02-04-06

DE RONDE VAN......

Donderdag 30/03 - 8 km - 39'39" - H : ??

Vrijdag 31/03 - 8 km - 40'06" - H : ??

Zaterdag 01/04 - 8km - 40"59' - H : ??

Zondag 02/04 - 23 km - 1'46'22" - H : 153

19h00. Ik kom thuis van een rustige duurloop naar Torhout, en steek de Tv even aan : Hoofdpunt van de dag : Tom Boonen wint de 90e Ronde Van Vlaanderen. Ook ik was vandaag in de ban van die "Flandriens" die met gekromde ruggen beuken tegen de wind, zwoegen over de heuvels van Vlaanderen, dokkeren over de kasseien...Blijkbaar hadden eerst veel mensen zich voor de buis gezet en pas nadien zich aan de lentelucht gewaagd... Vandaag kwam ik na enkele kilometers lopen, een kennis van mij tegen. Hij (een ervaren ultraloper) had ook eerst voor de TV blijven plakken, om dan nadien eens de benen los te gooien.. We kwamen aan de praat over de koers, en voor ik het wist, waren we al halfweg. Daar splitsten onze wegen...Ik liep er nog een klein toerke bij, hij was er al vanaf....maar ik moest nog de hele weg terug.... windop. Geen rug of ploegmaat om mij achter weg te steken, geen ploegmaat die voor mij het tempo strak houdt. Hier bleven zijn woorden hangen in mijn hoofd : "Die coureurs hebben elkaar nodig om een koers te winnen. Boonen heeft gewonnen door het collectief van zijn ploeg. Wij als lopers moeten het meestal alleen doen.." En daar heeft hij een punt. Als het windop is, kun je je soms ook even wegstoppen, maar in sommige marathons (of zelfs ultralopen) sta je er soms helemaal alleen voor, in een gevecht met jezelf....Veel lopers herkennen dit. Je gevecht tegen jezelf, die laatste 6 kilometers op die marathon, het gevecht van geest tegen lichaam....

(Aan alle lopers die volgende week het wagen in Rotterdam : veel succes !!!)

20:57 Gepost door VINCE | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Lopende renners Erop gelet hoe de renners ook een deeltje op lopen waren aangewezen (Koppenberg) Er zaten er wel een paar tussen met talent, lol.
Precies dat eenzame gevecht maakt het lopen zo verschrikkelijk aantrekkelijk, als ex renner kan ik perfect vergelijken.
We hebben er een van de mooiste sporten uitgekozen hoor!!!

Gepost door: Achieltje | 02-04-06

http://sgee.skynetblogs.be/ ik heb mij als voetballist en nakend loper eens gewaagd aan de ronde voor wielertoeristen ( 140km ) Buiten wind, regen en hagel was het een prachtige ervaring ! Ge moet het zeker ook eens proberen VINCE... ! Cheers.

Gepost door: kj | 04-04-06

De commentaren zijn gesloten.