22-04-07

ST JAN

Zondag 22/04/07 - ST JAN (olc) - 9.7 km - 39'08

na deze morgen te hebben genoten van de schitterende "live coverage" van de London Marathon, was het deze namiddag nu mijn beurt, om het beste van mezelf te geven... door de drukte op het werk, had ik na mijn avontuur in Rotterdam, nog geen meter getraind.. dus deze wedstrijd in St Jan, was mijn eerste heroptreden na de 42 km... De benen voelden tijdens het loslopen goed aan, geen stijfheid of iets te merken... Al van bij de start legde ik er serieus de pees op... 9 x over de "Soldatenberg", de enige helling in Oostende... de eerste passage kon ik warempel goed verteren.. ik liep makkelijk mee met mijn naaste concurrenten...Koen en Francis waren voorzichter gestart en gelijk hadden ze.. het was er redelijk warm en op zo'n specifiek parcours, start je beter rustig dan vollen petrol... na de eerste ronde, die ik redelijk kon verteren, begon ik aan de tweede lus, deze met al iets meer moeite.. de marathon zat blijkbaar nog in de kleren... Sonny Matton - een concurrent voor mijn klassement H2 - klampte heel goed aan, en nog voor het ingaan van de laatste ronde, stak hij mij voorbij... Even beet ik mij vast in z'n kuiten, maar de laatste 2 kilometer moest ik hem laten gaan... normaal heb ik nog een laatste "shot" over, maar deze keer niet...na een lange spurt, kwam ik eindelijk aan op een 40e plaats algemeen in 39'08, niet slecht zeker na die zware marathon...

Ondertussen ben ik nu ook al bezig met de planning voor de rest van het seizoen. Mijn eerstvolgende belangerijke wedstrijd is nu de 20 km van Brussel, waar ik mijn Pr op de 20 onder 1'20 wil brengen.. ambitieus ?? ... ik weet het nog niet, maar gezien de conditie de laatste tijd, is dit mogelijk... Een ander ambitieus plan is mijn snelheid op de korte afstand verbeteren.. ik wil ook die Pr op de 10 km nog wat aanscherpen, en dat is dan het doel na Brussel... Geen Nacht van Vlaanderen (of toch geen 42 km ), de eerstvolgende marathon is pas in Oktober... in de gezelligste stad van Europa : Eindhoven ! Tot morgen voor meer nieuws !

22:19 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

StJansloop Sonny Matton niet onderschatten hoor (maar dat doe je ongetwijfeld niet) Voor de rest... weer goed gelopen hoor Vince ! Die trappist staat klaar op de volgende !!!!

Gepost door: kj | 23-04-07

St-Jansloop Sterk gelopen Vincent na je zeer zware marathon!
Doe zo verder en je komt zeker onder de drie uur!

groetjes

Johan

Gepost door: Johan | 23-04-07

gistel doe je mee dinsdag 1 mei in Gistel?

Gepost door: Koen | 24-04-07

De commentaren zijn gesloten.