01-05-06

JOEPIE TERUG AAN HET LOPEN !!

zaterdag - 12 km - 56'05 - H : ??

Zondag - ST JANSLOOP - 9,7 km - 38'17 - H : ??

Joepie!! eindelijk weer begonnen met lopen. Vrijdag had ik al geen pijn meer, geen ongemak meer in die verdomde kuit, maar toch een extra rustdagje ingelast. Zaterdag dan na de middag, profiteren van het mooie "lenteweer" en eens proberen te gaan lopen...en het ging supergoed. De eerste meters met de rem erop, rustig langs de oude spoorwegbedding, genietend van de mooie natuur. De terugkeer liep wat sneller...de laatste meter, kon ik nog spurten...en vooral : GEEN PIJN meer !!

Zondag was het dan te doen in St jan, voor het Oostends loopcriterium. Ik voelde me wel in vorm, zeker na dat testloopje van de zaterdag. Bij de start koos ik wijselijk het spoor van mijn maatje Steve. en tesamen met de eerste vrouw -Veerle D'Haese (een echte sneltrein) - staken we na de eerste ronde al de ene na de andere loper voorbij. En snel dat het ging : een fietser reed naast ons en zei dat we aan 17 per uur liepen.. amaai, dat ging hier snel. Het parcours was heuvelachtig (jawel in oostende zijn er heuvels) en telkens het bergaf ging, nam ik wat afstand van Steve en de "sneltrein' Veerle...Af en toe kreeg ik het gevoel dat mijn longen ging "ontploffen" van het hoge tempo, maar telkens het vlak werd, kwam ik er even terug bovenop... De laatste ronde was echt spannend. Veerle kroop steeds dichter bij het groepje van 5 man die ik net had voorbijgesneld, op 500 meter van de finish trok de Oostendse TGV, de turbo open en in haar zog volgde Steve, en die 5 man die ik net was gepasseerd.. ik moestte passen..en uiteindelijk kwamen ze voor mijn aan, allen slechts met 10 meter voorsprong. Ik eindigde in 38'17, en dat was een verbetering met 1'23 t.o.v. vorig jaar (toen liep ik daar 39'40). Ik was best tevreden met mijn prestatie, en feliciteerde Steve met zijn slimme, tactisch goed gelopen wedstrijd.....Nu komt het erop aan niet te snel van stapel te lopen. Maandag rusten, en vanaf dinsdag gaan we terug rustig opbouwen naar 50 km...nu zonder pijn (JOEPIE !!!)  

14:48 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

proficiat proficiat met u prestacie daar in st jan

sportieve groeten ; dirk

Gepost door: vandewalle dirk | 01-05-06

Criterium Ja amai, das straf zunne. Ik heb je zondag, tijdens de wedstrijd zelf, eventjes voorbij zien vliegen. Gij zat dus achter de eerste vrouw. Wel, ik had het spoor van de tweede vrouw. En kheb haar net voor de finish ingehaald. Allez, kzal nog wat trainen, misschien kom ik je dan tegen op de Keignaertloop ? Cheers

Gepost door: kj | 02-05-06

Amai, Da's een knappe prestatie hoor, maar blijkbaar had je een goeie haas en dat motiveert natuurlijk ook wel hé.

Gepost door: Marc | 02-05-06

Volhouden Beste Vincent,

t'is hier met Tom, je maatje van vroeger. Zie hier op je blog dat je aan het trainen bent voor een marathon. Amai ! Af en toe volg ik je prestaties. ' t gaat goed met je, zie ik. ( nog geen haar verandert )

Beste groeten aan Wout en Jessika, Tom & Katrien

Gepost door: Letten Tom | 02-05-06

Volhouden bis Geen haar veranderD i.p.v. verandert. Sorry !

Als je 's tijd hebt, mail maar 's terug.

Gepost door: Letten Tom | 02-05-06

Straf gelopen Proficiat. Pet af om na die blessure al direct zo'n klalprestatie neer te zetten.

Gepost door: Michael | 03-05-06

De commentaren zijn gesloten.