18-03-07

VERSLAG - halve marathon SLUIS

Zondag - 21 km - 1'25'00 (H : 177 gem) - 77e algemeen

Vandaag was het zover, mijn laatste belangerijke test voor de marathon van Rotterdam....Een dag eerder had Samuel Wanjuri het wereldrecord op de 21 km al wat scherper gezet (zie hier het artikel), maar zo snel ben ik niet, en zal ik ooit nooit zijn... Deze morgen was het opstaan niet echt leuk : 1 blik naar buiten en ik wist genoeg, geen PR voor mij vandaag.. echt zin om te lopen had ik eigenlijk niet.. Bij aankomst in Sluis, scheen al de zon, de eerste blogger die ik er zag was Koen J, later was het ook nog een leuk weerzien met Francis, Sven, en Koen V... ook ontmoette ik nu eens Bruno, Michael, Frank Spencer, Bartman, Geert, Julie en Ruthje en sorry voor alle anderen die ik heb vergeten...De wedstrijd zelf dan.. Bij de start zag ik Sven en Francis wegvliegen.. de eerste meters door het centrum van Sluis waren verraderlijk en gevaarlijk (veel paaltjes en blokken..), maar van zodra we het kanaal richting Oostkerke opdraaiden, had ik die 2 al te pakken... even wou ik tesamen met een "roadrunner uit Torhout" een gaatje slaan, maar het verstand haalde even de bovenhand.. de wind was hier nu al hard in de weer om het een zware wedstrijd te maken.. na een goede 7 km (28'30) het verlossende keerpunt.. vanaf hier ging het terug windachter naar Sluis.. vanop de kop probeerde ik weg te geraken bij de grote groep lopers achter mij (waaronder Sven en Francis)... pas na de bevoorrading (na 11 km) kon ik pas een gaatje slaan met Sven (we liepen toen al regelmatig km's in 3'50 !!)...Eénmaal de brug over het mooie kanaal over, en dan begonnen we aan de laaste "zware" lus rond Sluis.. het eerste deel tot aan km 17 was windachter, ik maakte daar gebruik om even te "rusten" (tempo lag wel onder 4'00 per km), en raar genoeg passeerde ik de 17 km in 1'07'38, een verbetering van mijn halve marathontijd zat er nog in...maar toen kwam het : ik had mij gelukkig nog bij een groepje voor mij genesteld, en dat moest ook wel, de laatste 3 km waren pal windop, en dat in een regio waar er geen bescherming is... dus beuken tegen de wind... af en toe nam ik even de kop en liep ik met de moed der wanhoop een aantal lopers is... zelfs een fietser staken we voorbij (hij kon wel niet op zijn fiets blijven zitten, zo veel wind was er !).. pas al we terug tussen de stadwallen waren, viel de wind even weg, en begon ik samen met de andere lopers uit die groep te spurtten.. een spurtje van een goede 800 m... Moe maar wel tevreden (gezien het weer) kwam ik aan in 1'25.. het vooropgestelde doel was gehaald.... in vergelijking met vorig jaar, heb ik het gevoel heel wat verder te staan dan tijdens de voorbereiding voor Eindhoven.. zou die 3uur grens nu toch eens te breken zijn ??? Morgen neem ik rust, en zal ik eens de verslagjes van mijn "medeslachtoffers" nalezen....

21:56 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Knappe tijd De muur van 3 uur gaat er zeker aan. Met je tijd van vandaag heb je dat bewezen.

Gepost door: Harmsie | 18-03-07

Doe maar!!! Jij de drie uur ... dan moet ik de vier uur!!!

Gepost door: Koen | 19-03-07

Slopen... die muur van drie uur en wie weet doe ik dat de week nadien dan ook, je weet al dat ik nooit écht veraf ben. Het was overigens weer heel gezellig! Sportieve groeten!

Gepost door: Sven | 19-03-07

Wind Pas op Eindhovenaars een uitgewaaide in topvormlopende Vince komt eraan
Schonen tijd

Gepost door: Byrntie | 19-03-07

3 uur Die muur van 3 uur zal je doorklieven als boter...
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 19-03-07

muur? welke muur?? komaan zeg ... zoals jij tegen de wind hebt liggen beuken is die 3 u geen muur meer, maar hooguit een fait divers op weg naar je PR in Rotterdam!

Gepost door: geert | 19-03-07

even uw aandacht... Vince, ik wil niet té euforisch klinken maar : SCHITTERENDE prestatie man ! Bravo !

Gepost door: kj | 19-03-07

Eerste plek! Ha Vince, leuk om je ontmoet te hebben. Je hebt de eerste plaats ophet weblogpodium gehaald gister!
De muur van 3 uur...waar heb je het over, die muur is al lang geleden afgebrokkeld!

Gepost door: Petra | 19-03-07

ook van mij een welgemeende.. proficiat voor die sterke tijd gisteren in Sluis gelopen ! Rekening houdend met de omstandigheden lijk je me meer dan klaar te zijn om de 3uur-grens te doorbreken ! Succes alvast ermee,

Gepost door: Steven | 19-03-07

Sluis Leuk om je eindelijk eens ontmoet te hebben in Sluis, Vince.
Je hebt bewezen dat de conditie “pico bello” zit voor Rotterdam.
Op naar de magische grens van die drie uren …

Gepost door: frank spencer | 19-03-07

sluis Met zo'n weer die eindtijd lopen da's petje af man!
't gaat gebeuren in Rotterdam!

Gepost door: johan | 19-03-07

rotterdam de snelheid is duidelijk OK. Nog enkele lange duurlopen en rustige weer in Rotterdam en je staat volgend jaar in de Runners-jaarlijst -3u . PS: verschiet niet teveel kruit tijdens de 10km-wedstrijden van de volgende weken.

Gepost door: patrick | 19-03-07

Knap Om zulke tijd te lopen in toch wel vrij extreme omstandigheden.

Gepost door: marc | 20-03-07

sterk ... ... hoe je gelopen hebt. Die 3-uur barrière gaat er ongetwijfeld aan. Leuk om je ook es 'live' gezien te hebben. Tot nog es !

Gepost door: Bart | 20-03-07

Ik heb net je verslagje gelezen van Sluis.
Aan de tussentijden te zijn dacht ik dat je in mijn buurt liep en in de uitslag zag ik dat ik 1plaatsje en 1sec voor jou was :)
Ik had een blauw teneu aan van de Krekenlopers
Aan je PR te zijn op alle afstanden zie ik dat we bijna exact dezelfde conditie hebben.

Gepost door: Heerwegh Johan | 24-05-07

Sluis Ondertussen ook men blog gemaakt

Gepost door: Johan | 07-06-07

De commentaren zijn gesloten.