27-02-07

RUSTEN

Maandag niet gelopen...vandaag dinsdag ook niet gelopen...niet echt volgens schema... ik ben een beetje aan het zondigen...wegens technisch mankement aan mijn Harley Trapperson, is heel het schema overhoop...vanaf morgen moet het terug lukken... extra rust is zeker geen schade, ik heb geleerd uit het verleden, dat dit ook eens moet in zulke zware schema's...tot morgen !!

20:52 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-02-07

WEEKOVERZICHT

Deze week zijn we in week 3 van ons trainingsprogramma voor Rotterdam... het doel is nu vooral kilometers opstapelen, maar prive verplichtingen, hebben het geheel wat overhoop gehaald...hierbij het overzichtje :

Maandag : 6 km losgelopen - 30'53 - Hgem  : 154 (door 3 versnellingen)

Dinsdag : 16 x 200 m (gem 0"41 gelopen)

Woensdag : 10 x 400 m (gem 1'28")

Donderdag  : 6 x 1000 m (gem 4'09') - bewust gelopen op marathontempo

Vrijdag  : rust

Zaterdag :  een "gewone" duurloop (= 1 vast tempo zo lang mogelijk, en traag), gelopen van 32 km..dit gelopen in regen en wind.. echt typisch Belgisch weer..afgehaspeld in 2'34'42, gem H : 150...incl 5 x 50 m spurt op het einde (om de benen terug goed soepel te krijgen)

Zondag  uitzonderlijke rustdag...wegens familiale verplichtingen, was er geen lopen mogelijk...

Zo komt dit weektotaal op een goede 69 km, eigenlijk een 10 km te weinig, hopelijk krijg ik het vanaf morgen niet te lastig, want dan moeten de kilometers boven de 80 geraken...loop ze !!

22:23 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-02-07

DUURLOOP 25 KM..

duurloop - 25km - 1'54'37 - H gem : 151

Deze morgen zoals gepland...25 km duurloop...de keuze viel op een wandeltocht in Oostende, heel mooi parcours... de eerste 8 km vanuit Duin en Zee het strand op richting De haan...In de Vosseslag een kleine ronde rond het gekende dorp en daarna liep het terug naar Bredene over landelijke wegen...eens in Bredene kreeg ik nog de laatste kilometers over de kaaien van de Oostendse haven voor de kuiten...de laaste meters liepen langs het mooie en pittoreske Fort Napoleon, een heel zwaar stuk door de duinen...na 1'54 was ik terug op de plaats van vertrek... conditie zit goed en met deze duurloop komt mijn weektotaal op 66 km.. volgende week wil ik over de 80 gaan...tot binnenkort !

18:38 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-02-07

MORNING INTERVAL..

Deze week zijn we al redelijk op weg om vlot over de kaap van 60 km te komen...volgens mijn schema moet ik binnen 2 weken al tegen de 100 km zitten (tijdens de week van de ten miles Oostende-Brugge zou ik al rond 104 km lopen..)

Deze week al wat pittig getraind :

maandag rust

dinsdag : heuveltraining (2 x 20 min in / uitlopen + 5 x 200 heuvel op aan tempo 5 km + 5 x 200 m terug joggen.)

woensdag : 10 x 400 m (à 1'27-1'30)

donderdag : 14 x 200 m (à 44" - 37")

vrijdag rust

zaterdag : deze morgen in alle vroegte (met een bijna lege maag) de lange intervallen afgewerkt (6 x 1000 tegen sub 4'00 - alle series moesten onder 4'00 en dat ging heel goed, gemiddeld liep ik 3'55...)

Morgen duurloop in Oostende (26 km over strand, duin en polderwegen)...Zo komt mijn weektotaal op 67 km... niet slecht hé..loop ze !

13:45 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-02-07

ZIEKJES...

Van de (snelle) wedstrijd in Oostende vorige zondag, heb ik blijkbaar iets overgehouden..maandag was het rustdag, maar vanaf 's avonds begon het : snotteren en niezen, hoesten, enz... enfin, al het leuke van een echte zware verkoudheid...

