09-04-06

DUURLOOP

Zaterdag :8 km - 41'58 - H : ??

Zondag : 26 km - 2'12'03 - H : 149 (167 max)

Zondag, Zondag.... ik hoor het Rob de Nijs nog regelmatig zingen...Alleen, hij droomt van lekker niets doen, maar da kan ik nie op zondagmorgen...Neen, ik wil genieten van de "ochtendgeluiden" en de toch wel heel frisse Lentezon...7h00 : uit bed, 7h45 op weg naar het KTA in Brugge, waar ik mijn duurloop had gepland (een wandeltocht over 26 km - die ik tegen een redelijk hoog tempo wou lopen..). Veel volk al aanwezig zo vroeg, blijkbaar zijn er nog zulke mensen van het gedacht om vroeg uit de veren te kruipen, om ofwel al wandelend of joggend wat kilometers af te leggen...Na  een klein ommetje door het centrum, liep ik langs het welbekende Concertgebouw in Brugge. Wat een schitterend gebouw (hoewel niet iedereen daarover eens is...).

 

Na de eerste controle, liep ik via de haven, richting Damme, waar al na een goede 12 km de volgende controlepost was : in het Fort van Beieren.

 

Hierna ging het even hard : door het bijhorende bos (aan het Fort), liep het parcours over serieuse korte heuvels (jawel !!) en na veel gekronkel in het bos, kwam ik  - na lopend over de berm - op het jaagpad aan, langs de Damse Vaart, richting Damme...In de verte zag ik wat bekend kollega-lopers, maar ik zag dat zij voor de langere versie gekozen hadden (32 km), want ik moest de splitsing volgen van 26 km. Zonder veel kleerscheuren, liep ik terug richting "Het Fort"...alleen....klein probleempje : het parcours liep over een privaat terrein, waar alle koeien losliepen...Gelukkig reageerde geen enkel exemplaar op mijn passage (ze waren aan het eten van sappig groen gras...), maar toch kreeg het Boerenpaard mij in de gaten.. even volgde het mooie beest mij ('k was er toch niet gerust in.), maar eenmaal ik terug door een poortje moest, bleef het beest halt houden....oef....Na een korte pauze bij het Fort, liep ik terug naar Brugge. het was nog een kleine 8 km tot aan mijn vertrekplaats en ik besliste dan maar op er eens stevig de pees op te zetten...De kilometers gingen snel, net als mijn hartslag (+160), maar toch had ik nog genoeg poeder in de benen, om zelf de laatste meters er nog een spurtje uit te trekken....Na een verlossende douche, keerde ik huiswaarts, waar ik mij nog mocht reppen om op tijd te komen voor het verjaardagsfeest van mijn moeder...ze werd nl 75 jaar....

 

Was er nog ander nieuws vandaag ??? Oh ja  : Tom Boonen heeft Paris Roubaix niet gewonnen...maar werd wel 2e door een stommiteit van de parcoursbouwers.

 Sammy Korir heeft de marathon van Rotterdam gewonnen, dit in een nieuwe jaarbesttijd (2'06'37). Ik denk dat die tijd nog een tijdje op de tabellen zal blijven staan...(Londen heeft wel een topveld, maar een marathon moet nog altijd gelopen worden.)

Ik vraag mij ondertussen wel af hoe onze held Koen het heeft gesteld...Zou hij ook zijn toptijd gelopen hebben ????

21:47 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Toptijd Mijn toptijd is er nog niet gekomen ... doch, geen probleem ... ik heb nog tijd! Sterke loop alweer van jou. Wanneer is jou volgende marathon gepland?

Gepost door: Koen | 10-04-06

De commentaren zijn gesloten.