08-05-06

DWARS DOOR BRUGGE

15 km - 56'11 - h : ??

Zaterdag had ik graag nog wat kilometers afgemaald, maar neen, het was eens drukke dag geworden.. De kleine moest naar de kapper, ik moest nog boodschappen halen... en 's avond moesten we naar een communiefeestje, dus : druk druk druk...

 

Zondag was het dan eindelijk zover : één van mijn lievelingswedstrijden : Dwars door Brugge.  het mooie parcours door "die schone", langs de knusse reien, over de sublieme markt, tussen veel volk.....Het weer zag er er wel goed uit s'morgens.. 't vrouwtje was eerst gaan lopen in de regen, en ze zei dat het echt goed loopweer was.... Een maal in Brugge aangkomen, een drukte van jewelste (zoals elk jaar). Even gaan loslopen  (10 minuten), maar toen voelde ik al dat het geen superdag zou zijn...het werd ook steeds warmer.. In terugkeer kwam ik blogger Koen tegen.. ik probeerde hem ervan te overtuigen dat het verschil in Brugge gemaakt werd in de laatste kilometers.. niet te snel starten dus (maar ik heb al gelezen dat hij mijn raad niet heeft opgevolgd..) Ik kwam 15 minuten voor de start in mijn box (-500 box)..even opwarmen en paf, weg met de hoop...er staken mij al veel gasten voorbij, ik volgde het spoor van Katje Merlin (3 e vrouw), maar die ging snel zeg.. 2 km in 7'11 (= 3'35 per km!!).. ik voelde dat ik mezelf aan het opblazen was.. en ja, na 5 km, moest ik de rol lossen..en vanaf dan ging het steeds moeizamer... kilometer na kilometer ging het moeilijker...na 10 km (37'02 - niet slecht..), kwam ik er even door, maar dan zag ik mijn marathonkollega Ronny mij voorbijzoeven..hij had wel goede benen.Een andere maat uit het Oostends loopcriterium, Fredje Raketje ( Frederic Fiers), maakte tempo voor een groepje van een man of 6 (Ronny Vanhaecke zat er ook bij).. ik kon gelukkig aanpikken aan die bende. Op kilometer 12, stak Ronny het vuur aan het lont, en hup : hij ervandoor. Frederic en ik reageerden eventjes, maar hij kreeg 5meter, 10 meter, 15 meter... hij was ervandoor.. de anderen in het groepje moesten lossen... de laaste km moest Fred er ook af...ik kon nog 3 lopers inhalen in de spurt ...mijn tijd : 56'11. Ik had nooit gedacht dat het zo snel ging...alleen : ik vrees dat dit geen 15 km was (eerder een 14 of 14,5)..Goed, mijn record in Brugge is aan diggelen, maar ik was niet tevreden over mijn loopprestatie..In het terugkeren naar de auto kwam ik nog 2 loopcollega's tegen van mijn club : Dieter Brouckaert was 13e of 14e (in 46'10) en Lieven liep de 15 km in 51'00 (ongeveer), maar ja, die gasten kunnen elke dag trainen, en zijn nog jong...ik kan blijven dromen van zulke tijden..De rest van de zondag heb ik lekker blijven liggen in mijn luie zetel... erg hé...

13:04 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

16 per uur Toch een sterk gemiddelde ... ik had ook goesting achterna om in mijn luie zetel te liggen ... jammergenoeg ben ik nog met enkele vrienden naar de tennisclub geweest en heb ik het in de Blonde Leffe gesmeten! Wat ik me nu beklaag natuurlijk :-))

Gepost door: Koen | 08-05-06

Brugse Vaart Toch proficiat met je prestatie! Hopelijk is alle blessureleed nu definitief van de baan...
Groetjes en tot volgend jaar in Brugge (of vroeger natuurlijk)

Gepost door: Sven | 08-05-06

knap knap gelopen hoor Vince, een tempo toch weer om U tegen te zeggen :-) zo te horen een mooie wedstrijd ook, dus ga hem volgend jaar toch eens proberen mee te doen denk ik.

Gepost door: Ruthje | 08-05-06

Parcours Vincent, het parcours was inderdaad wat gewijzigd tov vorig jaar. Het zou dus best kunnen dat het geen exacte 15 km waren. Maar hoedanook, je hebt toch een goede tijd gelopen, niet ?

Gepost door: kj | 08-05-06

parcours (2) Er is zelfs een record gelopen :

1. Tom Van Hooste, de 15 km in 42.42 (wedstrijdrecord)

Al die snelle tijden, dan toch misschien niet het gevolg van een korter parcours ?!?

Gepost door: kj | 08-05-06

Very nice 15 km zal het misschien niet geweest zijn, maar zeker een schitterende tijd ! Iemand de juiste afstand ?
Op naar je volgende wedstrijd

Gepost door: Steven Trimmer | 08-05-06

Amai Straf gelopen. Proficiat. We zullen allemaal maar aannemen dat het 15km was, omdat we allen een goei tijd neergezet hebben.

Gepost door: Michael | 08-05-06

toch sterk zulle !!! vince , dat is toch goed zulle , iedereen wil natuurlijk sneller gaan ( ik ook) maar kijk eens hoeveel ge achter u laat en snelheid is relatief , als ge die snelheid haalt in 'De nacht' dan zijt ge zeker supercontent !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 09-05-06

Heel sterk Afgezien van het feit dat het niet ging zoals je wou, is dit een prestatie om u tegen te zeggen.

Gepost door: Marc | 09-05-06

De commentaren zijn gesloten.