21-05-06

3 DAGEN...

vrijdag  - Keignaertloop (oostende) - 9km - 33'08 (21e alg - 11e senior)

zaterdag - 13 km - 1'01'56 - H : ??

zondag - 34 km - 2'46'37 - H : ??

Het waren nogal 3 drukke dagen.... daarom hier een overzicht van 3 dagen puur loopfestijn...

Vrijdag was het de Keignartloop.. een belangerijke wedstrijd voor het Oostends loopcriterium...Belangerijk : want 1 van mijn concurrenten (Frederik Fiers) was er niet en zo kon ik wat punten sprokkelen voor het klassement.. leuk was wel anders...veel veel veel veel wind...zeker in de open vlakte kwam de wind opzij, en dat haat ik echt... in de eerste rond koos ik ervoor niet te snel te starten, kwestie van de motor niet op te blazen.. begin 2e ronde kon ik aansluiten aan een groepje van 5 man.. halfweg de laatste ronde, kon ik ook mijn laatste metgezellen afschudden om mooi 21e te worden (op 254 aankomsten...)Ook mijn loopsnelheid was super : meer dan 16km/h.. !! Na afloop kwam ik ook nog Koen en Achieltje tegen....(de volgende keer blijf ik zeker langer plakken, gasten...)

Zaterdag was het dan weer andere koek. Eerst zou ik als training meelopen met Dora (van mijn loopclub) in de 50 km van Gistel, maar het werk en het huishouden, beslisten er anders over... het zou een losloopje worden van 60 minuten... Ik koos dan maar de Route 62 uit, richting Torhout : 30 minuten op en 30 minuten terug... alleen... de wind was een serieurze spelbreker. Mijn kuiten voelden nog heel stroef aan, af en toe een pijnscheut erdoor... maar na afloop was ik toch tevreden...zoveel wind, en toch goed lopen..ik denk dat de conditie aan het komen is...

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag , is traditiegetrouw mijn lange duurloopdag.. en deze keer wou ik het nieuwe parcours van de komende Nacht van Vlaanderen eens verkennen; kwestie van de mogelijke valkuilen te ontdekken..

Om 8h00 vertrok ik vanuit het bos van Wijnendale, richting parcours...Ik moest me tussen 2 omgevallen bomen wurmen ('t heeft hier nogal gewaaid hé..;).. en na een korte stop (om het kiezel uit mijn licht schoeisel te halen), liep ik aan een rustig tempo verder...veel sneller kon ik eigenlijk ook niet, want de hele weg tot in Handzame, was windop...amaai mijn voeten...Ook vond ik dat het parcours relatief vlak was in dit gedeelte... In Werken draaide ik dan even richting Zarren, om dan terug in Handzame uit te komen.. Ondertussen was de zon komen door de wolken piepen, en begon het al redelijk warm te worden.. na Kortemark werd het wat lastiger.. de kilometers en de zachte hellingen deden hun werk... Voor de deelnemers aan de Nacht onder ons : éénmaal uit Kortemark : hier kan je brokken maken als je goed zit, maar hier kan je ook veel verliezen als je kapot zit...Na de laatste lastige 5 km, kwam ik terug aan bij mijn auto in Wijnendale : voila : 34 km in 2h46.. niet slecht.. misschien iets te snel, maar goed, in de Nacht zal het nog sneller moeten....afwachten.

Volgende week lopen we de laatste "rustige" km, enkel Zondag vliegen we er nog eens in bij de 20 van Brussel... wordt vervolgd ! 

22:16 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

*** een heel fijne avond,interessant blogje,ik kom terug bijlezen,heel veel liefs,groetjes !

en zeker veel succes met je sport,proficiat !!

Gepost door: mammytje | 21-05-06

Mooie variatie Mooie trainingen : wedstrijd voor de snelheid, uitloop om de benen los te gooien en dan deftige tempoloop

Gepost door: Steven Trimmer | 24-05-06

De commentaren zijn gesloten.