05-06-06

DUURLOOPJE

30KM - 2'35'57 - H 148 (gem ) - H max (173)

zondagmorgen liep ik mijn laatste lange duurloop van minimum 30 km (voor de marathon natuurlijk)... In Aartrijke (op 5 km van mijn deur) was er een mooie wandeltocht, waar ik koos om al lopend de langste afstand - 30km- af te leggen : de perfecte duurloop... Na de inschrijving, begon ik aan mij rondje in het mooie houtland...Na een klein kronkeling rondje van 6 km rond Aartijke, de eerste controlepost...Daarna ging de weg verder door het omliggende boerenland van Aartrijke, op weg naar het gekend Kasteel D'Aertrycke... Een prachtige omgeving om hier te joggen...Aangekomen in Wijnendale, bij de volgende controle..(Ik had ondertussen al 10 km in een rustige 48 afgelegd...) Daarna vervolgde het parcours zich naar Torhout en het ommeland....via veel draaien en keren (en enkele up en downs), kwam ik aan in het bos van Wijnendale (waar vroeger Maria van Bourgondie van haar paard is gevallen...) Ik liep in elk geval nog soepel als een paard, ook de zware helling aan het kasteel kon er nog bij (hier hartslag 173)... daarna draaide ik terug de oude spoorweg op, om zo terug te komen bij mijn volgende kontrolepost (18 km afgelegd)...Na een korte pauze, vervolgde ik mijn training...na een stukje onverhard kreeg ik het wat lastiger, maar ik ben nogal een doorbijter...Via een mooie strook door een stukje bos (die ik als streekbewoner zelfs nog nooit had gezien), kwam ik terug aan in Aartrijke, waar een terug nog een kleine ronde van 4 km rond het dorp moest gedaan worden : maar merde, hier kreeg ik het hard te verduren ; veel bergop en bergaf , korte bochten, .... amai mene frak...hier was het puffen, zeker na 26 km zoveel korte hellingen op en af, dat kan hard aankomen..Uiteindelijk kwam ik moe (maar zeker voldaan) aan, bij mijn vertrekpunt. Het is de eerste keer dat ik echt moe was na een lange duurloop. Meestal ben ik helemaal niet moe of vermoeid na zo'n lange trip, maar deze keer had ik toch af en toe goed de gas opengedraaid en daardoor had ik het wat lastiger... Deze week gaan we ons goed beginnen verzorgen en rustige loopjes doen.. niet veel meer forceren. Nu wordt de rust belangerijk... Goed, morgen meer nieuws.

 

20:58 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

amai wat een duurloop, in een serieus tempo. Duidelijk in vorm voor de nacht. Succes.

Gepost door: johan | 05-06-06

Wandeltocht Die wandeltochten, doen er daar eigenlijk veel lopers aan mee ? Waarschijnlijk niet hé... But anyway, 'tis wel een prachtig alternatief om eens een ander parcours te verkennen. Cheers.

Gepost door: kj | 06-06-06

schitterend idee om te lopen tijdens zo'n wandeltocht. Maandag het parcours van de Nacht ontdekt .. miljaar : serieuzen toebak!

Gepost door: Koen | 06-06-06

De commentaren zijn gesloten.