Dinsdag werkte ik nog - met weinig moeite - de intervallen af ( 8 x 400 gelopen à 1'32 gemiddeld).

Woensdag kon ik de korte intervallen doen (12 x 200 à 37" gemiddeld) en warempel genoeg, deze liepen ook heel vlot.

Donderdag wou ik dan de lange intervallen doen (de gekend 1000'tjes), maar het hoesten werd te erg...ook stak er een licht koortsig gevoel de kop op... niet lopen dus en dat heeft geduurd tot zaterdag..Voor de zekerheid nam ik dus onverwacht 3 dagen rust...Deze morgen in het pokkeweer (hier aan de kust windkracht 6 à 7, en een hoop water uit de lucht), werkte ik dan mijn duurloop af...en die liep ook terug verrassend vlot. In Middelkerke liep ik er een wandeltocht over 24 km, ideaal als duurloop van 2h00. Een eerste korte lus door het stadscentrum, en dan via de duinengordel (weliswaar over verharde wegen) liep het parcours naar Lombardsijde. Na die controlepost, liep de tocht over het mulle zand, dit richting Nieuwpoort.....en dit met veel beuken tegen de wind (even H 175 !!)...gelukkig mocht ik na een goede 2 km afslaan, dit over de gekende Camping Cosmos, nu helemaal verlaten en volledig ingepalmd door de duinen...cosmos2Zo liep het parcours terug richting Lombardsijde, waar de voorlaatste controle was. Hierna liep ik verder richting Middelkerke, dit terug over het strand maar nu wel windachter... een heel stuk, maar gek genoeg liep ik heel vlot over het zand (H gem : 150 !!)..Even na het Casino van Middelkerke, draaide mijn parcours (24 km), weg van Middelkerke om nog een kleine lus te maken in het polderland... Na 24 km kwam ik aan in een matige tijd van 2'01'49, een mooi gemiddelde van 11.82 km, zeker niet slecht voor een duurloopje.... De verkoudheid is nu al helemaal uit mijn lijf en de goesting om terug te gaan lopen is er weer...Mijn weektotaal bleef nu steken op een matige 41 km...volgende week lopen we 6 dagen op 7 om zo wat over de 60 km te komen...tot morgen !

18:30 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-02-07

T SAS

Zondag - Wedstrijd ' t SAS (OLC) - 6 km - 22'23

Deze morgen was het zover, mijn eerste wedstrijd van 2007,...traditioneel de loopwedstrijd in Bredene Sas, de opener van het Oostends Loopcriterium...na wat loslopen, en wat getater met de collega's van mijn loopclub, stipt om 10h20 van start...Al na de start zag ik dadelijk dat Francis en Koen er snel van door waren.. ik bleef wijselijk bij Johan Rammant lopen, vorig jaar was hij zowat mijn gelijke in het criterium...na de eerste rond (en tevens laatste ronde) waren Francis en Koen al allebei een goede 150 meter voor mij uit gaan lopen...blijkbaar liep het bij mij vandaag niet zo lekker (zouden die pintjes van vrijdag wat hebben achtergelaten ???), want bij het ingaan van het laatste stuk langs de Spuitkom, moest ik mijn opmars naar het duo lossen...een historisch moment dus voor Koen, hij was dus voor mij geëindigd..(proficiat makker !!). Ook Francis had heel sterk gelopen en moet iets rond 22'00 gelopen hebben over deze korte afstand (chapeau zulle !). Aan de aankomst zag ik dat ik 22'22 had gelopen, een kleine verbetering van 1'20 tegenover vorig jaar (rekening houdende met de tijdscorrectie in 2006).. de conditie zit blijkbaar beter dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip, maar mijn concurrenten (Francis en Koen) zijn er ook serieus op vooruit gegaan...Maar het seizoen is nog vroeg, en deze korte wedstrijden zijn mijn hoofddoelen niet....Morgen begint week 2 van de marathontraining voor Rotterdam.. loop ze !

21:56 Gepost door VINCE in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |