mee te starten kon ik zo niet vinden, want mijn gewoonlijke '"loopsneltrein" Alain, was er al vandoor en ik voelde dat ik niet zomaar dat gaatje zou toelopen...Ondertussen was ik al Koen J gepasseerd, die de dag ervoor eventjes de 10 km in Gent gaan lopen was.. (amai, je moet het maar kunnen, 2 wedstrijden op evenveel dagen..).. Mijn wedstrijd verliep eindelijk nog redelijk.. ondanks de vele wind en lastige grasstrook, kon ik aanklampen aan het groepje "Poppe".. halfweg de 2e ronde plaatste ik een eerste versnelling, en bij het opdraaien van de rolschaatspiste, nam ik wat afstand.. Enkel Hein Destoop (sterk man !) kon mij bijbenen en samen liepen we de derde ronde in...af en toe liet ik Hein de kop doen, en dan nam ik weer even over van hem.. We hadden een goede verstandhouding... Bij de laatste doorkomst over de grasstrook, moest ik Hein laten gaan, hij liep echt sterk.. Ik klampte niet verder meer aan en eindigde zo op een 20e stek in 33'20 (gem 16,20 km/h). Na afloop van de wedstrijd kwam ik ook nog bloggers Clint, Francis, Lorenzo, Dirk en Werner tegen.... 

De rest van het weekend stond vooral in het teken van de communiefeesten.. veel lopen is er dus niet gebeurt... Wel kon ik zondag nog de tijd vinden om in het stralend ochtendgloren een rustig duurloopje (met incl 5 versnellingen) van zowat 20 km afwerken (dit naar het schitterende Bos van Wijnendale). Zo komt mijn weektotaal op een goede 41km. Het volgende doel is nu de 20 km van Brussel, zondag. Als het weer even meezit, wil ik toch wel gaan voor een tijd onder 1'19... Hierbij nog een actiefoto van vrijdag..

keignaertloop 1

 

21:00 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

13-05-07

Duurloopje

Zondag 13/05 - Duurloop 20 km - 1'48'29" - H gem 134

Deze morgen vroeg uit de veren..tegen 8h00 stond ik al in Diksmuide om de Frontentocht, een wandeltocht met keuze uit diverse afstand, te gaan bedwingen.. Mijn keuze viel op de 20 km, dit om toch wat kilometers te malen, maar dan ook niet teveel, zeker gezien dat ik vrijdag niet kon loslopen na de Corridag (wat een hondeweer na de wedstrijd, amai..). Samen met 2 lopers van Torrac, liep ik mee met hun tempo tot halfweg. Tegen een rustige hartslag van 128 (hoger ging ik echt niet), passeerden we de mooiste plekjes van Wouwen, Klerken en omstreken. Aan het Spaarbekken in Woumen, scheidden onze wegen :  zij liepen verder de 35 km, ik keerde terug naar Diksmuide. De regen viel de laatste kilometers met bakken uit de hemel (amai die 2 andere gasten...), maar het kon mij niet veel deren. In een rustige 1'48, was ik terug aangekomen op mijn plaats van vertrek. Hieronder dan de planning voor volgende week :

maandag : rust

dinsdag : 6 x 1000

woensdag : rust

donderdag : 12 x 200

vrijdag : Zandvoorde - Keignaetloop (wedstrijd Oostends Loopcriterium)

zaterdag : rust

Zondag : wisselduurloop van 19 km in mijn streek.

Loop ze !

22:06 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-05-07

CORRIDA - NIEUW PR !!

vrijdagavond, 19h45, de start van een grote meute lopers in Torhout... de Corrida komt op gang... Ik probeer op een redelijke manier heel wat trage lopers voorbij te steken. Maar het gaat snel, heel snel.. de eerste km passeer ik in 3'25 ! Een 100 meter voor mij zie ik Alain (kollega loper uit het OLC) en Francis voor mij lopen.. ik loop met veel moeite het gat toe. Buiten adem blijf ik een kilometer of 2 bij hem. Samen met hen haal ik nog bloggers in..Koen en Achieltje waren goed op dreef, maar even halfweg de Keiberg loop ik hen voorbij... Op de top van de Keiberg, draaien we naar het Groenhovebos, nu gaat het bergaf.. Mijn groep blijft redelijk compleet, ik krijg twijfels of ik dit snelle tempo kan vasthouden (4 km passeer ik rond 14'..). Na een korte rechtse bocht draaien we het bos in (5km), en ik versnel even. Een loper van Dapalo steekt mij rechts voorbij en ik verkies zijn tempo te volgen.. het groepje valt uiteen.. na de bevoorrading aan 6km, sla ik een gat van 10 meter, een aantal lopers uit de groep proberen naar mij te komen, maar ik hou afstand.. Aan 7 km neem ik meer dan 100 meter en ik begin de lopers voor mij in te halen.. ze zitten er redelijk door, ik versnel nog, en passeer de 9 km rond 33'30 (nog nooit zo snel gelopen..!). Ik weet dat ik nu al mijn parcoursrecord van vorig jaar zal breken, maar een snelle 10 km zit er ook nog in.. ik geef alles de laatste meters en voel dat ik serieus in het rood loop...Ik kom aan in 36'41 !! Een Nieuw PR.. en dan nog voor wat één... zomaar even een verbetering van meer dan 30 sec over 10 km...Na de wedstrijd had ik het gevoel dat ik nog sneller kon..

Na afloop heb ik echt genoten van die Bruine Leffe,(dank u wel voor het traktaak Koen, die krijg je zeker nog terug !!). Aan alle bloggers (Frank, Betty, Werner, Sjarlot, en diegenen die ik heb vergeten...) dank u , Bruno veel dank om samen met mij in te lopen, het heeft zeker goed gedaan...

corrida_0073

21:40 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-05-07

TRAININGEN ??

het is al een tijdje geleden dat ik nog wat op mijn site heb geplaatst... het werk houdt mij momenteel nogal bezig.. er wordt nog gelopen, maar de tijd is er niet altijd meer om alles te posten..

 

Na de wedstrijd in Gistel op 1 mei, is er sindsdien nogal wat getraind... terug de nodige intervallen (400'etjes) en 't was  nodig, want ik vond dat ik nogal wat snelheid te kort kwam na de marathon van Rotterdam...

 

De planning voor deze week ziet er nog als volgt uit :

Maandag : rust

Dinsdag (gisteren) ; normaal 6 x 1000, maar door teveel werk en wat laat thuis, is er niets meer van gekomen

Woensdag : rustdag

Donderdag(morgen) : 8 x 400

Vrijdag : St rembertcorrida (allen daarheen !)

Zaterdag : rust

zondag : een wisselduurloop van 1h30

 

zo haal ik dan toch nog een kleine 40 km deze week..Volgende week moeten er meer km's gemalen worden.

Oh ja, Ik ben nu Officieel ingeschreven voor mijn volgende marathon van 2007 : nl de Marathon van Eindhoven. Dankzij mijn Nederlandse licentie (ik ben lid van de KNAU) en mijn eigen chip, kon ik voor 23€ mijn registeren.. Vanaf Eind augustus beginnen we aan de trainingen..

21:46 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |