28-05-06

2 WEDSTRIJDEN....(EN 1 PR)

zaterdag - 11.4 km - 47'07 - H : 173 (gem)

ik moest mij zaterdag toch even reppen om er te geraken...snel even de kleinen afgezet bij familie (Jessy moest gaan werken), en ik dan snel naar Oostende om deel te nemen aan de wijkloop van de "Nieuwe stad" in Oostende... een mooi gevarieerd parcours van 11.4 km.. Al voor de start kwam ik veel bekenden tegen van het criterium en ook Koen, die net een voetbaltornooi achter de kiezen had (amaai, da's pas een echte topsporter zeg...!!). Bij de start, nam ik het zekere voor het onzekere en wou ik de eerste ronde in het spoor van Marc Deweert blijven : traditiegetrouw een trage starter... maar oeps, al na halfweg de eerste ronde, versnelde hij en hup, hij ervandoor.... ikke : alleen...Maar met de 20 Km in het achterhoofd, besliste ik mij te laten terugzakken tot een groepje met o.a. (jawel) Ronny Vanhaecke...De tweede ronde wou ik er eens een lap op geven... ik trok het tempo omhoog en samen haalden we heel wat lopers in... de derde ronde, liep ik terug wat met de handrem om (nou ja, ik denk aan ongeveer 15 per uur).. in de laatste meters kon ik Ronny nog van mij afschudden in de spurt, maar mijn andere metgezel, sprintte mij uit zijn kuiten...Na het afgeven van mijn borstnummer, kreeg ik mijn naturaprijs (een zakje met 2 flessen water, een fluojasje en een cd (wat er op staat zal ik nog eens weten zeggen..)).... en vetrok ik snel om terug de kleine Wout op te halen....

 

zondag - 20.6 km - 1'21'07 (NIEUW PR) - h : 178 (gem)

 

 

 

Vandaag was het dan zover... mijn  5e deelname aan het grootste massa-evenement van belgie : de 20 Km door Brussel...Rond 12h00 vertrok ik richting Brussel met de auto.. na een goed uur crossen, kwam ik aan niet ver van het Jubelpark. De drukte was er nog niet, maar de sfeer was toch al onvergetelijk...overal vond je standjes van allerhande organisaties en bedrijven...Een goed half uur voor de start kwam ik aan in mijn startbox (500-1500) en daar was het al een drukte van jewelste. Gelukkig kon ik nog een beetje loslopen in de box (er was een speciale corridor voorzien tussen de andere boxen.) Na de imposante "Bolero" van Ravel, kwam om 15h00 de ook al imposante start :  met een luide knal werden we op gang geschoten... De eerste meters was het drummen voor een goede plaats. Ik besefte wel dat de 20km niet in de eerste meters beslist word, dus rustig liet ik de anderen begaan... in de afdaling naar de Wetstraat werd de weg breder en kon ik eindelijk goed tempo maken..De eerste 2 km kwam ik door in 7'45, dus veel te snel...even de rem erop.... toen kwamen de tunnels : en daar had ik het even lastig... bergaf geen probleem, maar bergop : amai ik moest zwoegen...5 km : 19'47, ik lig nog steeds goed op schema...dan draait de grote hoop het Terkameren Bos in, ik volg gemakkelijk het spoor van een loper uit Limburg, die hier ook gaat voor 1m20..10 km : 39'54.. het tempo is wat gezakt, maar geen paniek, het lastigste moet nog komen... Ondertussen maak ik gebruik van de schitterende bevoorrading met Spa water, om mijn wat te verfrissen (een kleine douche), want het is warm... heel warm... zeker als ik de 10 mijl punt passeer (16km) in 1'03'57.. verdorie ; ik loop hier sneller mijn 10 mijl dan begin dit jaar in Oostende-Brugge...(telt dit ook mee voor een pr ???).. Ik voel ik dat mijn loopgevoel begint te verbeteren en probeer wat te versnellen... 18 km (1'11'53) : we beginnen aan de beklimming van de "Groene hond" ofwel de "Tervurenlaan". Vorig jaar viel ik hier helemaal stil, en kon ik alle hoop op een sterke tijd vergeten.. Dit jaar probeer ik niet te snel in een hogere versnelling te lopen.. na de bevoorrading gaat het nog een sterk stuk omhoog, en daar haal ik de meeste in ; ze zitten blijkbaar allemaal kapot... In de verte zie ik plots een bekende ; Ronny ( mijn loopmaatje van Oostende)...aan km 20 (1'19'55) heb ik hem te pakken...en samen beginnen we aan een langerekte spurt van 600 meter.... tegen intervaltempo.... eindelijk zien we dan de verlossende Bogen van het Jubelpark, en Ronny klopt mij met enkele meters voorsprong . Hij loopt 1'21'08 - ik loop 1'21'09 en ben daarmee 586 e (op 25.000 starters). Ik ben heel tevreden met mijn nieuwe PR op dit parcours (bijna een halve marathon). Dit was de laatste serieuse test voor de Nacht, waar ik zou willen lopen aan tempo van 4'15 - 4'30. Na deze wedstrijd voel ik dat het zou moeten lukken in Torhout....Morgen laten we de benen wat rusten, volgende week beginnen we met de afbouw van de trainingen...  

22:28 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Wat een kanontijd. En heel slim gelopen op het einde. Als je aan het begin vd Tervurenlaan rustig begint kan je na de bevoorrading een tandje bijsteken en raap je nog veel deelnemers op.

Gepost door: Michael | 28-05-06

Bravo Schitterend, proficiat met je PR. Prachtig gelopen.

Gepost door: Lucas | 28-05-06

sterke tijd Blij voor je te kunnen supporteren in Brussel vandaag ... ik zie je over drie weken in Torhout .. beiden voor een PR????

Gepost door: Koen | 28-05-06

knap!! Wow Vince, twee wedstrijden op een weekend en de zwaarste van de twee loop je dan nog je eigen PR aan diggelen. Proficiat!!!

Gepost door: Ruthje | 29-05-06

Mooi gedaan Dit is nu iets wat ik niet kan, nl. 2 wedstrijden zo kort na elkaar lopen en dan nog in een deftig tempo. Proficiat en nu op naar de marathon !

Gepost door: Steven Trimmer | 29-05-06

Proficiat! Sterke prestatie! Een dikke proficiat! Nog veel succes en misschien zien we elkaar nog eens vóór Eindhoven? Blogloop of stadsloop Gent?

Gepost door: Sven | 29-05-06

Hmm... Ja Vincent, wat kan ik zeggen ? Weer formidastisch hé... Congratz man !

Gepost door: kj | 29-05-06

lekker snel knappe tijd, het lijkt wel een fluitje van een cent voor jou, ik vraag me steeds af of het vooraan in de wedstrijd ook zo druk is, iets bewaren voor de laatste klim en dan een spurt op het einde, zo heb ik het ook gedaan - maar wel een heel pak minder snel ;-)

Gepost door: loperman | 29-05-06

Fantastisch Sterk gelopen Vince, heel sterk, twee dagen na elkaar zo'n tempo lopen, moet je kunnen. Begin ook al te watertanden om in het najaar op jacht te gaan naar mn PR's.
Kzie aan je programma dat je vrijdag in Zwevezele ook van de partij bent, normaalgezien ben ik er daar ook bij, dus zie je daar nog eens aan 't werk, hopelijk dubbel je me dan niet, want je loopt weer heel snel...

Gepost door: Achieltje | 29-05-06

petje af dat zijn nog eens tijden waarmee je thuis mag komen! Sterk!

Gepost door: Jeroen | 30-05-06

sterk knap gelopen & een reuzetijd ... proficiat ! Succes ook bij je verdere voorbereiding op de Nacht

Gepost door: Bart | 30-05-06

Respect Fantastische tijd en PR. Volgend jaar nog beter?

Gepost door: Jan | 01-06-06

De commentaren zijn gesloten.