04-03-07

10 MILES...NIEUW PR !!

16 km - 1'03'30 - H : 180 (gem)

tenmilesVandaag was het weer zover.. de klassieke opener van het wegseizoen : de Ten miles Oostende-Brugge. Aan start stonden zowat 1400 lopers, de meeste waren ongerust over de windrichting.. ik was er ook zo één van.. tijdens het loslopen tesamen met mijn buur, merkte ik dat het zwaar zou worden : wind opzij in het nadeel...een record leek mij nogal veraf... Ook voelden de benen niet zo super aan, alles zat nogal redelijk "vast", iets dat normaal is gezien de trainingsarbeid deze week.. Iets voor 11 verzamelden dan alle lopers in de startbox, en ja en wie waren er ook : Koen, Koen J, Sven, Clint, Francis... en alle anderen die ik heb vergeten...Vanaf de start kozen een aantal concurrenten van het Oostends Loopcriterium al het hazenpad... ik bleef wijselijk "rustig" mijn tempo houden.. nou ja rustig, tesamen met Francis passeerden wij de 2 km in 7'31.. heel snel eigenlijk voor een wedstrijdbegin..Clint bleef goed achter ons lopen, ik toonde hem af en toe waar hij moest zitten om uit de wind te blijven.. en wind dat er was... amai...Francis en ik bleven elkaar regelmatig aflossen tegenwind, spijtig dat er in onze groep weinig medewerking was...na 6 km vond ik het welletjes : ik vond dat het even niet snel genoeg ging, en besliste om zelf het gaatje toe te lopen naar een groepje voor ons.. helaas (en dat meen ik echt) moest Francis lossen...aan km 8 - bij de bevoorrading - greep ik snel een bekertje water, en terug liet ik het groepje voor wat ze waren en met een kleine versnelling kwam ik bij een andere bende.. aan de brug in Varsenare (11 km) terug even de gas open, en zo kwam ik de laatste 5 km bijna alleen te zitten...enkel een sympathieke kerel in 't zwart bleef bij mij.. afwisselend liepen we uit elkaars wind en samen snelden we naar de aankomst. Ik haalde zelfs nog een aantal concurrenten in voor het Oostends Loopcriterium... met een kleine spurt bleef ik hem voor...en zo eindigde ik in 1'03'30.. een nieuw PR.. Ik had dit helemaal niet verwacht. Indien er geen wind was geweest, had ik zeker onder 1'02 gelopen...Aan de aankomst zag ik nog Sven, Koen, Koen J en Francis die zeker ook sterk hadden gelopen.. eigenlijk heeft iedereen zijn best gedaan vandaag ! Met deze wedstrijd erbij kom ik aan 80 km, en dat begin ik te voelen..Wat ik ook heb gemerkt, is dat ik extra gas kan geven, ook al heb ik al een hoge hartslag, de intervallen hebben al goed hun werk verricht Volgende week gaan we over de 80, richting 100. Record nr 1 van 2007 is al binnen !!

21:07 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

proficiat met uw nieuw pr , 1h03'30'' is al een scherpe tijd , volgend record de marathon ?

Gepost door: roadrunnerke | 04-03-07

Het eerste PR Proficiat Vince met je eerste PR van 2007, het zal zeker niet het laatste zijn. Misschien dat we elkaar in Sluis tegen het lijf lopen ;-)

Gepost door: philippe | 05-03-07

DIKKE PROFICIAT ! Jawadde Vince, je hebt weer fantastisch gepresteerd ! Goed gedoseerd en dan nog op't laatste uithalen ! mooi mooi mooi....

Gepost door: kj | 05-03-07

Leuk Heel leuk weerzien, en prima wedstrijd! Tot binnenkort!

Gepost door: Sven | 05-03-07

PR proficiat met je PR Vince, een zeer knappe prestatie!!

Gepost door: Ruthje | 05-03-07

Eén, twee, drie ... In Sluis volgt PR nr. 2 en in Rotterdam PR nr. 3
Goe bezig, proficiat met je prestatie tussen Oostende en Brugge.

Gepost door: frank spencer | 05-03-07

dat doet deugd een PR lopen doet altijd deugd. Knap gedaan !
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 05-03-07

pr Knap pr gelopen, en hopelijk volgen er meerdere dit jaar!

Gepost door: johan | 05-03-07

pr proficiat met je pr, en in toch wel winderige omstandigheden
ik denk dat jij mijn haas wordt in Rotterdam!
is die 180bpm echt het gemiddelde?

Gepost door: wim | 05-03-07

pr 10 mijl Heel sterk gelopen van je doe zo voort. Ikzelf ging een eindje mee maar het was al weer snel gedaan met me. Heb er alles aangedaan voor de schade te beperken dan maar voor 1u06 maar twas een 1uur 07min 51sec. Een heel slechte dag had me nogthans goed voorbereid ik vond de goede benen aan geen kanten. hehe net het gevoel van een nu club brugge fan. Alles komt wel weer op de hermesloop voor me hopelijk toch?

Gepost door: clint | 05-03-07

De commentaren zijn gesloten.